reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

tikanis super wiesci!masz malutkiego klopsika:tak:;-)ale by zrobil Ci niespodzianke, jesli urodzi sie wDZIEŃ MATKI:-) wlasnie mialam się pytac, czy juz płec wiadomo, ale jak widzę to malutki wiercipięta;-)a kiedy wyczulas pierwsze puchy dziecka?

Julitka nie martw sie ;-)ja mysle ze jak juz jestes na etapie badan, to musi Cię ten lekarz jakos podprowadzic i się uda...Ja wlasnie tez robię badania tylko czekam na okres bylo tak ze @ nie bylo 5 msc.Ja robię prolaktynę, TSH,FSH,LH,testosteron,crp(o juz zrobilam, ale to chodzilo o zapalenie np.jajnika) i DHEA-S na czym polega to ostatnie badanie?może ktoras wie?
nie smuc się :tak::-)
Eve hihihi ja tez jestem nałogowym podglądaczem wózkow, poscieli i łożeczek dla kruszynki;-):-D a od kiedy na dobre ruszają twoje staranka?

marzenix rozumiem twoj ból...tez muszę pisac pracę o konflikcie na bliskim wschodzie, a tu wlasnie na swiecie coraz więcej problemowi mam o czym pisac:no: ja tez wlasnie zbieram materialy do magisterki.Ja jestem na 4 roku...politologii:nerd:
DZIEWCZYNKI A CO Z NASZYM WĄTKIEM ZAMKNIĘTYM????

reklama
marzenix rozumiem twoj ból...tez muszę pisac pracę o konflikcie na bliskim wschodzie, a tu wlasnie na swiecie coraz więcej problemowi mam o czym pisac:no: ja tez wlasnie zbieram materialy do magisterki.Ja jestem na 4 roku...politologii:nerd:
DZIEWCZYNKI A CO Z NASZYM WĄTKIEM ZAMKNIĘTYM????

oo mialam kiedys chlopakak co studiowal politologie na UW. niezly kierunek:tak:
a co do watku to "robi sie":-D:-D cierpliwosci kochane:-D

sory dziewczyny że ja teraz tak tylko o sobie wyskocze ale mam takiego doła że szok:-( @ mi sie spoznia 3dzien... testy negatywne.... sfiksuje no :baffled:
jutro mam wizyte prywatnie bo dzwoniłam.. wyjasni sie w koncu ale czuje ze on mi powie że tam nic nie ma..... :-:)-:)-:)-:)-(

ja jeszcze tez nie dostalam i nawet nie spieszy mi sie do testowanka...boje sie ze sie rozczaruje...jak nie dostane do konca tego tyg to wtedy zrobie tescik...a jak dostane @ to w weekend odreaguje i to ostro!!!!!!!!!!!!! koniecznie daj znac co powiedzial ci lekarz,moze to wczesna ciaza i testy nic nie wykrywaja...?glowa do gory!!!!!!!!!!!!!!!!!!trzymamy kciuki za Ciebie!!!!!!!!!

Dzień dobry z rana.
Poszłam do tego lekarza, bo mnie brzuch bolała i piałam plamienia większe niż takie przy owulacji. On ma najnowszy sprzęt USG 3D kolorowe. Zrobił i okazało się, że nadżerka wszystkiemu winna - powiedział by wymrozić - taki inny dobry fachowiec od ciąż odradził, okazało się też, że nie ma już śladu po żadnych torbielach, jajniki też w porządku, tyle sprzecznych informacji, że poczekam, aż zrobię te badania hormonów i kolejną obserwację USG jajeczkowania
Najbardziej śmiać chce mi się z M, musi zrobić trzy badania a w tym nasienia, a tak się opierał, już raz robił, i powiedział, że jest to dla niego takie jakby odrobinę poniżające - oddawać komuś w ręce swoje nasienie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

no to dokladnie jak moj M...on to chyba trałme przezyl po oddaniu swoich przyjaciol do badania...smiac mi sie z niego chcialo ale musialam zachowac powage...oj biedacy,wydaje im sie,ze to koniec swiata a ile my musimy przejsc badan i kontroli ginekologow,ktorzy magluja nam w naszych miejscach....

W.KROPECZKO trzymamy kciuki za Twoja Mamusie!!!!!!!!!!!!!! nie przejmuj sie ta sprzeczka,puscily Wam nerwy to normalne w takiej sytuacji...pomimo tego i tak obydwie wiecie,ze bardzo sie kochacie..!!!!!!!!!!daj znac jak Twoje wyniki i co powiedzial lekarz!!!

TIKANIS super,ze Malenstwo tak dobrze sie rozwija...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LILU- MEZATKA - JAK tam u Was MACIE NA WYSPACH-TEZ TAK MROŹNIE?, PODOBNO TAM NAJSILNIEJSZA ZIMA OD LAT 1960....ych...przynajmniej w Londynie tak mówią... trzymajcie się cieplo! Chocnaszych temperatur chyba Anglia i Irlandia nie pobiją...

No w Irlandii mrozno mrozno, ale w polsce zimniej jest :tak:

Czesc dziewczynki moje kochane. nie bylo mnie z Wami miesiac wiec pewnie wiele mnie ominelo ale mam nadzieje ze wybaczycie mi to:zawstydzona/y:

Ja Cie kochana pamietam :tak:
Co slychac u Ciebie, jak malenstwo ? ktory to juz tydzien ciazy ?

Pozdrowionka dla wszystkich staraczek :-)

Ja wstalam 40 minut temu :sorry2: a za 2 godzinki wychodze do pracy :szok:

Ostatnia edycja:
kinga 85,

kochana nie mart sie,i nie stresuj,bo to tez szkodzi.Moze okres sie troche przesunol.Jak test robilas i wyszedl negatywny to chyba nie ma fasolki:-(Ale jest jeszcze nadzieja ze moze cos jednak jest,idz do lekarza,dowiesz sie!!!trzymam kciuki bardzo!!!

Eve hihihi ja tez jestem nałogowym podglądaczem wózkow, poscieli i łożeczek dla kruszynki;-):-D a od kiedy na dobre ruszają twoje staranka?
wiec mialam racje mowiac ze to normalne!!!! :-D:-D:-D hmmm... co do terminu staranek no mam nadzieje ze tak jak suwaczek wskazuje sie zaczna! ale to jak juz mowilam zalezy od mojej meskiej sily sprawczej! bo sie uparl ze mam sie najpierw obronic! :dry:

Czesc dziewczynki moje kochane. nie bylo mnie z Wami miesiac wiec pewnie wiele mnie ominelo ale mam nadzieje ze wybaczycie mi to:zawstydzona/y:
jasne ze wybaczymy! juz zapomnialam! :tak::-D jak tam samopoczucie!?
ja juz sie pewnie do jutra nie odezwe wiec milego popoludnia i owocnych staranek!! i do juterka! :tak:

jasne ze dasz rade.....ja tez nie cierpie byc sama,najdluzsza rozlaka z moim M to na dwa miesiace......!!!!poczatek byl fatalny,ale dalam rade a pozniej sie pieknie witalismy!takze te dwa tygodnie musza szybko minac,zebyscie sie tak samo pieknie i OWOCNIE witali!!!!!!!!!!!!!!!;-)

jasne ze dasz rade.....ja tez nie cierpie byc sama,najdluzsza rozlaka z moim M to na dwa miesiace......!!!!poczatek byl fatalny,ale dalam rade a pozniej sie pieknie witalismy!takze te dwa tygodnie musza szybko minac,zebyscie sie tak samo pieknie i OWOCNIE witali!!!!!!!!!!!!!!!;-)
hihi nie bede skromna ale tez sobie tego zycze hehe :-)

reklama
jasne,ze w zyciu trzeba byc troche samolubnym....!!!!takze zycz sobie tego z calego serducha!!!!!!!!!!ja tez Ci tego zycze Kochana.....fajnie bo bedziecie tak stesknieni za soba i tak siebie spragnieni,ze nie bedziesz myslala o fasolce...a o to wlasnie chodzi,zeby czerpac 1000% przyjemnosc i cieszyc sie poprostu soba nie myslac o niczym!!!!!!!!!!!

Do góry