reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

CZeść Babeczki:-)
Jak samopoczucie w tym ponurym dniu??? U mnie @ się prawie skończyła (dość szybko przyznam) I jakiś diabełek mnie kusi żeby zrobić jednak teścior... Chyba porąbana jestem:-D
Miłego dnia

reklama
Dziewczeta... powiedzcie mi... pierwszy dzien cyklu liczy sie od pierwszego plamienia czy dopiero od pierwszej powazniejszej krwi??:zawstydzona/y:

Od pierwszej poważniejszej krwi (z tego co wiem), choć niektóre dziewczyny mają odrazu krwawienie pierwszego dnia, a nie jakieś plamki to wtedy liczą już jako nowy cykl.

cykl mi sie juz skonczyl dzis 1 dzien opóżnienia , z tym testowankiem poczekam przynajmniej do czwartku hihih

Mam nadzieję, że będzie plusik :-)

Dzień dobry !!! :-) Mam dziś dobry humorek :-)

Wczoraj powiedziałam rodzicom o pozytywnym teściku, jutro powiemy bratu i bratowej i teściom oraz siostrze męża.

Reszta rodziny dowie się dopiero jak skończę 12 tydzień. :-)
Także w rodzinie wysyp fasolek :-)

Marzenix ja Ci nie pomogę -nie znam się na tym co kiedy trzeba zbadać :-)
no to rzeczywiscie w rodzinie wysyp:tak: ale to super, przynajmniej bedą miały się z kim bawic:-D
Z luteiną doświadczeń nie mam, ale za to "matematycznie zaszłam"

Zakładamy że jajo może "żyć" 6 godzin i że wiemy kiedy mamy owulację (niemal co do godziny)
Plemniki żeby jajo zapłodnić muszą "wejść" 6 godzin wcześniej (muszą odleżeć 6h)
Plemniki w tym śluzie żyją ok 4 dni :)

Więc: plemniki muszą być sprawne dokładnie w momencie w który jajo wychodzi z pecherzyka, żeby to osiągnąć musicie się przytulać na conajmniej 6 h przed owulacją. Ale plemniki żyją 4 dni, więc: jak się przytulaliście teraz to tam będą (pod warunkiem że są w porządki, zdrowe i żywotne) Dupa bladziocha to jest jak plemniki żyją krócej niż czas na ich przygotowanie czyli krócej niż 6h, ale to zdarza się niezwykle rzadko i pamietaj: do zaplodnienia potrzeba JEDNEGO zdrowego plemnika :D
no to rzeczywiscie matematycznie! musze tez tak spróbowac! moze sie uda wkoncu:tak:
Witam z rana:-):-):-)

3-4dc LH i FSH oraz Estradiol
potem można powtórzyć Estradiol przed samą owu
jeszcze prolaktynę i testosteron kiedykolwiek
i w drugiej fazie cyklu po owu - progesteron...
na początek to wystarczy.:happy::happy::happy:
dziekuje ci kochana, w takim razie zrobe sobie w nastepnym cyklu bo w tym juz za pozno....:-(
Dzien dobry, choc zobaczymy czy dobry.
Chyba za malo zaklinalam, temp. spadla wiec czekam na wredna. No nic, cykl 3 czas zaczac (wczesniej sie staralismy ale bez pomocy naukowych, z wszystkimi bajerami to bedzie dopiero 3). A w piatek (13) ide do lekarza i sie okaze co z miomi wynikami :baffled:
oj nie smutaj sie jeszcze moze jest szansa, a jak nie to kolene staranka przed toba, ja tez zaczynam 3 cykl.... miejmy nadzieje ze okaze sie dla nas szczesliwy:tak:;-)

No - nie myśl :) albo inaczej: myśl ale pozytywnie :).
Ja też mam teraz ambę: czy się utrzyma, czy nie poronię, czy serce... a potem, po porodzie: czy bedzie zdrowe, czy da sobie radę, a potem: czy skończy szkołę i jak się bedzie uczyło, a potem: czy znajdzie odpowiedniego partnera, czy będzie szczęsliwe....
I TAK DO ZASRANEJ SMIERCI!!! :D same się prosimy o to :D
eheheh no tak i tak kazda z nas bedzie myslec.... bo wkoncu mozesz powiedziec... WIĘC TERAZ SERCA MAM DWA, SMUTKI DWA... I RADOŚĆ DO ŁEZ I MIŁOŚC PO KRES..... :-D

jeszcze nie, trzymam sie dzielnie choc mnie bardzo kusi :) @ dalej nie ma
z testowankiem chce wytrzymac do soboty, ale moge nie wytrzymac
WIEC TRZYMAM KCIUKI!!! i podziwiam ze jeszcze czekasz! ja bym napewno nie wytrzymala :D:-D

Siemacie lachony

Mam chwilę czasu bo męda śpi jeszcze. Nawet nie miałam czasu wczoraj wpaść a jak już miałam czas to męda stwierdziła, że kompa musi czyścić bo charczy. Odkurzał go nie wiem ile.

Zaraz se poczytam co tam się działo.

Mi zostało jeszcze 8 dni do testowania.

no to rzeczywiscie w rodzinie wysyp:tak: ale to super, przynajmniej bedą miały się z kim bawic:-D

no to rzeczywiscie matematycznie! musze tez tak spróbowac! moze sie uda wkoncu:tak:

dziekuje ci kochana, w takim razie zrobe sobie w nastepnym cyklu bo w tym juz za pozno....:-(

oj nie smutaj sie jeszcze moze jest szansa, a jak nie to kolene staranka przed toba, ja tez zaczynam 3 cykl.... miejmy nadzieje ze okaze sie dla nas szczesliwy:tak:;-)

eheheh no tak i tak kazda z nas bedzie myslec.... bo wkoncu mozesz powiedziec... WIĘC TERAZ SERCA MAM DWA, SMUTKI DWA... I RADOŚĆ DO ŁEZ I MIŁOŚC PO KRES..... :-D

WIEC TRZYMAM KCIUKI!!! i podziwiam ze jeszcze czekasz! ja bym napewno nie wytrzymala :D:-D

ohh uwielbiam tą piosenke Beaty Kozidrak

co do testu, tak bardzo chce byc w ciazy, mam mega urojone objawy, boje sie ze test to wszystko rozmyje, upajam sie nadzieja dopoki @ nie przyjdzie
testy sa do bani, zawsze mi minusy wychodzily :/ mam do nich uraz dlatego tak dlugo wytrzymuje

Siemacie lachony

Mam chwilę czasu bo męda śpi jeszcze. Nawet nie miałam czasu wczoraj wpaść a jak już miałam czas to męda stwierdziła, że kompa musi czyścić bo charczy. Odkurzał go nie wiem ile.

Zaraz se poczytam co tam się działo.

Mi zostało jeszcze 8 dni do testowania.
dlaczego nie wstawisz sobie suwaczka ktory bedzie odliczal dni do testowania Haniu??
ohh uwielbiam tą piosenke Beaty Kozidrak

co do testu, tak bardzo chce byc w ciazy, mam mega urojone objawy, boje sie ze test to wszystko rozmyje, upajam sie nadzieja dopoki @ nie przyjdzie
testy sa do bani, zawsze mi minusy wychodzily :/ mam do nich uraz dlatego tak dlugo wytrzymuje
ja tez uwielbiam te piosenke a teraz do tak super pasuje mi do zaciążonych kobit!!!!

ja sie wyleguje jak narazie....:tak:
wczoraj moja siostra byla na USG, jest w 11 tc i 5 dni , ma przecudowne zdjęcie, jak maluszek sobie na pleckach leży..... poprostu cudowne.... az łezka sie kreci w oku jak sie patrzy na takie cudo......:zawstydzona/y:

Jak samopoczucie w tym ponurym dniu??? U mnie @ się prawie skończyła (dość szybko przyznam) I jakiś diabełek mnie kusi żeby zrobić jednak teścior... Chyba porąbana jestem:-D
Miłego dnia
u mnie jakos takie sobie, nie wiem czemu,moze rzeczywiscie przez ta ponura pogodę.....
jak mialas inną @ niz zazwyczaj to pewnie ze zrob sobie tescior, tym bardziej ze jak tak cie korci to i tak pewnie zrobisz heheh

nie moge z twojego avatara hehehe:-D jak sobie wyobraze ze taki kot z taka mina z nami gada to ataku smiechu dostaje heheheh

ja nie nastawiam się w tym cyklu na nic uwierzyłam lekarzowi, choć cały czas zastanawiam się skąd ten płyn bez owulacji, rozumiem że musi nastapić kolejna faza cyklu ale wszędzie jest napisane że płyn jest z pękniętego pecherzyka????! jakie to wszystko jest dziwne, boże jak ja już chcę kolejny cykl!!!

Wystarczy, że miałaś pęcherzyki które pękły przed czasem niewykształcone i będzie płyn. Nie musi dojść do owulacji. Masz tak samo jak ja. Też miałam 2 pęcherze małe w 12dc a w 14dc już ich nie było ale płyn był.

A ja się pochwalę:)) Piekę sobie właśnie taki pyszny, pachnący i chrupiący chlebek (mam automat do pieczenia chleba - rewelacja, chleb wychodzi sto razy lepszy niz ten ze sklepu, a cały wkład pracy, jaki się wkłada w jego wykonanie, to włożenie wszystkich składników do autoamtu, więc jakieś 5min,a potem już wszystko samo się piecze:-)) Miam mniam Tylko jeszcze nie mam pomysłu z czym go zjeść...??? Jakieś propozycje??

Słyszałam, że to świetna sprawa. Ja piekę tradycyjnie w piekarniku ale sporadycznie żeby towarzystwa nie rozpuszczać bo nie będę siedzieć w garach cały dzień.
Ale sobie zażyczę taki sprzęcior może pod choinkę bo już resztę mam zaplanowane innymi prezentami.

Brawo Hanka dziergaj tam dziewczyno już śpiochy dla fasoki! :-D
To będzie wątek Hanka i 3 demonki!

Uczę się dopiero prostokąt robić.
Jakiś fanklub tutaj powstaje ICH TROJE.

Jakby ktoś pytał jakie są objawy ciąży w 3 tyg od zaplodnienia to od dziś czuję się jak na okres:
-ból krzyża
-brzuch jak balon i dziwne ciągnięcie od dołu wraz z kłuciem
-syfy na gębie, jeden na czole wygląda jak róg,a najlepsze jest to, że mojemu mężowi też taki wyskoczył wczoraj i wygląda komicznie :-)
-piersi jak przed wybuchem bomby, ale nie bolą aż tak bardzo
A teraz zmykam do wyrka bo padam.......

Mnie tylko jajnik napierdziela ale nie tak strasznie, po prostu go czuję a reszty objawów nie mam. Cycki wręcz sflaczałe i możesz spokojnie zrobić kręcenie guziczków sadomaso.

Co powiecie na to:
-od dwoch dni ma taki gestawy sluz :baffled: co chyba powinno byc sucho,
-jutro mam dostac @ a cyckow nie moge dotknac, a normalnie bywalo ze jakies kilka dni przed juz przestawaly bolec,
-tempka wciaz podwyzszona.
:szok: i jak ja mam sobie to wytlumaczyc, psycha siada.

Masz czekać.
Każda z nas ma to wszystko inaczej.

Cześć dziewuszki. Ale miałam dzisiaj dzień! Dopiero teraz mam chwilkę by się do Was odezwać. Byłam na kolejnym monitoringu. Jajnik mnie strasznie naparza, więc to dobry znak. Okazało się że mam jeden dobrze rokujący pęcherzyk i płodny śluz :D Rano zgwałciłam chłopa i chciałam to zrobić wieczorkiem, ale gina twierdzi żeby nie przesadzać z ilością przytulanek. Powiedziała że teraz to dopiero w środę powinniśmy się przytulać, ale ja się boję że to trochę za długi odstęp pomiędzy zbliżeniami. Nie chcę zaprzepaścić tej nikłej szansy na fasolkę. Chyba jutro z rana znowu męża pomęczę:-). Gina przepisała mi podjęzykową luteinę od 26 dc przez 10 dni, ale ja nie wiem czy będę ją brała. 26.03 idę do innego lekarza na konsultacje. A jakie Wy macie doświadczenia z luteiną? Dobrej nocki.

Też miałam z tym problem. Gdzieś kilkaset stron wcześniej opisałam wszystko, więc jak będę w ciąży można skorzystać jak ze ściągawki.

wiem ,że było to wałkowane wiele razy , ale wczesniej nie zwracalam za bardzo na to uwagi, ale zdecydowlam sie ze pojde zrobie sobie wsyztskie badania zanim pojde do gina, zeby pojsc do niego juz z badaniami. Prosze pomózcie mi i powiedzcie jakie badania mam zrobic w ktorych dniach cyklu? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzieki dziewczyny :tak:
buziaki

3-4dc LH i FSH oraz Estradiol
potem można powtórzyć Estradiol przed samą owu
jeszcze prolaktynę i testosteron kiedykolwiek
i w drugiej fazie cyklu po owu - progesteron...
na początek to wystarczy.:happy::happy::happy:

Popieram. To takie wstępne badanka, które coś lekarzowi powiedzą.

Miłego dnia

Jadźka dostałaś chyba w sobotę jak dobrze pamiętam. Ile ty masz krwawienia?????
Strasznie krótko. A miałam skrzepy????? Czy tamponów tylko używasz????

dlaczego nie wstawisz sobie suwaczka ktory bedzie odliczal dni do testowania Haniu??

Bo ja ciemna masa jestem i nie intereowałam się do tej pory jak te suwaczki wsadzać.

no to ja na razie lecę.. miłego dnia i wpadnę do was wieczorkiem ale nie na długo bo trzeba postarankować się troszkę... POZDROWIONKA I MIŁEGO DNIA

reklama
Bo ja ciemna masa jestem i nie intereowałam się do tej pory jak te suwaczki wsadzać.

kliknij sobie np w moj odliczjacy suwaczek albo jakiejs innej staraczki i ustaw swoja date po swojemu i nastepnie u siebie w profili w edytuj sygnature wklejasz ze strony suwaczkow swoj ustawiony kod BBC CODE . powinno sie udac!!

Do góry