reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kurde nie wiem co za cholera!!!próbuję jakoś przyspieszyć tzn mąż mi pomaga ;-):-D.... może gąraca kąpiel dziś coś pomoże bo normalnie oszaleje!!!
Mam nadzieje że w końcu znajdziesz pracę !!!! :-)
a jutro piątek 13?!:tak:no pewnie jutro przylezie!

reklama
Kochana jesteś super :-) konkurencji się nie obawiaj :-):-):-) skoro Twój mężuś wziął sobie strasza żonę wiec pewnie młode go nie krecą ....kochanie nie martw sie na zapas ja jestem pewna ze bedzie wszystko jak najlepiej tego Ci zycze z calego serduszka kochana :-):-):-):-)

nic sie nie ruszylo...byc moze jutro bede iedziala wiecej,zobaczymy. a to ci wredna @ cyrki wyprawia!

ale slodko z tymi rozami,mnie czasami M robi pobodke kwiatkiem...to mile!
wiesz co moja kuzynka ma meza mlodszego od Niej o 10 lat,Ona wyglada swietnie a On od zawsze interesowal sie starszymi kobietami...! i nawet przez mysl mu nie przeszlo zeby mogl ja zdradzic,lub zostawic dla mlodszej! kobiety ponoc jak wino..!!! im starsze tym leprze..!! lowa do gory,widac,ze Twoj M swiata poza Toba nie widzi! nie kazdego faceta stac na taki gest od tak sobie!

Dzieki Dziewczyny jestescie kochane , wsparłyscie mnie troche na duchu :)

A tak wracajac do staranek ;)
Odebralam dzis moje kolejne wyniki badan hormonalnych :

FSH 5,18
LH 6,61

Estradiol : 113,4 pg/ml

Norma estriadiolu: 12,5 - 166 w fazie folikuralnej czyli w 3 dc

Jesli chodzi o FSH i LH to sa w normie, ale słyszałam ze powinien być stosunek 1:1 , a juz napewno LH nie moze byc wyzsze od FSH

Wiecie może cos wiecej na ten temat?

Dzieki Dziewczyny jestescie kochane , wsparłyscie mnie troche na duchu :)

A tak wracajac do staranek ;)
Odebralam dzis moje kolejne wyniki badan hormonalnych :

FSH 5,18
LH 6,61

Estradiol : 113,4 pg/ml

Norma estriadiolu: 12,5 - 166 w fazie folikuralnej czyli w 3 dc

Jesli chodzi o FSH i LH to sa w normie, ale słyszałam ze powinien być stosunek 1:1 , a juz napewno LH nie moze byc wyzsze od FSH

Wiecie może cos wiecej na ten temat?
Bardzo dobre wyniki, nie musisz się martwić!

Halo halo dziewczynki

Widze ze dzisiaj "zwiazkowo" dzien plynie, i refleksyjnie. Kryzysy, klotnie, rozstania, powroty...Wszystko ludzkie.

Mnie sie tylko wydaje, ze musimy zawsze rozwazac fakt jeden - jesli kryzys jest duzy, to starania o dzieciatko odlozyc. Dziecinka nie naprawi problemow. A nie chcemy zeby nasz skarbek byl swiadkiem chlodu i klotni. Musimy najpierw swoje zycie wyprostowac i je pokochac, by moc kochac i milosc podawac dalej.

U mnie dziwny ten cykl nieco. Od 9tego dc tempka mi stale rosnie, i mysle ze owu byla nieco wczesniej niz zwykle. My staranek nie podejmujemy, bo wiecie jaka ma sytuacje - nie mamy szanse na bejbika

Dziewczyny mam pytanie czy jesli na tescie owulacyjnym kreska testowa jest jasniejsza to znaczy ze owulka nie nadchodzi ale czy ta jasniejsza kreseczka oznacza ze niedlugo nadejdzie czy nic nie oznacza bo nie rozumię czasem nie widac tej testowej wogole a u mnie wychodzi w 6 dc czy to normalne:baffled::confused:

Bardzo dobre wyniki, nie musisz się martwić!

hmm ciekawe dobra wiadomosc :) , bo wiesz na podstawie usg mam stwierdzone pco i przepsiane clo, łykam je 4 cykl od 3 dc przed 5 dni

teraz niewiem czy te hormony sa ok bo clo dziala, albo zawsze byly oki i nie potrzebnie lykam clo..

te badania robilam w 3 dc rano, clo polknelam dopiero wieczorem

Dziewczyny mam pytanie czy jesli na tescie owulacyjnym kreska testowa jest jasniejsza to znaczy ze owulka nie nadchodzi ale czy ta jasniejsza kreseczka oznacza ze niedlugo nadejdzie czy nic nie oznacza bo nie rozumię czasem nie widac tej testowej wogole a u mnie wychodzi w 6 dc czy to normalne:baffled::confused:
ja wlasnie dzis i wczoraj testowalam wczoraj kreska testowa byla jasniejsza wiec wynik negatywny a dzis obie tak samo czerwone wynik pozytyywny ja myslle ze ta jasniejsza oznacza ze powoli owu sie zblizza jesli chodzi o dzien cykllu to zalezy jak dlugie masz cykle

reklama

Mam nadzieje że w końcu znajdziesz pracę !!!! :-)
a jutro piątek 13?!:tak:no pewnie jutro przylezie!
Znajdziesz pracę :tak::tak:

Wróciłam od lekarza:
pęcherzyk ciążowy - 10 mm
pęcherzyk żółtkowy- 1 mm
zarys zarodka- 0,7 mm (coś się tam tworzy ale nie ma nawet milimetra).
Wcześniejsza ciąża niż wynika z okresu.
Za tydzień na usg i wtedy powinien być już zarodek widoczny.
Dziękuje za kciuki :tak::tak:

Do góry