reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

W takiej sytuacji może po prostu dochodzic do wczesnych poronirń.
Nieciekawie:-(

Aby doszło do konfliktu serologicznego u matki Rh- muszą powstać przeciwciała należące do klasy IgG przeciwko antygenom krwinek płodu Rh+. Ilość ich musi być wystarczająco duża aby po przejściu przez łożysko mogły opłaszczyć i zniszczyć znaczną ilość erytrocytów dziecka.
W warunkach fizjologicznych nie ma przeciwciał skierowanych przeciw antygenom układu Rh. Do pierwszej immunizacji dochodzi w wyniku przenikania krwinek płodu do krwioobiegu matki co może mieć miejsce w przypadku poronienia, ciąży pozamacicznej, ręcznego wydobycia łożyska, cięcia cesarskiego, porodów zabiegowych z użyciem np kleszczy, diagnostyki. Po około 8-9 tygodniach a czasami nawet i po 6 miesiącach od pierwszego kontaktu krwinek Rh+ płodu z krwią matki Rh- dochodzi do słabej, pierwotnej odpowiedzi immunologicznej, której wynikiem jest wytworzenie nieprzenikających przez łożysko immunoglobulin anty D klasy IgM. Ponowna immunizacja matki do której najczęściej dochodzi w kolejnej ciąży doprowadza do wtórnej, silniejszej odpowiedzi immunologicznej z wytworzeniem przeciwciał IgG anty D, które przenikając przez łożysko uszkadzają erytrocyty płodu wywołując tym samym hemolizę.

reklama
witam wszystkie kobietki staram się o dzidziusia 6 lat jedna ciąża nie udana teraz przeszłam już 2 inseminację i spóźnia mi się już 3 dni miesiączka test wyszedł negatywny ale słyszałam że może być tak iż test jest negatywny a ciąża jest więc czekam do końca tygodnia i powtórze test ale mam pytanie czy luteina może powstrzymywać miesiączkę ?

witam wszystkie kobietki staram się o dzidziusia 6 lat jedna ciąża nie udana teraz przeszłam już 2 inseminację i spóźnia mi się już 3 dni miesiączka test wyszedł negatywny ale słyszałam że może być tak iż test jest negatywny a ciąża jest więc czekam do końca tygodnia i powtórze test ale mam pytanie czy luteina może powstrzymywać miesiączkę ?

Witam się.
Osd soboty nie miałam czasu na BB tyle roboty miałam:-)
Pajka trzymam kciuki,coś się chyba jednak dzieje u dziebie.
Eva nie smutaj się masz jesczcze trochę czasu i fasolka może zawitać do Was wkrótce.
Agatka 6 lat starań :eek: ja staram się 9 mscy i już fiksuje.Nie wiem jak to jest po luteinie bo nie brałam ale tu dziewczyny po IUI robiły betę a nie testy dla pewności.
Oczywiście trzymam kciuki.:tak:
A ja dzisiaj 31dc @ brak test negatywny.
Zawsze miałam 26,27 dni ostatni cykl trwał 28dni.
Nie wiem co jest grane nie mam już siły na te starania ręce opadają.:wściekła/y:

Witam wszystkich nie było mnie z pare dni i juz jest co nadrabiać.Jakaś masakra jestem chora i to solidnie moje biedne zatoki najbardziej cierpią i okazało się w końcu że mam nadciśnienie dostałam leki i już do końca życia bede na lekach:(w sobote byłou mnie pogotowie bo miałam takie wysokie masakra tera jestem tylko ciekawe na ile to nadcciśnienie przeszkadzać mi będzie w zajściu w ciąże czy leki które biorę bedą miały na to wpływ w czwartek wszystkiego się dowiem :(

HM tempki to raczej nie ma co mierzyć jak jestem przeziębiona i jak bede wiedziała dokładnie że mam owulacje pozostaje obserwacja i testy zobaczymy jak to będzie

w jakim sensie luteina ma wstrzymać @?? luteina jest na wywołanie @ i na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Zależy kiedy odstawiłaś lutke? ja miałam tak, że @ dostawałam zawsze 7 dni po odstawieniu.

reklama
Do góry