reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dziewczyny jutro idę na laparo - trzymajcie kciuki:shocked2:

kciuki beda trzymane;-)

ja po wizycie u lekarza,bylo nagrzewanie,jakies smieszne prady i na zakonczenie zastrzyk w dupsko.do konca tygodnia mam chorobowe i chyba zwariuje w domu bo robic kompletnie nic nie moge zeby reki nie nadwyrezyc.

milego dnia dla was wszystkich

reklama
Witajcie Kochane :-)

Znalazłam fajny wątek do poczytania o CASTAGNUSIE, baaardzo mnie podbudował... Biorę go teraz drugi cykl i widzę poprawę. Przede wszystkim wydłużył mi cykl bo przy duphastonie to miałam cykle 24-25 dni a to chyba mało troszkę i nie czułam owulki :sorry: Teraz jajniki dają o sobie znać, korci mnie żeby iść do gina na podgląd ale mi troszkę szkoda kaski :sorry: śluz mam niezły, zawsze sucho a teraz już na bieliźnie nawet znać jak się "moczę" heheh...
Wiem, że może się łudzę, ale w coś wierzyć trzeba :tak:
Daję link jakby ktoś był zainteresowany. Przeczytałam wszystkie 11 stron aby prześledzić losy kobitek biorących castagnusa.
Pozdrawiam :-D

Zobacz temat - Castagnus a plamienia, problemy z płodnością i hormonami
Witam
Czytam podany przez ciebie wątek i też jutro chcę zakupić castangusa.
Mam pytanie czy zanim przyjęłaś ten lek badałaś prolaktynę?Bo ja nie badałam i nie wiem czy powinnam.
I czy mogę przyjąć pierwszą tabletkę w 9dc?

Hej :-)

Badałam prolaktynę i normalnie mam w normie ale po obciążeniu to na maksa wysoka. Lekarz dał mi receptę na bromek tak "profilaktycznie" pół tabletki i do tego CLO, ale że to są leki po których się po ścianach chodzi to nie chciałam jeszcze ich brać tylko spróbować w wakacje, a nóż się uda bez wspomagaczy :tak:
O castagnusie jak przeczytałam to nie brałam do głowy że to na prolaktynę tylko po prostu stwierdziłam, że jak to tylko ziółka to może mi nie zaszkodzą i zaczełam brać od 8 dc.
Ja mam jeszcze problemy z tarczycą, ale gdzieś na jakimś forum przeczytałam wypowiedź kobitki, której endokrynolog rozkładał ręce a znajoma poleciła jej castagnusa i zafasolkowała.
Wiem, że to może tak ładnie wygląda jak się czyta te historie a u Nas może się to nie sprawdzić, ale trzeba wierzyć że w końcu musi się do cholery udać :-D
W końcu to tylko ziółka... jakby miały szkodzić to by nie można ich było bez recepty kupić ;-)

Hej :-)

Badałam prolaktynę i normalnie mam w normie ale po obciążeniu to na maksa wysoka. Lekarz dał mi receptę na bromek tak "profilaktycznie" pół tabletki i do tego CLO, ale że to są leki po których się po ścianach chodzi to nie chciałam jeszcze ich brać tylko spróbować w wakacje, a nóż się uda bez wspomagaczy :tak:
O castagnusie jak przeczytałam to nie brałam do głowy że to na prolaktynę tylko po prostu stwierdziłam, że jak to tylko ziółka to może mi nie zaszkodzą i zaczełam brać od 8 dc.
Ja mam jeszcze problemy z tarczycą, ale gdzieś na jakimś forum przeczytałam wypowiedź kobitki, której endokrynolog rozkładał ręce a znajoma poleciła jej castagnusa i zafasolkowała.
Wiem, że to może tak ładnie wygląda jak się czyta te historie a u Nas może się to nie sprawdzić, ale trzeba wierzyć że w końcu musi się do cholery udać :-D
W końcu to tylko ziółka... jakby miały szkodzić to by nie można ich było bez recepty kupić ;-)
Przeczytałam cały wątek o castangusie i zajarałam się że tak powiem:happy:
Też myślę że nie powinno to zaszkodzić i warto spróbować szczególnie jak naczytałam się tych rewelacji w poczęciach.Jak pisały tam dziewczyny poleca się go na PSM,bolesne i obfite miesiączki i ból piersi po owulacji.Ja takie objawy mam.
Od jutra zaczynam będzie to mój 9dc,planuje też kupić oeparol kapsułki z wiesiołkiem.Mam jeszcze jedno pytanie czy castangus przestsaje się brać jak jest @ i zaczyna znowu jak się skończy?
Czy bierze się go cały cykl bez przerw?

Cały czas przez całe 90 dni :tak: 1 tabletkę dziennie dla tych co ważą mniej jak 60kg i 2 tabletki dziennie dla tych co ważą więcej niż 60kg

Aha, cera mi się jakoś przy tym castagnusie poprawiła. Czekałam na wysyp pryszczy bo gdzieś wyczytałam, że jedna dziewczyna tak miała i jak zrobiła test to okazało się że ma lada chwila owulkę. Przystąpiła do pracy z mężem i zaszła w ciążę! Ja wysypu jednak nie miałam. Buźka ładna a teraz na owulkę pojawiły się ze 4 pryszczole a to u mnie nic wielkiego bo kiedyś miałam niezłe z tym problemy.

Ostatnia edycja:
Witam się dziewczynki :-) ja juz przyjechałam z 3-dniowego urlopiku z moim M :szok: odstresowaliśmy się i cali i zwarci i gotowi do działań o dzidzie :-D ja juz zaczełam pic ziółka i dziewczyny pytanko do pijących - czy też miałyście bóle jajników?? ja pije od 3 dni a czuje moje koleżanki :-) nie wiem czy to dobrze czy zle;-)

tak malenka.. Pajka jak bolą to rosna.. dopiero przy ziolkach poczulam co to prawdziwa owulacja.. naparzaly mnie ze hej..
po jakims czasie przywyklam..

reklama
tak malenka.. Pajka jak bolą to rosna.. dopiero przy ziolkach poczulam co to prawdziwa owulacja.. naparzaly mnie ze hej..
po jakims czasie przywyklam..

kurde ja tylko nie cce miec owulki w tym tygodniu :szok: mo z moim M widze sie dopiero w we wtorek i piątek wiec bedzie masakra jak bedzie owulka w srode albo czwartek, ale to bedzie 8-9 dc i mam nadzieje , ze nie bedzie teraz :tak: no ogólnie zioła nie są złe. Pierwszy dzień miałam tylko taki posmak dziwny taki gorzki ( bo od samego początku je nie słodze, bo stwierdziłam, że jak zaczne, to Zawsze bede słodziła) a dzisiaj pije 3 dzien i jest ok przywykłam ;-)

Do góry