reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

tak pewnie i tak w glowie sobie myslisz ze nie mam racji.. no ale juz sie nie czepiam.. po prostu chcialam Ci wytlumaczyc co z czym sie je bo mam jakas wiedze na ten temat.. a to ze jeszcze nie jestem w ciazy to inna para kaloszy i inne problemy

reklama
tak pewnie i tak w glowie sobie myslisz ze nie mam racji.. no ale juz sie nie czepiam.. po prostu chcialam Ci wytlumaczyc co z czym sie je bo mam jakas wiedze na ten temat.. a to ze jeszcze nie jestem w ciazy to inna para kaloszy i inne problemy

Nie myśle sobie tak!! masz doświadczenie i ok a i ty w końcu zafasolkujesz na pewno i tego tobie życzę:-):-)

Na pewno masz rację!!!!!!:-):-) Zyczę szybkiego Zafasolkowania :-) a ja juz dupy zawracać wam nie będę !!

Przede wszystkim GRATULUJĘ!
Wczoraj pisałaś ze masz 2-6 dni do @ więc szybko test Ci wyszedł. Może skocz na bete dla pewnosci?

Ciąża jednak zmienia kobietę. Jakaś cholernie miła się zrobiłam.

Witam

Witam wszystkie staraczki i zafosolkowane fajnie że jesteście
i mam nadzieje że sie do was wciągne ale przyznam że jesteście tak zżyte że raczej trudno bedzie, na wstepie powiem ze zaczełam dopiero sie starać, no miesiąc temu ,mam prawie 4 letniego synka no i pora na drugie serduszko Gorąco Pozdrawiam:-):-):-):-)

WITAM.
Ja mam 3 letnią córkę i uważam że to fajna różnica wieku. Życzę powodzenia i szybkiego zafasolkowania.

Eh dawno mnie tu nie bylo :sorry: ale sie tez wypowiem :-)
po1 ZBINIO GRATULUJE !!!!
I TERAZ TAK:
- Owulacja jest to proces uwolnienia komorki jojowej tzn pekniecie pecherzyka!!! i jest to faza owulacyjna
- komorka jajowa zyje 24 h!!!!
- podobno zdolna do zaplodnienia jest 6h
- owulacja moze nastapic w zasadzie w dodolnym momencie od ost. @ ale w ustalonym terminie przed nastepna @ a ten czas to faza poowulacyjna tj lutealna ktora dla kazdej kobiety jest stala mozesz miec kazdy cykl inny (35 ,60, 45 dni) ale face lutealna bedziesz miala stala
- faza lutealna prawidlowo trwa ok 14 dni a powinna sie miescic w pedziale 12-16 dni
- jak piszesz ze zaszlas w ciaze 3 dni po @ to moglo to byc krwawienie srodcykliczne a nie @ poniewaz takie krwawienie najczesciej jest w trakcie fazy owulacyjnej! ;-)
- testy owulacyjne wskazuja ZBLIZAJACA SIE OWULACJE na opakowaniu powinno byc napisane co oznaczaja II najczescie ze owu nastapi za ok 12-36 h
jak cos zapomnialam to dopowidzcie! ;-):-)

WITAM.
Ja mam 3 letnią córkę i uważam że to fajna różnica wieku. Życzę powodzenia i szybkiego zafasolkowania.

No mam taka nadzieje puki co nie mierzę temp i nie oczekuje na dni płodne po prostu pracujemy :-Djesli po 6miesiacach nic to sie wtedy zastanowię co dalej i zacznę sie was radzić o to wszystko o czym tu piszecie nigdy nie mam tego samego dnia @ zawsze się wacha nawet o 20 dni ale czy to świadczy że jestem nie regularna to niewiem no ale narazie o tym nie myśle jedynie co robir to biorę Folik o i o to sie zapytam co powinnam jeszcze brać jakieś witaminy ?? no wkońcu pierwszy raz planuje synek to była niespodzianka:-):-)

:szok::-D fajny tekscik ;-) Ja to sie ogłam z Wami założyc, a szczegolnie o tą flaszkę z Marzenką, i tą fasolkę , której ni ma:-Dale cierpie dzisiaj oj boli brzuszek
Czyli się nie udało - ale widzę, że z nadzieją i podniesiona głową wchodzisz w nowy cykl:tak: powodzenia:-)
hey moje kochane laleczki :-):-):-) wróciłam już w zmienionym stanie cywilnym :-Dod 29 sierpnia jestem żoną :-):-)dzisiaj poraz kolejny dostałam @ a już miałam taką nadzieje....kurcze :-( mam pytanko czy jest ktoś może ze Szczecina albo okolic???
Julitko - gratuluję zmiany stanu cywilnego i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:-):-):-)
Witam
Witam wszystkie staraczki i zafosolkowane fajnie że jesteście
i mam nadzieje że sie do was wciągne ale przyznam że jesteście tak zżyte że raczej trudno bedzie, na wstepie powiem ze zaczełam dopiero sie starać, no miesiąc temu ,mam prawie 4 letniego synka no i pora na drugie serduszko Gorąco Pozdrawiam:-):-):-):-)
Witaj Olica26 - życzę powodzenia:tak:

Cześć Laski:-)
Nie było mnie tu dwa dni, a zaległości w czytaniu mnóstwo:szok: aleście poszalały. Wydaje mi się, że już wiem wszystko na temat cyklu i dni płodnych;-).

Zbinio
:happy: gratuluję - i jak zwykle zazdroszczę, czuję, że po laparo pójdę w Twoje ślady;-) mam taki plan. Jak widzę, a raczej czytam, że co chwilę komuś się udaje to mam większą nadzieję, że mi też się uda.

Olica 26 witam Cię tu, ja też dołączyłam niedawno, zaledwie 29.08. i mam podobne do Ciebie przemyślenia. Jest chyba ciężko wbić się w dziewczyny "stare" ale mam nadzieję, że nam się uda. Ja po prostu czytam co jest napisane od mojego ostatniego wejścia i piszę cosik od siebie. Pomyślałam, że razem będziemy się starać jako te "nowe".

Wczoraj mieliśmy z mężem rocznicę, kolejną, to już albo dopiero 3 lata. Było fajnie, szybko zaczęliśmy ten dzień i szybko poszliśmy spać bo zmęczeni byliśmy. Myślałam o Was ale nie miałam siły kompa odpalić, ale widzę, że jakoś poradziłyście sobie beze mnie.;-)

Ostatnia edycja:
Nie było mnie tu dwa dni, a zaległości w czytaniu mnóstwo:szok: aleście poszalały. Wydaje mi się, że już wiem wszystko na temat cyklu i dni płodnych;-).

Zbinio
:happy: gratuluję - i jak zwykle zazdroszczę, czuję, że po laparo pójdę w Twoje ślady;-) mam taki plan. Jak widzę, a raczej czytam, że co chwilę komuś się udaje to mam większą nadzieję, że mi też się uda.

Olica 26 witam Cię tu, ja też dołączyłam niedawno, zaledwie 29.08. i mam podobne do Ciebie przemyślenia. Jest chyba ciężko wbić się w dziewczyny "stare" ale mam nadzieję, że nam się uda. Ja po prostu czytam co jest napisane od mojego ostatniego wejścia i piszę cosik od siebie. Pomyślałam, że razem będziemy się starać jako te "nowe".

Wczoraj mieliśmy z mężem rocznicę, kolejną, to już albo dopiero 3 lata. Było fajnie, szybko zaczęliśmy ten dzień i szybko poszliśmy spać bo zmęczeni byliśmy. Myślałam o Was ale nie miałam siły kompa odpalić, ale widzę, że jakoś poradziłyście sobie beze mnie.;-)

Witam no ne łatwo sie du dostać miedzy te gaduły:-):-)widzę że ze ślaska jesteś to tak jak ja życze aby Ci sie udało ja mam taka cicha nadzieje że do bożego narodzenia już bede pod serduszkiem nosiła serduszko:-):-)

reklama
Ciąża jednak zmienia kobietę. Jakaś cholernie miła się zrobiłam.
Loree - wcześniej też byłaś miła - kokietka;-):-p
Eh dawno mnie tu nie bylo :sorry: ale sie tez wypowiem :-)

jak cos zapomnialam to dopowidzcie! ;-):-)
Ewuś - wykład rewelacja - nic dodawać nie trzeba:tak:
Wczoraj mieliśmy z mężem rocznicę, kolejną, to już albo dopiero 3 lata.
AAniu - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:tak:

Do góry