reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

No i widzimy wlasnie, ze nie masz zielonego pojecia na temat, nawet podstaw... Sorry ale jak dla mnie, to to jest bardzo smutne. Dziewczyno, ja Ci proponuje Ty sie nie kloc z kobitkami, ktore maja doswiadczenie + wiedze tylko zacznij troszke sluchac i wyciagac wnioski.
Po pierwsze cykl trwa od pierwszego dnia krwawienia (1 dzien @ =1 dzien cyklu) i ostatni dzien przed nastepnym krwawieniem jest ostatnim dniem starego cyklu. Owulacji raczej zaden program komputerowy Ci nie wyliczy ( i NIE przypada on ZAWSZE na srodek cyklu). Owulacja przypada na 14 dni przed nastepnym okresem i wg zrodel na ktorych sie opieram, jest to przyjeta wartosc stala. Czyli jak zaczyna Ci sie cykl, to raczej trudno przewidziec kiedy bedziesz miala owu przy nieregularnych cyklach. W ogole to nawet testy owulacyjne nie daja pewnosci na to, ze owulacja jest, byla lub bedzie ale nie chce mi sie tego teraz tlumaczyc. Owulacje moze stwierdzic na pewno TYLKO i WYLACZNIE monitoring cyklu (usg). Poza tym owulacja NIE TRWA kilka dni jak to sobie wyobrazasz, a kilka godzin...
Tak czy inaczej na Twoim miejscu poczytalabym troszke o tym + koniecznie zbadala przyczyne niereguralnych cykli + zaczela mierzyc tempke, obserwowacje sluzu, szyjki, zeby wreszcie poznac swoj organizm.
Mam nadzieje, ze wyjasnilam wszystko w miare prosto

Pozdro

Ja się nie kłócę !!!!!!!!

reklama
Witam

Witam wszystkie staraczki i zafosolkowane fajnie że jesteście
i mam nadzieje że sie do was wciągne ale przyznam że jesteście tak zżyte że raczej trudno bedzie, na wstepie powiem ze zaczełam dopiero sie starać, no miesiąc temu ,mam prawie 4 letniego synka no i pora na drugie serduszko Gorąco Pozdrawiam:-):-):-):-)

Czesc Olica 26

Kaprycha dziekuje za dobitnego posta bo ja sie produkuje a komus jednym uchem wpada drugim wypada..

Zbinio nie czytasz wszystkiego co sie do Ciebie pisze.. tyle sie naprodukowalam wczoraj i chyba tylko na marne lub tez dla osob ktore o tym wiedza i akurat przeczytają.. prosze Cie przeczytaj kilka stron wczesniej do teraz co ja pisalam i wyciagnij z tego wnioski

Czesc Olica 26

Kaprycha dziekuje za dobitnego posta bo ja sie produkuje a komus jednym uchem wpada drugim wypada..

Zbinio nie czytasz wszystkiego co sie do Ciebie pisze.. tyle sie naprodukowalam wczoraj i chyba tylko na marne lub tez dla osob ktore o tym wiedza i akurat przeczytają.. prosze Cie przeczytaj kilka stron wczesniej do teraz co ja pisalam i wyciagnij z tego wnioski

Waszym zdaniem nie znam sie na niczym i nie mam zielonego pojecia o niczym jednak to co ja sobie wyliczyłam to jednak poskutkowało właśnie zrobiłam test i zafasolkowałam!!! no ale pewnie waszym zdaniem i tak to jest niemozliwe!!!

Dziś nasza 4 rocznica, pono M ma dla mnie coś specjalnego
e z kochanicą, babsztyl rozpowiada jakies brednie za to że odżucił jej zaloty, na NK już odwiedzała go notorycznie co dwa, trzy dni, niby ma na dowód sms-y z jego telefonu do niej i tak gada w pracy a ja wiem, że to nie prawda bo widzę na wykazie w fakturze, że on do niej nie dzwoni i nie pisze babsztyl poczuł się wielce zraniony odrzuceniem i pogardą ale nie zdaje sobie sprawy, że te jej obsesyjne zachowanie może się skończyc w sądzie bo M długo nie wytrzyma tego zamieszania w poracy z powodu podupadłego nie mającego do siebie szacunku babska.

Waszym zdaniem nie znam sie na niczym i nie mam zielonego pojecia o niczym jednak to co ja sobie wyliczyłam to jednak poskutkowało właśnie zrobiłam test i zafasolkowałam!!! no ale pewnie waszym zdaniem i tak to jest niemozliwe!!!
A ty dalej swoje.. powiedz mi gdzie naukowo jest udowodnione owulacja 3 dniowa? podaj mi strone artykułu albo cokolwiek? poza tym testa mialas robic dopiero 20 wrzesnia to skad ten pospiech?
poza tym nie wnikam z Twoje zycie seksualne wiec skad mam wiedziec czy sie bzykałas w te 3 dni co Ci testy wychodzily czy nie?

ja pisze ze owulacja nastepuje po ostatnim tescie pozytywnym a nie przez 3 dni

A i jeszcze jedno z pierwszym zaszłam 3 dni po@ i jak to jest mozliwe??a no pewnie znowu sobie coś żle wyliczyłam!!!
jest to calkiem mozliwe przy nieredularnych cyklach raz jest owu w 11dc a raz w 22 wiec mozna.. nie mowie ze nie ale na 3 dniową owulacje sie nie zgodze..

Poza tym Gratulacje ze sie udało.. spokojnej ciazy
tylko nie pisz ze sie w tym czasie nie bzykalas bo nie uwierze w to..

A ty dalej swoje.. powiedz mi gdzie naukowo jest udowodnione owulacja 3 dniowa? podaj mi strone artykułu albo cokolwiek? poza tym testa mialas robic dopiero 20 wrzesnia to skad ten pospiech?
poza tym nie wnikam z Twoje zycie seksualne wiec skad mam wiedziec czy sie bzykałas w te 3 dni co Ci testy wychodzily czy nie?

jest to calkiem mozliwe przy nieredularnych cyklach raz jest owu w 11dc a raz w 22 wiec mozna.. nie mowie ze nie ale na 3 dniową owulacje sie nie zgodze..

Poza tym Gratulacje ze sie udało.. spokojnej ciazy
tylko nie pisz ze sie w tym czasie nie bzykalas bo nie uwierze w to..

Ze 3 dni to tak mi z testów wychodziło a owulacja to nie kilka godzin tylko 24-36 a logiczne że musiałam sie bzykac bo jak inaczej miała bym zajść Teraz to juz nie istotne udało sie i to się liczy a całej reszczeicie życzę szybkiego ZAFASOLKOWANIA POzdrawiam

Ze 3 dni to tak mi z testów wychodziło a owulacja to nie kilka godzin tylko 24-36 a logiczne że musiałam sie bzykac bo jak inaczej miała bym zajść Teraz to juz nie istotne udało sie i to się liczy a całej reszczeicie życzę szybkiego ZAFASOLKOWANIA POzdrawiam

nic innego mi nie pozostaje jak powtarzac sie w nieskonczonosc.. az zakumasz..

Faza owulacyjna trwa 24-36h ale nie sama owulacja

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry