No i widzimy wlasnie, ze nie masz zielonego pojecia na temat, nawet podstaw... Sorry ale jak dla mnie, to to jest bardzo smutne. Dziewczyno, ja Ci proponuje Ty sie nie kloc z kobitkami, ktore maja doswiadczenie + wiedze tylko zacznij troszke sluchac i wyciagac wnioski.
Po pierwsze cykl trwa od pierwszego dnia krwawienia (1 dzien @ =1 dzien cyklu) i ostatni dzien przed nastepnym krwawieniem jest ostatnim dniem starego cyklu. Owulacji raczej zaden program komputerowy Ci nie wyliczy ( i NIE przypada on ZAWSZE na srodek cyklu). Owulacja przypada na 14 dni przed nastepnym okresem i wg zrodel na ktorych sie opieram, jest to przyjeta wartosc stala. Czyli jak zaczyna Ci sie cykl, to raczej trudno przewidziec kiedy bedziesz miala owu przy nieregularnych cyklach. W ogole to nawet testy owulacyjne nie daja pewnosci na to, ze owulacja jest, byla lub bedzie ale nie chce mi sie tego teraz tlumaczyc. Owulacje moze stwierdzic na pewno TYLKO i WYLACZNIE monitoring cyklu (usg). Poza tym owulacja NIE TRWA kilka dni jak to sobie wyobrazasz, a kilka godzin...
Tak czy inaczej na Twoim miejscu poczytalabym troszke o tym + koniecznie zbadala przyczyne niereguralnych cykli + zaczela mierzyc tempke, obserwowacje sluzu, szyjki, zeby wreszcie poznac swoj organizm.
Mam nadzieje, ze wyjasnilam wszystko w miare prosto
Pozdro
Ja się nie kłócę !!!!!!!!