reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Powiem Ci, ze ja najierw brałam przed bo sie okazywało, ze przy clo mialam owulke 16 dc a bralam lutke od 14 dc dopoki jedna lekarka mi powiedziala, ze absolutnie mam nie brac przed owulką bo fakt nie hmuje jej , ale ją upośledza. I potem wzielam juz jak miałam potwierdzoną monitoringiem. A teraz gdy jestem 10 kg do przodu przy braniu clo i luteiny zdecydowałam się na ziółka. Spróbuję jak podziałają to super jak nie wrócę do leków. Ale cos mi mówi, ze warto ;-) A to Twój pierwszy cykl z clo??
Ja przy nim nabawiłam się torbieli i teraz troche sie boje, bo mimo, ze brałam tylko 1 tabl. to moje jajniki bardzo na niego reagowały i w każdym cyklu był strach, aż w końcu w 3 była toriel:-(
ja jeszcze jestem optymistka niewiarygodna,az sama sie sobie dziwie :confused:,bo licze na to,ze przy pierwszym cyklu sie uda :rofl2: i torbieli nie bedzie...oczywiscie bede sprawdzac temp. i pewnie dopiero po owu zaczne brac luteine...i tez nie wiem,co o tym myslec,bo przeciez powinnam brac ta lutke do momentu sprawdzenia czy nie jestem w ciazy,tak?bo jesli sie uda,a ja po 10 dniach odstawie luteine,to moze zle sie to skonczyc...a co do clo,to ja mam brac tylko 1/2 tabl.

Elo :-)

...
Po tygodniu przychodzi list ze szpitala do mnie w ktorej uprzejmie mnie informuja ze pierwsza konsultacja z lekarzem jest wyznaczona na... 20 PAZDZIERNIKA :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak przeczytalam poczatek,to sie wq...lam,ale dobrze,ze sie wyklociliscie!!czasami nie da sie inaczej!no to za 3 tyg. rozpoczniecie walke!!trzymam za Was kciuki!!!

Andziu ten wirus u nas nazywa sie HBV,a choroba ktora wywoluje czyli zapalenie watroby to WZW typu B,tak jak napisalas

reklama
Szafirku - ja mam do Ciebie pytanie o tarczycę - ja leczę się prawie 4 lata i mam problem ostatnio z metabolizmem - systematycznie tyję mimo ograniczenia słodyczy, pieczywa itd. Czy Tobie lekarz mówił coś o diecie przy naszej chorobie - bo podobno powinna być niskowęglowodanowa, ale mi to nie pomaga:no: zaznaczam, że nie będę się głodzić bo tego nie wytrzymam;-)

Nektarynko czy Ty masz może te zioła Grzegorza Sroki?? Bo teraz tak dużo o nich wyczytałam. Bo się zastanawiam, zeby odstawic clo i zacząć stosować ziółka a co tam warto spróbować ;-)
przepraszam ze tak dlugo.. wczesniej mialam pisac ale musielismy wyjsc i nie zdarzyłam.. zioła to oczywiscie O. Sroki.. ja kupowalam gotowa mieszanke na allegro, mozna isc i w zielarskim kupic i samemu wymieszac..
To Ty Nektarynko normalnie nie masz co miesiąc owulki??
u mnie bylo tak.. do grudnia od czerwca probowalismy jak to sie mowi sami.. bez szlajania sie po lekarzach potem w styczniu spoznil mi sie @ a okazalo sie ze sie prawdopodobnie owu przesunela, nie badalam nic ani sluzu ani szyjki udalam sie do lekarza lekarz wybadal i kazal przyjsc za tydzien bo macica jest powiekszona ale to moze byc jak i na @ tak i na ciaże.. w miedzy czasie dostałam @ i lekarz zaleci badanie tempki.. mierzyłam i sie zglosilam z wykresem wykres byl dwustopniowy ale chyba cos ginowi nie pasowalo bo chyba nie widzial cialka zoltego.. wiec zapisal clo i wtedy sie zaczela jazda.. cykl bezowulacji 51dni wywolywany luteiną.. potem kazal zrobic badania hormonalne i w miedzy czasie kupilam ziola i od 9dc zaczelam pic.. wyszlo mi prolaktyna wysoka ale ziola ja zbijaja.. reszta wyszla ok progesteron ciut nisko ale robiony 10 dni po owu wiec dlatego ciut za niski.. i z wynikami poszlam do gina wyszlo wszystko ok i powiedzialam mu o ziolach ze zaczelam pic i czy moge miec monitoring z ziolami oczywiscie sie zgodzil i okazal sie owulacyjny cykl i do tej pory je pije..
nalezy je pic od 1dc do dnia owu.. ja zazwyczaj pije od 1dc do 2-3dni po owu.. i badam wszystko po kolei..

parzenie ziol, ja gotuje wode zalewam przykrywam i juz nie naparzam.. po 30 minutach odcedzam i pije.. czasem przypomni mi sie po 2h.. ale pije:)

dziewczyny a z jakiej firmy są dobre testy owulacyjne??
jesli chodzi o testy owu kupowalam na allegro za 2zł sztuka (kasetkowe) i jestem z nich zadowolona wczesniej paskowe to takie srednie były 1,29zł/szt jak cos moge ci napisac od kogo kupowalam..

ja jeszcze jestem optymistka niewiarygodna,az sama sie sobie dziwie :confused:,bo licze na to,ze przy pierwszym cyklu sie uda :rofl2: i torbieli nie bedzie...oczywiscie bede sprawdzac temp. i pewnie dopiero po owu zaczne brac luteine...i tez nie wiem,co o tym myslec,bo przeciez powinnam brac ta lutke do momentu sprawdzenia czy nie jestem w ciazy,tak?bo jesli sie uda,a ja po 10 dniach odstawie luteine,to moze zle sie to skonczyc...a co do clo,to ja mam brac tylko 1/2 tabl.

Wiesz co ama miałam dylemat czy brac dłuzej lutke niz 10 dni czy nie. Ale potem przerywałam. Nie wiem czy robiłam dobrze, czy nie. Z tego co czytałam odstawienie lutki powoduje spadek progesteronu i moze, ale nie musi dojść do poronienia. Szczerze to ja mam juz dosc wszystkich tych leków. A znowu przy 10 dniu brania lutki test pewnie jeszcze nie wyjdzie.

Ja sobie tez czasami sama robie, ale pomaga spróbowac nie zaszkodzi ;-)

Czy któraś z Was słysząła o skuteczności tych ziółek Ojca Sroki??

Kupiłam te zioła ale leża i sie kurzą... Założyłam wątek z pytaniem czy coś któraś wie na temat ziół i czy ktoś zaszedł w ciąże przy takiej kuracji ale niestety żadnego odzewu ;/Więcej znalazłam o leku o nazwie CASTAGNUS i właśnie jadę z nim drugi cykl (z tymże pierwszy nie był od pierwszego a od 7 dc)Mam nadzieję że castagnus mi pomoże i nie będę musiała realizować recepty z bromergonem i clo ;/

przepraszam ze tak dlugo.. wczesniej mialam pisac ale musielismy wyjsc i nie zdarzyłam.. zioła to oczywiscie O. Sroki.. ja kupowalam gotowa mieszanke na allegro, mozna isc i w zielarskim kupic i samemu wymieszac..

spoko nie ma problemu ;-) ja własnie jutro wybieram się do zielarskiego po kupno - ogólnie wyliczyłam, ze koszt tego bedzie ok. 30 zł, ale nie wiem ile tego będzie:-) czy mają byc jakieś proporcje?

u mnie bylo tak.. do grudnia od czerwca probowalismy jak to sie mowi sami.. bez szlajania sie po lekarzach potem w styczniu spoznil mi sie @ a okazalo sie ze sie prawdopodobnie owu przesunela, nie badalam nic ani sluzu ani szyjki udalam sie do lekarza lekarz wybadal i kazal przyjsc za tydzien bo macica jest powiekszona ale to moze byc jak i na @ tak i na ciaże.. w miedzy czasie dostałam @ i lekarz zaleci badanie tempki.. mierzyłam i sie zglosilam z wykresem wykres byl dwustopniowy ale chyba cos ginowi nie pasowalo bo chyba nie widzial cialka zoltego.. wiec zapisal clo i wtedy sie zaczela jazda.. cykl bezowulacji 51dni wywolywany luteiną.. potem kazal zrobic badania hormonalne i w miedzy czasie kupilam ziola i od 9dc zaczelam pic.. wyszlo mi prolaktyna wysoka ale ziola ja zbijaja.. reszta wyszla ok progesteron ciut nisko ale robiony 10 dni po owu wiec dlatego ciut za niski.. i z wynikami poszlam do gina wyszlo wszystko ok i powiedzialam mu o ziolach ze zaczelam pic i czy moge miec monitoring z ziolami oczywiscie sie zgodzil i okazal sie owulacyjny cykl i do tej pory je pije..
nalezy je pic od 1dc do dnia owu.. ja zazwyczaj pije od 1dc do 2-3dni po owu.. i badam wszystko po kolei..

czy one mgą zakłócać owulkę??

parzenie ziol, ja gotuje wode zalewam przykrywam i juz nie naparzam.. po 30 minutach odcedzam i pije.. czasem przypomni mi sie po 2h.. ale pije:)

a czy to w miarę pitne jest?? chodzi czy dobry smak?

jesli chodzi o testy owu kupowalam na allegro za 2zł sztuka (kasetkowe) i jestem z nich zadowolona wczesniej paskowe to takie srednie były 1,29zł/szt jak cos moge ci napisac od kogo kupowalam..

co do testów bardzo chętnie podaj mi namiar. Ja ostatnio kupowałam z LH Test po 19 zł 5 szt :-( ale nie mam mozliwosci zamowienia przez allegro. A czy założenie konta na allegro jest płatne??

Szafirku - ja mam do Ciebie pytanie o tarczycę - ja leczę się prawie 4 lata i mam problem ostatnio z metabolizmem - systematycznie tyję mimo ograniczenia słodyczy, pieczywa itd. Czy Tobie lekarz mówił coś o diecie przy naszej chorobie - bo podobno powinna być niskowęglowodanowa, ale mi to nie pomaga:no: zaznaczam, że nie będę się głodzić bo tego nie wytrzymam;-)
ja bardzo tylam,zanim zaczelam sie leczyc,niemalze nic nie jadlam,a ciagle kg do przodu,potem bylo lepiej i znow sie powtorzylo,jak okazalo sie,ze dawka juz jest niewystarczajaca...w tym msc tez bardzo przytylam,na razie od jutra ide na diete,zobacze,co bedzie dalej,bo do endokrynologa powinnam sie zgloscic w listopadzie,chyba ze wczesniej zajde w ciaze,to na poczatku 3msc

Kupiłam te zioła ale leża i sie kurzą... Założyłam wątek z pytaniem czy coś któraś wie na temat ziół i czy ktoś zaszedł w ciąże przy takiej kuracji ale niestety żadnego odzewu ;/Więcej znalazłam o leku o nazwie CASTAGNUS i właśnie jadę z nim drugi cykl (z tymże pierwszy nie był od pierwszego a od 7 dc)Mam nadzieję że castagnus mi pomoże i nie będę musiała realizować recepty z bromergonem i clo ;/

Nie wiem czy brałas kiedys juz bromergon? Ja brałam i nigdy tego gów..a nie wezme. Miałam takie jazdy po nim , ze szok. On ma bardzo dużo skutków ubocznych. Ja po nim nie umiałam funkcjonowac, było mi słabo, chodziłam jakbym była nawalona.A o castangusie czytałam, ale wiele pozytywnych opinii jest o ziołach sroki i to je głównie polecają na owulkę.

ja bardzo tylam,zanim zaczelam sie leczyc,niemalze nic nie jadlam,a ciagle kg do przodu,potem bylo lepiej i znow sie powtorzylo,jak okazalo sie,ze dawka juz jest niewystarczajaca...w tym msc tez bardzo przytylam,na razie od jutra ide na diete,zobacze,co bedzie dalej,bo do endokrynologa powinnam sie zgloscic w listopadzie,chyba ze wczesniej zajde w ciaze,to na poczatku 3msc

a jaką dietę???
ja mam wizytę u endokrynologa pod koniec października więc tez nie chcę tyle czekać zpytaniem o dietę

reklama
Nie wiem czy brałas kiedys juz bromergon? Ja brałam i nigdy tego gów..a nie wezme. Miałam takie jazdy po nim , ze szok. On ma bardzo dużo skutków ubocznych. Ja po nim nie umiałam funkcjonowac, było mi słabo, chodziłam jakbym była nawalona.A o castangusie czytałam, ale wiele pozytywnych opinii jest o ziołach sroki i to je głównie polecają na owulkę.

Nie brałam jeszcze żadnych leków typu clo i bromek. Czytałam o tych skutkach ubocznych. Mam nadzieję że nie będę musiała tego g... brać, ale jak mi castagnus nie pomoże to dla fasolki będę robić wszystko a pierwszym krokiem są niestety właśnie te leki. Mi gin powiedział że jak do końca roku nie zaciąże to mnie wysyła do kliniki leczenia bezpłodności i zajmą się tym już na maksa. Na razie nie chcę jeszcze o tym myślęć. Wolę wierzyć że się uda naturalnie :)A powiedzcie mi Kochane czy badanie nasienia to można zrobić w każdym laboratorium czy nie?? No i jak to wygląda?? Czy próbkę można heheh oddać w domu i zawieść do laboratorium??

Do góry