reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dziewczynki moze Wy sie orientujecie czy skurcze w tak wczesniej ciazy to nic zlego? :baffled: Dzisiaj mnie zlapaly w podbrzuszu na dole - najpierw z lewej strony, a potem z lewej i w centrum - normalnie jakby mi miesien drzal, bylo to wrecz wyczuwalne przez skore :baffled: Trwalo chwile, potem przestawalo i potem znowu sie zaczynalo i tak ze 4-5 razy :baffled: Nie wiem co mam o tym myslec :baffled:

reklama
Ola moja pani doktor na początku ciąży mi powiedziała,że normalny jest ból tylko po bokach, to takie kłócie- ponieważ macica się rozciąga, rośnie.
Inny ból, zwłaszcza przewlekły oraz upławy brązowe,różowe i czerwone są powodem do szybkiego badania.

A tak od siebie mogę dodać,że jeśli masz pewność,że to skurcze to poleż chwilę, odpocznij i w razie potrzeby łykaj no spę.
Jeśli nie przejdzie to kontaktuj się z lekarzem. Choćby po to,żeby mieć pewność,że wszystko ok. Bo pewnie tak jest, ale to tylko lekarz stwierdzi.
I może popytaj na jakimś wątku ciążowym- pewnie będzie większy odzew. Ja nie mam takich doświadczeń, bo pierwsza ciąża cała była idealna, ta póki co też.

Witam sie wieczorkiem - pustki tu dzisiaj...
Gosiu - jak Ta Twoja @? poszła sobie???
no caly czas plamie wiec chyba jeszcze nie...juz by sie ta @ skonczyla

Kochane mama jest juz w domu.Tzn jest u mnie i własnie bedziemy jesc obiadek :tak:
jak zjemy to odwieziemy ja do jej domku i pojedziemy do teściowej więc bedę późnym wieczorem lub jutro z rana.
Zostawiam buziaki
no to super - mam nadzieje ze szybko dojdzie do formy...
Ja sobie wczoraj kupiłam taki balsam na rozstepy'' Perfecta mama''to jest intensywny preparat,ale mozna go uzywac od 4m-ca czesto mi swedzi skóra na brzuchu i jest sucha,a mozna go uzywac tam gdzie najczesciej wystapia rozstepy w ciąży,ciekawe czy pomoze;-)
no to smaruj brzuch i uda bo tam sa rozstepy i moze sie uchronisz i smaruj juz teraz zanim sie pojawia... ja uzywalam Fissan - nie mam ani jednego rozstepu na brzuchu...

Ostatnia edycja:
hej!
wrocilam od gina...jesli chodzi o obecny cykl (dzis 39dc) mam brac lutke przez 10 dni i czekac na @.na usg nie stwierdzil plynu w zatoce,wiec owu nie bylo...tak jak wynikalo z wykresu.
endometrium mialam 6 mm. gin powiedzial,ze to malo,tymbardziej,ze mam fl 11 dni,wiec mam brac lutke od 16 do 25dc,no i stwierdzil,ze moje owu w 22 dc sa troche pozno,co swiadczy o tym,ze pecherzyki wolno rosna,wiec mam brac clo 1/2 tabl. od 5 do 9 dc.No i mam sie zglosic 10dc na podgladanie,jak urosly pecherzyki.
to tyle u mnie.A co u Was?

reklama
Do góry