Dziewczynki moze Wy sie orientujecie czy skurcze w tak wczesniej ciazy to nic zlego? Dzisiaj mnie zlapaly w podbrzuszu na dole - najpierw z lewej strony, a potem z lewej i w centrum - normalnie jakby mi miesien drzal, bylo to wrecz wyczuwalne przez skore Trwalo chwile, potem przestawalo i potem znowu sie zaczynalo i tak ze 4-5 razy Nie wiem co mam o tym myslec
reklama
Agniesia82
najważniejsze jest życie
cześć
Loree
Fanka BB :)
Ola moja pani doktor na początku ciąży mi powiedziała,że normalny jest ból tylko po bokach, to takie kłócie- ponieważ macica się rozciąga, rośnie.
Inny ból, zwłaszcza przewlekły oraz upławy brązowe,różowe i czerwone są powodem do szybkiego badania.
A tak od siebie mogę dodać,że jeśli masz pewność,że to skurcze to poleż chwilę, odpocznij i w razie potrzeby łykaj no spę.
Jeśli nie przejdzie to kontaktuj się z lekarzem. Choćby po to,żeby mieć pewność,że wszystko ok. Bo pewnie tak jest, ale to tylko lekarz stwierdzi.
I może popytaj na jakimś wątku ciążowym- pewnie będzie większy odzew. Ja nie mam takich doświadczeń, bo pierwsza ciąża cała była idealna, ta póki co też.
Inny ból, zwłaszcza przewlekły oraz upławy brązowe,różowe i czerwone są powodem do szybkiego badania.
A tak od siebie mogę dodać,że jeśli masz pewność,że to skurcze to poleż chwilę, odpocznij i w razie potrzeby łykaj no spę.
Jeśli nie przejdzie to kontaktuj się z lekarzem. Choćby po to,żeby mieć pewność,że wszystko ok. Bo pewnie tak jest, ale to tylko lekarz stwierdzi.
I może popytaj na jakimś wątku ciążowym- pewnie będzie większy odzew. Ja nie mam takich doświadczeń, bo pierwsza ciąża cała była idealna, ta póki co też.
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
A ja sobie oglądałam Nasze wesele oczywiscie sama,lubie powspominac:-)Nudziło mi sie dzisiaj ze szok.
Nektarynka
Fanka BB :)
siemacześć
gosia:)
z nadzieją w przyszłość
Witam sie wieczorkiem - pustki tu dzisiaj...
no caly czas plamie wiec chyba jeszcze nie...juz by sie ta @ skonczyla
no to super - mam nadzieje ze szybko dojdzie do formy...
no to smaruj brzuch i uda bo tam sa rozstepy i moze sie uchronisz i smaruj juz teraz zanim sie pojawia... ja uzywalam Fissan - nie mam ani jednego rozstepu na brzuchu...Ja sobie wczoraj kupiłam taki balsam na rozstepy'' Perfecta mama''to jest intensywny preparat,ale mozna go uzywac od 4m-ca czesto mi swedzi skóra na brzuchu i jest sucha,a mozna go uzywac tam gdzie najczesciej wystapia rozstepy w ciąży,ciekawe czy pomoze;-)
Ostatnia edycja:
madzia84
Witam sie wieczorkiem - pustki tu dzisiaj...
no to smaruj brzuch i uda bo tam sa rozstepy i moze sie uchronisz i smaruj juz teraz zanim sie pojawia... ja uzywalam Fissan - nie mam ani jednego rozstepu na brzuchu...
Witam. nawet jak jest od 4miesiąca,chyba róznicy niema bo juz niedługo mam 4 miesiac
gosia:)
z nadzieją w przyszłość
pewnie, ze nie ma znaczenia a chodzi o to, zeby skora byla dobrze natluszczona jak zacznie sie rozciagac...
Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
hej!
wrocilam od gina...jesli chodzi o obecny cykl (dzis 39dc) mam brac lutke przez 10 dni i czekac na @.na usg nie stwierdzil plynu w zatoce,wiec owu nie bylo...tak jak wynikalo z wykresu.
endometrium mialam 6 mm. gin powiedzial,ze to malo,tymbardziej,ze mam fl 11 dni,wiec mam brac lutke od 16 do 25dc,no i stwierdzil,ze moje owu w 22 dc sa troche pozno,co swiadczy o tym,ze pecherzyki wolno rosna,wiec mam brac clo 1/2 tabl. od 5 do 9 dc.No i mam sie zglosic 10dc na podgladanie,jak urosly pecherzyki.
to tyle u mnie.A co u Was?
wrocilam od gina...jesli chodzi o obecny cykl (dzis 39dc) mam brac lutke przez 10 dni i czekac na @.na usg nie stwierdzil plynu w zatoce,wiec owu nie bylo...tak jak wynikalo z wykresu.
endometrium mialam 6 mm. gin powiedzial,ze to malo,tymbardziej,ze mam fl 11 dni,wiec mam brac lutke od 16 do 25dc,no i stwierdzil,ze moje owu w 22 dc sa troche pozno,co swiadczy o tym,ze pecherzyki wolno rosna,wiec mam brac clo 1/2 tabl. od 5 do 9 dc.No i mam sie zglosic 10dc na podgladanie,jak urosly pecherzyki.
to tyle u mnie.A co u Was?
reklama
madzia84
pewnie, ze nie ma znaczenia a chodzi o to, zeby skora byla dobrze natluszczona jak zacznie sie rozciagac...
no to o dzisiaj zaczne,bo brzuszek juz mam duzy i skóra sie rozsciąga
Podziel się: