reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
witam..............ja tylko na chwilke.........moja gadzinka w domu do niedzieli wiec niemam czasu na neta.....poczytam was dokladnie jak juz pojedzie...jak narazie wszystko ok.....zadnych niespodzianek.....wiec tym razem pewnie bedzie dobrze.........buziaki dla wszystkich

witam..............ja tylko na chwilke.........moja gadzinka w domu do niedzieli wiec niemam czasu na neta.....poczytam was dokladnie jak juz pojedzie...jak narazie wszystko ok.....zadnych niespodzianek.....wiec tym razem pewnie bedzie dobrze.........buziaki dla wszystkich

Hej Dzeni :-) to dobrze, że wszystko w porządku trzymaj sie ciepło ;-)

Dziewczyny - wklejam Wam post od Georgini - dla tych, które nie pamiętają - to jest Ktosiowa:tak: wypowiedziała się na temat afery ze środy na wątku o płci:
"Znam ten wątek.. Pierwsze słyszę, że dziewczyny tam się na kimś znęcają. Ja tam je lubię.. Przynajmniej każda ma swoje zdanie a co to za człowiek bez swojego zdania Ważne, że nikt nikogo nie przezywa"
Zaskoczyła mnie pozytywnie:tak:

Na wstepie dziekuje ze tak we mnie wierzycie :-)
A obrona jest 11 wrzesnia o ile dobrze wiem bo na wywieszce w sekretariacie nie bylo innej daty na wrzesien :baffled:

Slonce ja mialam przez jakis czas ogrzewanie i weglowe (tradycyjne) i gazowe ... tzn puki bylo w miare cieplo palilo sie weglem a jak juz bylo brr.. zimno wlanczalo sie gaz ...tyle ze ja mieszkam w bliznioaku a weglowu stal u brata w kotlowni a rok temu juz go wywalil i zmienil tez na gazowy to powiem ci tak....
my placimy za 2 miechy w sezonie grzewczym przy piecu dwufunkcyjnym tzn woda i grzanie 1100-1300 zl ale jakos bardzo sie nie przegrzewajac ale majac 3 pietra do ogrzania bedzie z 200 m2 :baffled: wiec kwestia jaka powierzchnia A czy to sie oplaca ... hmm... biorac pod uwage ze rano sie budzosz i masz cieplutko to tak :sorry2:

Spadam do wanny bede za 40 min
:-)
Ewa - my mamy piec z podajnikiem więc on nie wygasa - zasypuje się groszkiem podajnik i on sam sobie dawkuje przez ok 5-6 dni:tak: dlatego ciepło jest na okrągło:tak: powierzchnia będzie ok 140 (bez skosów 120) - parter i poddasze:tak: i ciekawi mnie dlatego aspekt finansowy:sorry2:

Witaj Dzeni!!!:-) i tak niech pozostanie już do końca bez niespodzianek:tak:

To super ze wszystko jest w porządku byle tak dalej:tak:

no ja tez staralam sie obarczac meza ile sie dalo bo nie cierpie myc naczyn, ciesze sie ze teraz jest maszyna która zrobi to za nas, faktycznie jest to wygoda
jesli chodzi o zmywarke,to rewelacyjny wynalazek,a najlepsze jak moj M nastawi zmywanie to mowi "pozmywalem!" :-D:rofl2:

Loree - Babo Budowniczy;-) mam pytanie - do innych dziewczynek mieszkających w domach też - Szafirku, Eve:tak:
chodzi mi o ogrzewanie
w chwili obecnej ogrzewamy dom ekogroszkiem - piec kupiliśmy 3 lata temu, bo węgiel był tani - kupiliśmy taki z podajnikiem, zeby nie chodzić codziennie i obliczyliśmy wielkość już pod większy metraż po rozbudowie:tak: teraz zastanawiamy się nad gazem - na razie nie mamy gazu ale jest możliwość doprowadzenia i moje pytanie brzmi - co się lepiej opłaca??????
my mamy gazowy 2-funkcyjny,kupowalismy 2 lata temu,firmy Dietrich,czy jakos tak,moj M twierdzi,ze ecogroszek jest drogi,bo ktos go musi przetworzyc,a jak jest na drewno to jest taniej,a my mamy na gaz,bo jest wygodniej...

ja nie bralam, ale dziewczyny pisaly ze 10 dni

Ja przy cyklach bezowulacyjnych miałam lutke brac po 2 tabl dziennie przez 10 dni. W miedzyczasie moze, ale nie musi pojawic sie @. Po odstawieniu zazwyczaj dostawałam po 2 - 3 dniach a teraz jak biore to dostaje równe 7 dni od odstawienia:-) A często masz takie cykle??

Daria - ja nie brałam, ale z tego co pamiętam to przez 10 dni a maksymalnie do 5 dni po odstawieniu przychodzi @:tak:

ściągnęłam Cię telepatycznie - odpoiedz mi na temat ogrzewania - co sie lepiej opłaca???
dziekuje za odpowiedzi :-)
Pajka,to moj 5,ktory mierze i poerwszy bezowulacyjny.
Na wstepie dziekuje ze tak we mnie wierzycie :-)
A obrona jest 11 wrzesnia o ile dobrze wiem bo na wywieszce w sekretariacie nie bylo innej daty na wrzesien :baffled:

no niestety po pwykresiuku widac ze bezowilacyjny :-( to samo co i ja mials!
obrona 11 wrzesnia?!uwazaj na samoloty z Talibami ;-)

niestety bezowulacyjny i nie mam na co liczyc,nawet porownujac wykresiki prawie plaskie,ktore wrzucalas,bo tam byly caly czas wysokie tempki,a u mnie sa caly czas niskie :-(

nektarynko dziekuje ci ogromnie za wyjasnienie, naprawde cierpliwa z ciebie kobita :******
wiesz nie to ze sie zmuszam do pomagania.. ale ja naprawde to lubie.. analizowac, pomagac w tematach o ktorych cos tam wiem.. a co do cierpliwosci to powiem ci ze czasem mi jej brakuje.. ale akurat nie w tym wzgledzie
Hej!
witam sie :-):-) wrzucam wykresik,jak Eve prosila...
i mam pytanko,bo ide jutro do gina,jesli @ sie nie pojawi.Powinien mi przepisac luteine?dobrze kojarze?ile dni sie cos takiego przyjmuje i po jakim czasie przyjmowania moge sie spodziewac @?pomozcie,bo musze byc doinformowana,jak pojde.
A @ nadal nie ma,brzuch mnie bolal dzis przed 2 godz i to mocno,jak na @,latalam do kibelka i nic,a teraz przeszlo :confused:
bralam luteine na wywolanie 10 dni po 2 tabletki dopochwowo.. czyli chyba razem 100mg czy jakos tak.. w niedziele odstawilam a w piatek przylazla czyli po 5 dniach..
A co do tabletek do zmywarki to ja zawsze kupuje to co na promocji ale tylko calgonit lub somat...calgonit sa np 80+10 sztuk za 40zl i to na dlugo starcza... wiem tez ze ktos z moich znajomych uzywal tych w5 z Lidla i nie narzekal...
jesli chodzi o produkty w W5 to ja jestem ogolnie pod wrazeniem tych rzeczy i to pozytywnym akurat nie uzywalam tabletek do zmywarki bo jeszcze nie mam takowej.. (pewnie dopiero w nowym domku) ale inne rzeczy uzywam jak najbardziej i to nie to ze tanie czy cos tylko ze dobre..
Dziewczyny - wklejam Wam post od Georgini - dla tych, które nie pamiętają - to jest Ktosiowa:tak: wypowiedziała się na temat afery ze środy na wątku o płci:
"Znam ten wątek.. Pierwsze słyszę, że dziewczyny tam się na kimś znęcają. Ja tam je lubię.. Przynajmniej każda ma swoje zdanie a co to za człowiek bez swojego zdania Ważne, że nikt nikogo nie przezywa"
Zaskoczyła mnie pozytywnie:tak:
:szok::szok::szok::szok: szok pozytywny oczywiscie.. wydaje mi sie ze jako tako jej kzywdy nie wyrzadzilysmy.. jaky nie patrzec namieszala i kazda z nas wypowiedziala na ten temat zdanie i zostało to zamkniete.. a wydaje mi sie ze gdybysmy bylo juz tak zupelnie ok to zapewne spokojnie zagosciłaby tu na nowo...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry