reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Witam kobitki

A ja sie bije z myslami mocno i chyba sie zdecydujemy na in vitro w nastepnym miesiacu. Nie ma co czasu tracic i zywic sie nadzieja miesiacami. Na 99% zdecydujemy sie na in vitro.... Ciezko, ale tez szybko decyzje ta podjelam, choc nigdy wczesniej o tym nie myslalam...ba, wrecz wykluczalam.

No i sie wszystkie zmienilo.

reklama
Witam kobitki

A ja sie bije z myslami mocno i chyba sie zdecydujemy na in vitro w nastepnym miesiacu. Nie ma co czasu tracic i zywic sie nadzieja miesiacami. Na 99% zdecydujemy sie na in vitro.... Ciezko, ale tez szybko decyzje ta podjelam, choc nigdy wczesniej o tym nie myslalam...ba, wrecz wykluczalam.

Sluszna decyzja Lolitka:tak:
Tak myślalam że na spokojnie pomyślisz,ochłoniesz i zmienisz zdanie.
Bardzo się cieszę ze tak zadecydowałaś i trzymam mocno kciuki aby ci się udało.

Karola

No mam nadzieje, ze sie uda. Mam 4 podejscia wiec moze sie uda. Bardziej sie obawiam zwiekszonych ryzyk roznych chorob - no ale....

Witam kobitki

Ja tez trzymam kciuki. Prosze tez, zebys informowala mnie na biezaco o etapach zabiegu. Mi tez prawdopodobnie, nie bedzie dane normalne zafasolkowanie i chce wiedziec wszystko na ten temat. Czy In Vitro bedziecie miec robione w Polsce? Jak to tam wyglada od strony finansowej i w ogole?
Powodzenia ptaszku:-D

Lolitka
Uda sie musisz być dobrej myśli.Czy byłaś juz w jakiejś klinice na rozmowie?
Jak to będzie wyglądać najpierw przygotowanie leki,zastrzyki?

Witajcie.
I do niego też chodzę na NFZ. odrazu po badaniu gienkologicznym wysłał mnie na badanie hormonów. Nie musiałam się o to prosić. Dał mi skierowanie na te hormony.
Bardzo się cieszę, że trafiłaś na dobrego lekarza.

czy u mnie ta wysoka prolaktyna moze byc przyczyna czegos innego? czy wiecie cos wiecej na jej temat?
czy badalyscie moze progesteron?
Nie mam pojęcia. Ja progesteron 9 dni po owulacji mam w granicy 30.

dziewczynki:-) dobre wieści...
za waszą namową odwiedziłam dzisiaj dr Zająca.....
Super wieści.

Bolały mnie piersi 2 dni i przestaly a temp mam 37 i juz nie wiem co mysleć staram sie nie myslec ale to trudne same wiecie jak to jest:baffled:skolowana jestem raz wydaje mi się ze jastem za pare chwil że nie trace wiare że kiedykolwiek to nastąpi:zawstydzona/y: Wrócę tu wieczorkiem i poczytam co pisałyscie wczoraj:-) Miłego dnia!!!
Powtórz test za parę dni.

Dziewczynki Moje Kochane! Dziękuję za wsparcie..i liczę na dalsze!..własnie odebrałam wynik betki..691...zatem chyba sie udało!!!! ~~~~~~~~
Ogromnie gratuluję

Witam dziewczyny!!! Pamietam jak pisalam tu w maju ze sie staramy o dzidzie teraz mamy luty i czekam na rozwiazanie.
Bezproblemowego porodu życzę. Buziaczki

cześć dziewczyny!
Witaj.

A ja miałam iść we wtorek do gina i co? jak mnie w nocy złapała gorączka, tak cały wtorek leżałam w łóżku i do gina nie poszłam...
Już lepiej? Jak przygotowania do chrztu?

Ja dalej mam dola oczy od placzu juz mi puchna brzuch mnie boli i nie moge sie na sekundke nawet skupic moj maz powaznie zaczyna sie o mnie martwic eh
Przytulam mocno

Na 99% zdecydujemy sie na in vitro....
Z całych sił zaciskam kciuki żeby się Wam udało.

Hey laleczki kochane bylam dzis na kontrolnej wizycie :-) lekarz widzi ogromna poprawe ale dalej mam brac tabletki i mam przyjsc dopiero 24 marca :-):-):-)
Cieszę się.

Marzenixx Lilu a Wy gdzie się podziewacie?

Piosenka piękna a ja złapałam dołek. Wiecie mam już dość...pomału tracę nadzieje. Moje szczęście było tak blisko ale je straciłam. Jest mi smutno i źle.
Ciągle czekam na @ ale dziś już szyjka otwarta czyli zacznie się lada moment.:-(

Lolitka
Tez trzymam kciuki, niewiem czy tez sie kiedys na in vitro nie zdecyduje, prosze daj znac jaki jest tego przebieg

p.s. przepraszam, ze pytam, wiem ze sa problemy z plemikami meza , powiedz czy do in vitro sie zakwalifikował?

Kaprycha

Bede informowac na biezaco.

Wiecie jaka jestem - zawsze sie edukuje zanim podejme decyzje, wiec wszystko juz wiem co i jak. Od strony finansowej mam spoko, bo zabieg robie w Danii i tutaj mam darmowe 3-4 podejscia. Wiec luz psychiczny.
Chce za pierwszym podejsciem miec polnaturalny zabieg, z mozliwie mala interwencja hormonalna. Stymulacje zaczyna sie okolo 5 dc przez 2 tygodnie. Robisz sobie sama zastrzyki w brzuszek. Pozniej normalnie po okolo 10-12 dniach masz wywolywana owulke, robia Ci punkcje (to jest najgorsze) w celu pobrania komorek. Pozniej zaplodnienie pozaustrojowe okolo 3 dni srednio, i po tym czasem mam nadzieje zarodek jest umieszczany w macicy.

Od momentu ropoczecia stymulacji do testu ciazowego uplywa max 1.5 miesiaca wiec jest spoko:)

Elfa - jeszcze nie roblismy biopsji wiec nie wiem. Lekarz powiedzial ze pewnie powinno byc ok, bo moj partner juz ma swoje dzieci wiec szanse ze ma plemniki jest 99%. Tyle ze je trzeba pobrac z najadrza i tyle. Szanse ze on bedzie mial dobre nasienie droga naturalna sa male, a ja cierpliwosci nie mam czekac i sie dolowac miesiacami.

reklama
Oczywiscie to powyzej to duzy skrot - ale chcialam wam tylko nakreslic ramy i glone punkty programu:) Jak macie wiecej pytan to pytajcie:)

Do góry