reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

"Witajcie...jest tu dosyc duzo czytania, ;-) wiem ze to nieładnie zabrzmi ale ciesze sie ze niejestem sama. dosyc długo sie satramy z męzem i bez skutku. od 8 m-cy jestem pod ciagła obserwacja lekarza i co m-czna kuracja hormonalna niby wsystko jest wporzatku ale nie tak dokonca...czy to mozliwe ze mam prablem psychiczny, niby przysłowie mówi "ZA MARZENIA NIE KARAJA" ale w naszym przypadku to sie niesprawdza!:no:

reklama
....ja bralam duphaston i luteine na podtrzymanie ciazy a po badankach z wysoka prolaktyna (64-gorna granica 23)...biore bromergon i po miesiacu spadla na 12....no ale prolaktyna to hormon stresu i normalne ze w ciazy podskaczy do gory i moze sie dlugo tak utrzymywac....bromergon biore caly czas 2 razy po cwiartce....dawka kosmiczna :-D:-D:-D...a jesli chodzi o skutki uboczne to nawet ich nie mialam

Dzieki dzeni4. Moja prolaktyna wyszla 67:szok:. Biore Bromergon od paru dni, ale ja mam brac 1 tabletke wieczorem i 1 rano. No twoje dawki sa naprawde kosmiczne :-D:-D:-D Lekarz powiedzial, ze jesli bede sie zle czula to mam brac po pol:-) Pierwszy i drugi dzien czulam sie zle, wiec bralam po pol a teraz biore 1 na noc i polowke na dzien, ale widze ze organizm sie przyzwyczaja:tak:
A czy u ciebie wystepuja lub wystepowaly plamienia(brazowe) przed okresem, ze dostalas dupchaston? Pozdrawiam

"Witajcie...jest tu dosyc duzo czytania, ;-) wiem ze to nieładnie zabrzmi ale ciesze sie ze niejestem sama. dosyc długo sie satramy z męzem i bez skutku. od 8 m-cy jestem pod ciagła obserwacja lekarza i co m-czna kuracja hormonalna niby wsystko jest wporzatku ale nie tak dokonca...czy to mozliwe ze mam prablem psychiczny, niby przysłowie mówi "ZA MARZENIA NIE KARAJA" ale w naszym przypadku to sie niesprawdza!:no:

Witaj moja imienniczko!

8 miesięcy to jeszcze nie tak długo, dlaczego jeśli wszystko jest wporządku to bierzesz hormony?

Witam Cię nie wolno Ci tak myśleć ani mówić, że Wasze marzenia są karane. Spokojnie, bez stresu i wszystko się ułoży tylko trzeba wierzyć i walczyć. Czasami jest tak, że jeśli się za bardzo chcę i dużo o tym myśli to może istnieć ta bariera psychiczna. Dlatego musisz się wyciszyć, przestać myśleć o dzidzi i spokojnie do tego podchodzić. A będzie dobrze:-)

....DZIEWZYNKI DZIEKUJE WAM ZA MILE SLOWA.....DLACZEGO WY JESTESCIE TAKIE KOCHANE?!

Romka po to tu jestesmy, zeby sobie wzajemnie pomagac i wspierac, jesli tylko potrafimy:tak::-):tak:Ty tez jestes kochana.
Ja dzieki forum dowiedzialam sie duzo potrzebnych informacji, z ktorych wlasnie niedawno skorzystalam i mam nadziej, ze wszystko bedzie dobrze:tak::tak:
Po urlopie troszke dalam na luz i inaczej patrze na to wszystko, na te przeciwnosci losu, ktore przynosi nam zycie i wyciagam z nich wnioski!!! :-);-):tak:.

Więc tak, po naszej rozmowie pobiegłam do przychodni i nastawiona bojowo ze bedę toczyla walke z kobitami powiadomoiono mnie że lekarz na urlopie do 2 lutego:-(a drugiej kobitki nie ma....
więc polecialam na uczelnie ale postanowilam zajsc do apteki i kupic ten test.No i mowie babce o całej syt.a ona mi powiedziala ze moze tak się zdarzyc bo np. moze byc cysta na jajniku, otwieram test (tym razem jeszcze inny pre-test, różowy) a tam pisze to samo co ta baba mowila.
No i zrobilam...i znowu to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok: tylko ten cien, jest taki słabiussssienki ze praktycznie nie widac.To napewno nie jest ciąża :no:bo gdyby tak, to przeciez przyrastał by ten hormon.....więc raczej cosik nie tak...........nie ma co czekam na @ a jak nie to i tak szoruje do niego. Nie pojmuje:no::baffled:

To u mnie prawdopodobnie byl ten sam przypadek,ze testy wychodzily pozytywnie.Bo mialam cysty.
Z tego co czytalam wiecej podobnych przypadkow tu w ostatnich dniach pisalo,ze sie z tym spotkalo.Wiec widzicie testy moga oklamywac nawet w ta strone.

Wlasnie tego sie boje, bo przez to ze nie mieszkam w Polsce, nie mam tu rodziny. Boje sie, ze we dwoje sobie nie poradzimy z maluchem. Ja nic nie wiem o wychowaniu i opiece nad noworodkiem. Jak moja znajoma poprosila, zebym zostala z jej 2 miesieczna cora na 5 minut, bo szla do toalety (bylysmy w restauracji), to spanikowalam. Siedzialalam z wybauszonymi galami :szok: wpatrzona w spiace dziecko, modlac sie zeby sie nie obudzilo. Najdluzsze 5 minut w moim zyciu :-D:-D:-D

Instynkt maciezynski rozwija sie juz bedac w ciazy,a jak sie juz ma dzidzie to niewiadomo z kad ale zna sie odpowiedzi praktycznie na wszystko zwiazane z dzieckiem,o co mu chodzi w danym momencie itd.A jesli chodzi o podejscie moje ,meza do tej zmiany duzej w naszym zyciu.Wiadomo,ze na poczatku jest zawsze inaczej to jest tak samo jak gdy poznaje sie mezczyzna z kobieta wtedy nic niejest dla niego wazne koledzy,jego hobby itd.Ale u nich przewaznie zauroczenie szybko mija,ciesza sie na swoj sposob,sa dumni ale facet niepozwoli sobie nikomu,ani niczemu zmienic swojego swiata ,patrza inaczej na to wszystko niz my kobiety.

Naczytalam sie tyle,ze az niewiem co mam pisac co do was i waszych postow.
Wiem tyle,ze muse trzymac kciuki za was,przywitac nowe staraczki:-)

Chwila nieobecnosci ,a takie zaleglosci.
A ja wczoraj dzwonilam w sprawie wynikow do gina,powiezieli ze cos nie tak i gin do mnie zadzwoni.I dzwonil,powiedzial ze mam testesteron podwyzszony i to trzykrotnie:szok:,wiec dzidzi niebedzie i do tego bede tyla jak bak.Wiec juz wiem czemu tak przytylam,bo przeciez niewzroslo mi to z dnia na dzien
zly.gif
A tamten lekarz mial gdzies zrobienie mi badan
zly.gif
Ten obecny wysle mi recepte do domu na tabletki na obnizenie testesteronu i za miesiac tylko na badanie kontrolne krwi.W kolejnym cyklu mam sobie odpuscic clo bo itak mi to nic nieda,trzeba najpierw unormowac,czyli kolejny miesiac odpada na starania.Ale ciesze sie,ze przynajmniej wiem na czym stoje i dzialam w strone wyjscia z tej sytuacji.Chodzac dalej do tego wczesniejszego czekalabym kolejny rok ,dalej sie stresowala bo nic by niewychodzilo i do tego niewieadomo jaka wage bym osiagnela
szok.gif

Boze jak ja sie ciesze,ze zmienilam lekarza widze,ze interesuje go moja sytacja i naprawde stara mi sie pomoc.Zycze kazdej z was takiego ginka;-)

Kobitki drogie, nie boicie się co będzie jak się Wam urodzi dziecko? Nie boicie się, że małżeństwo może zacząć się sypać, że będziecie musiały toczyć boje z mężem o to, żeby on się zajął dzieckiem i żebyście mogły czasem odpocząć? Czy tylko ja mam takie wątpliwości??

Trzeba myslec pozytywnie a nie zamartwiac sie na przyszlosc ;-)

Lilu swoją drogą jestem Ciekawa jak ty wyglądasz?...hmm..to przez te galerie....:-D

specjalnie dla Ciebie wklejam moje zdjecie :-) na tym zdjeciu mam 19 lat :p

Kingus- kochana ja raczej owulki nie mialam :-:)-( niska tempke mam :zawstydzona/y::crazy:
Od 20 dc zaczne brac duphaston i bede czekac na wredna @ :szok:
Niestety na mnie to cudo metformax nie dziala :wściekła/y:

Załączniki

• 0e48245372.jpg
    0e48245372.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 48
dziekuje ci Sylwka22 za słowa otuchy. wiem ze powinnam sie wyciszyc i powtarzam sobie to kazdego dnia, ale tak naprawde w głebi serca cały czas krzycze! kiedy przychodzi owulacja jestem pełna nadzieii i pogody ducha ale niestety przychodzi czas na @ i wtedy sie rozklejam ...sorrki za swoje pesymistyczne nastwaienie ale własnie przedwczoraj robiłam test i niestety kolejny raz Negatywny, a dzsiaj dostałam @! własnie o takich dniach mówie kiedy wystepuje u mnie zwątpienie

reklama
wiem ze 8 m-cy to niedługo ale wykancza mnie co miesieczna wizyta niechcianej @ (tak to określacie) ale dla mnie to wiecznosc.!

Witaj:-). Jestes rowniez i moja imienniczka:tak:Ja staram sie od 6 m-cy. To tez niedlugo - teraz to widze.:tak: Kazda @ przynosila kolejne rozczarowania, lzy, smutek, pretensje do losu, siebie meza.....wszystkiego. No ale dzieki forum dowiedzialam sie, ze mam problemy z hormonkami - to prawda, bo wizyta u ginekologa tylko to potwierdzila:-)
Dziekuje wszystkim dziewczynom!!!
Jestem w trakcie leczenia i mam wielka nadzieje, ze szybciutko zajde w ciaze. Staram sie teraz juz nie zalamywac jak wczesniej tylko bardziej pozytywnie podejsc do wszystkiego. Dzieki urlopowi w Polsce odzyskalam wieksza chec do dalszej walki o dzidzie.....moja upragniona dzidzie:tak::-)

Do góry