reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

:tak:

Dzieki kochana. Nigdy nie badalam hormonow, bo moj polski lekarz nigdy nie uwazal, ze powinnam. Tym razem znow mam plamienia zamiast @ i dlatego postanowilam isc do gina i poprosic o hormonalne badania. Ja jestem wariatka i ciagle mam nadzieje, na naturalne poczecie. Rozsadek mi jednak podpowiada, ze nie bedzie tak latwo i prawdopodobnie nie obedzie sie bez In Vitro :-(

Mozesz na własna reke zrobic badania Tikanis moze ci cos doradzi, ja robilam tylko podstawe krew mocz, z hormonów tarczyce prolaktynę było oki,
Proponuje tez badanie na przeciwciała rózyczki, toksoplazmoze i cytomegalię bo to tez moze byc przyczyna poronień albo wad fasolki.
Ja dostałam progesteron, na podtrzymanie ewentualnej ciąży choc nie robiłam na to badań.

reklama
Mozesz na własna reke zrobic badania Tikanis moze ci cos doradzi, ja robilam tylko podstawe krew mocz, z hormonów tarczyce prolaktynę było oki,
Proponuje tez badanie na przeciwciała rózyczki, toksoplazmoze i cytomegalię bo to tez moze byc przyczyna poronień albo wad fasolki.
Ja dostałam progesteron, na podtrzymanie ewentualnej ciąży choc nie robiłam na to badań.
Wiesz, problem polega na tym, ze osiedlilam sie w UK na stale a tu cholernie ciezko sie doprosic o jakiekolwiek badania. Nawet, zeby umowic sie na wizyte z ginem, musisz miec skierowanie :-( Podejrzewam, ze badania o ktorych wspominasz bede musiala wykonac w Polce. Zobaczymy z reszta co powie gin na moje plamienia, modle sie zeby skierowal mnie na gruntowne badania. Powiem mu tez, jak dlugo i bezowocnie sie staramy - moze wrzuci nas na liste oczekujacych na In Vitro. Tak bardzo sie martwie, ze ta wizyta okaze sie lipa i nikt nie bedzie w stanie mi tu pomoc. :-(

Wiesz, problem polega na tym, ze osiedlilam sie w UK na stale a tu cholernie ciezko sie doprosic o jakiekolwiek badania. Nawet, zeby umowic sie na wizyte z ginem, musisz miec skierowanie :-( Podejrzewam, ze badania o ktorych wspominasz bede musiala wykonac w Polce. Zobaczymy z reszta co powie gin na moje plamienia, modle sie zeby skierowal mnie na gruntowne badania. Powiem mu tez, jak dlugo i bezowocnie sie staramy - moze wrzuci nas na liste oczekujacych na In Vitro. Tak bardzo sie martwie, ze ta wizyta okaze sie lipa i nikt nie bedzie w stanie mi tu pomoc. :-(

Oj Kochana cos wiem na temat lekarzy w uk..jak dla mnie masakra jakas...!
wazne jet,zebys powiedziala lekarzowi,ze staracie sie np okolo 3 lat bezskutecznie,tak radzily dziewczyny z forum ktore kiedys czytalam(O IN VITRO I INSEMINACJI W UK)..lekarz odrazu spojrzy na Ciebie inaczej i byc moze uda Ci sie przyspieszyc co nie co! powiedz Mu otwarcie czego sie spodziewasz po wizytach,daj mu do zrozumienia,ze posiadasz jakas wiedze na ten temat....nie wiem co Ci wiecej doradzic,moze watro byloby tez poradzic sie polskiego lekarza,wiem ze w Londynie jest jakas polska klinika w wiekszych miastach sa a skad ty jestes?
DZIEWZYNKI DZIEKUJE WAM ZA MILE SLOWA.....DLACZEGO WY JESTESCIE TAKIE KOCHANE?!

strasznie cieszę się że trafiłam na to forum teraz czytam i wiem ze nie jestem sama! Mi sie wydaje że jak o czerwca zeszłago roku nie mogę zajść to powinnam dostać jakieś hormony a mój lekarz nic czy trzeba czekać naprawdę cale 12 mc żeby dostać skierowanie na badania bo też nie wiem czy wszystko ok ponieważ bywały testy które wychodziły pozytywnie i w końcu po paru dniach @ nie wiem co to może znaczyć moj lekarz mowi że wszystko ok a ja tak już bym chciała zobaczyć 2 kreseczki na teście i fasolkę na usg.

wiesz, problem polega na tym, ze osiedlilam sie w uk na stale a tu cholernie ciezko sie doprosic o jakiekolwiek badania. Nawet, zeby umowic sie na wizyte z ginem, musisz miec skierowanie :-( podejrzewam, ze badania o ktorych wspominasz bede musiala wykonac w polce. Zobaczymy z reszta co powie gin na moje plamienia, modle sie zeby skierowal mnie na gruntowne badania. Powiem mu tez, jak dlugo i bezowocnie sie staramy - moze wrzuci nas na liste oczekujacych na in vitro. Tak bardzo sie martwie, ze ta wizyta okaze sie lipa i nikt nie bedzie w stanie mi tu pomoc. :-(
kochana wiem co czujesz ja wróciłam niedawno z uk i wiem jak lekarze tam podchodzą do problemów z ktorymi się borykamy. Myślę że musisz uzbroić sie w cierpliwość lub inna opcja możesz skożystac z prywatnych badań i klinik ale z tego co wiem są bardzo kosztowne. życze powodzenia w kazdym razie i konsekwencji w działaniu bez wzgledu na to co postanowisz:-)

Boże dziewczynki ale mnie dawno tu nie było, z braku czasu nie zaglądałam długo i naskrobałyscie mi ponad 100 stron, staram się nadrobic wszystko, dzis sobie poczytam co słychac u was a jutro napisze co tam ciekawego było na wizycie u mojej gin. Zabieram się za czytanie.

Są jakieś dwie kreski na forum?

Ja tez piję winko Tokay:tak:
Za fasolki:-)
To za moją też wypij:-) chociaż jeden łyczek;-) No i owocnych przytulanek:blink:

witam dostałam to wredno @ po luteinie i czuje sie fatalnie mam zawroty głowy zrobiłam sie płaczliwa i robi mi sie niedobrze a o chumoze niewspomne bo jest bardzo kiepski czy to normalka :-:)-:)-:)-:)-:)-(
czy dlatego sie czuje ze niema fasolki a tak bym chciała jo miec pozdrawiam
Kochana przykro mi że ta @ przylazła:-( ale nie martw się głowa do góry w końcu się uda a może nawet w tym cyklu, kto to wie?? I każda z nas tutaj pragnie dzidzię więc nie jesteś sama bo wiemy co przeżywasz i ile możemy tyle pomożemy:tak:

romka pisze:
DZIEWZYNKI DZIEKUJE WAM ZA MILE SLOWA.....DLACZEGO WY JESTESCIE TAKIE KOCHANE?!
Bo my Cię kochamy i jak możemy to pomagamy:blink:

Witajcie kochane wieczorkiem:-):-)

Otoz data waznosci jest do 07.2007 roku ..Milo bylo pomarzyc :-D

No to tego bym sie nie spodziewala Kaprycha:no:

.....U mnie jutro mam miec @ ciekawa sama jestem co i jak bo dziwnie sie czuje

Oby nie przyszla. 3mamy wszystkie kciuki:tak::-);-)

Chciałabym do Was dołączyć jeśli można :)

Pewnie, ze mozna:-):-) Witaj!!!!

...w poniedzialek ide zaniesc CV do przedszkola bo babeczka dzwonila,ze mam przyjsc i przyniesc,takze mam cicha nadzieje,ze moze cos sie ruszy!
MILEGO DNIA!

3mam kciuki:-);-):tak::-) PEWNIE, ZE SIE RUSZY !!!

...Dzis jak wracalam z urzędu, moj mężuś wziął mnie na dzialeczke i pokazal nasz domek.Taką mi niespodzianke zrobił!!!! wszystko sam, swoimi rękami..tak sie bidak opracowal....ach...kocham go!!!!!!!!

Hmmm jak milo z jego strony. Takie, rzeczy czynia, ze chce nam sie zyc nie zwazajac na przeciwnosci losu:tak::tak:

...odliczam, odliczam nie mogę się doczekać... byle @ w terminie przyszła to już zaczną sie przygotowania

Jestesmy z Toba martyna222. Oby udalo sie za pierwszym razem;-):tak:
...Pozdrawiam serdecznie wszystkie Starające się Koleżanki i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona po raz drugi.
Całuski:-)

Witaj:-)

Romeczko ty nasz mały skarbeczku od tego tu jestesmy zeby dzielic sie problemami i problemikami, kazda z nas potrzebuje wsparcia, pociszenia i dobrego słowa dlatego jest nam łatwiej wspólnie walczyc z tymi wszystkimi przeciwnościami.
Ja np. jak sie wyżalę na BB to czuje sie naprawdę duuuużo lepiej.
Główka do góry :happy: jesteśmy z Tobą:tak:

Kaprysiu nie możecie sie obwiniać, bo to tylko przygnębia a my musimy miec siłe, zeby walczyć i nie wolno podcinac sobie skrzydeł.....

.....Trzeba miec nadzieje, zawsze;-):sorry2:;-)

Pysiu ty to potrafisz podniesc nas na duchu;-):-):tak:

Boże dziewczynki ale mnie dawno tu nie było, z braku czasu nie zaglądałam długo i naskrobałyscie mi ponad 100 stron, staram się nadrobic wszystko, dzis sobie poczytam co słychac u was a jutro napisze co tam ciekawego było na wizycie u mojej gin. Zabieram się za czytanie.

Są jakieś dwie kreski na forum?

No jest tego troche:tak:Zreszta codziennie jak przychodze z pracy mam ok 15stron do czytania:tak:Na II kreseczki wciaz czekamy i mamy nadzieje, ze w lutym sie juz pojawia:tak::-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
No więc nadrabiam nadal zaległości.

Witajcie dziewczynki mam pytanko jakiś czas temu robiłam badanie TSH wyszło oki ale tak sie zastanawiam nad T4 i T3 tylko nie wiem czy jest sens je robić skoro TSH jest idealne?
Myślałam tez na FSH, LH bo prolaktynę mam bardzo wysokĄ a podobno te badania sie wiążż ze soba....:eek::eek::eek:

Chce poprostu, zeby lekarz miał ogólny obraz I COŚ KONKRETNO MI POWIEDZIAŁ , może doradzice mi Co jeszcze mogłabym zrobić na własną rekę?
Dodam, że ide do niego 1 raz.

Pysiu ja jak mówiłam gince iż miałam tarczycę młodzieńczą (obecnie jej nie mam, ujawniła się tylko w okresie dojrzewania) to powiedziała żee tak dla pewności to moge sobie zrobi badanka na wszystkie hormony tarczycy tak więc poza TSH robiłam fT3, fT4, T3 i T4.

dziewczyny. Znalazłam gdzies taką stronke zawierającą zdjecia szyjki macicy podczas całego cyklu. UWAGA - zdjęcia są mało estetyczne, nie oglądac przy jedzeniu:-D:sorry:
tzn. zdjecia sa profesjonalne, ale sam obiekt nie do końca jest atrakcyjnym modelem;-):-D

www.beautifulcervix.com/photos-of-cervix

Boże nie myslałam ze tak wyglądam od środka!!!!!!!! :szok:

zadam głupie pytanie..uprzedzam..nie smiejcie się...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

gdzie jest ta szyjka..tzn ile palucha trzeba wlozyc (tak mniej wiecej - kazda jest inna), zeby poczuc szyjke nisko położoną...
bo ja czuje ze sobie cos wydłubię zaraz:laugh2::laugh2::-p

ja się śmiałam :-)

WIECIE CO, TAK WOGÓLE TO BB UZALEŻNIA I NIE WIEM JAK MOGŁO TAK DŁOGO MNIE TU NIE BYĆ, NORMALNIE STĘSKNIEŁAM SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry