No własnie jak będzie małe to ćwierć biedy gorzej jak dorosnie : ale tak apropos to ja sama nie wiem czy dorosłam na tyle by miec dziecko bo czasem sama mam wątpliwości czy ze mną wwzystko w porządku i czy mam wszystkie klepki ;D ( mam 27 lat ) ;D ;D ;D ;D
reklama
Ja mam dokladnie tak jak Agnezz no i boje sie tez ciazy...aby wszystko bylo oki...aby nie stala sie zadna przykrosc...
A tak to wiem co oznacza miec dziecko!Ile to obowiazkow i ile trzeba sobie odmowic!!Ale chce tego dzidziaka!!Chce chwalic sie brzuszkiem a potem nim!!Kupowac ciuszki i ogladac rozne wspanilosci!!Widziec jak dojrzewa uczy sie i robi postepy...A co z niego wyrosnie to az strach pomyslec patrzac na mnie i na meza...Ale chce tego ponad wszystko!!!!!!
A tak to wiem co oznacza miec dziecko!Ile to obowiazkow i ile trzeba sobie odmowic!!Ale chce tego dzidziaka!!Chce chwalic sie brzuszkiem a potem nim!!Kupowac ciuszki i ogladac rozne wspanilosci!!Widziec jak dojrzewa uczy sie i robi postepy...A co z niego wyrosnie to az strach pomyslec patrzac na mnie i na meza...Ale chce tego ponad wszystko!!!!!!
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Heh.. swieta prawda..obawa nie przed ciazka, porodem .... obawa przed tym co z naszej malej wyczekiwanej istotki wyrosnie .... ale nie dowiemy sie dopoty dopoki nie zobaczymy .... i mozemy sobie ahac , ehac itd .... ale same kiedys bylysmy nastolatkami, wiedzialysmy ze nasi rodzice sie denerwuja, kiedy tak bardzi wazne dla nas bylo wyjscie na "impreze" , a oni zjadali paznokcie , kiedy spoznialysmy sie np 5 minut ... to wszystko nas czeka .... taka kolej rzeczy i nikt tego nie zmieni ... pozdrawiam
Madziuja
Ludki Cudki :o)
Ja nie obawiam się ani ciąży ani porodu tylko tego czy będzie zdrowe a i czy my będziemy w stanie zapewnić dziecku to co potrzebuje. Mój mąż nie zarabia wiele i na nas "troje" napewno nie starczy więc ja muszę pracować i następny problem nie zostawię dziecka !! To są moje obawy!
malaga
Fanka BB :)
Ja - tak jak chyba większość z Was - obawiam się tego, co będzie z moim dzieckiem w przyszłości... Jaki będzie jego system wartości?? Czy da się wlątać w pułapkę używek wszelkiego typu, "swobodnego" seksu?? Czy będzie mieć szacunek dla rodziców, ludzi starszych??
Tyle, że decydując się na dziecko nie jesteśmy w stanie niczego przewidzieć. Nie uchronimy dziecka przed światem. Możemy się jedynie starać wychować go na dobrego człowieka. Reszta już nie od nas zależy...
Tyle, że decydując się na dziecko nie jesteśmy w stanie niczego przewidzieć. Nie uchronimy dziecka przed światem. Możemy się jedynie starać wychować go na dobrego człowieka. Reszta już nie od nas zależy...
Vitall - Doda
N Agga napewno Wam się uda tak jak nam ani się obejrzysz a maleństwo wkroczy w Twoje życie, najpierw widoczne tylko na USG a później będziesz je tulić w ramionach Czego z całego serca jak można najmocniej życzę Tobie i wszystkim starającym się kobietkom :-*
Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis... Mam nadzieje że sobie poradze
Jestem "świeżą" posiadaczką aparatu ortodontycznego a zarazem początkującą w staraniach...Interesuje mnie czy któreś z was mają jakieś doświadczenia z noszeniem aparatu ortodontycznego i z leczeniem ortodontycznym w ciąży? Interesują mnie wszelkie informacje bo nic na ten temat nie mogę znaleźć. Pozdrowionka dla wszystkich
Jestem "świeżą" posiadaczką aparatu ortodontycznego a zarazem początkującą w staraniach...Interesuje mnie czy któreś z was mają jakieś doświadczenia z noszeniem aparatu ortodontycznego i z leczeniem ortodontycznym w ciąży? Interesują mnie wszelkie informacje bo nic na ten temat nie mogę znaleźć. Pozdrowionka dla wszystkich
Kamilka_21
niestety nic nie wiem na ten temat ale moim zdanie twój gin coś powinien wiedzieć pozdrawiam
reklama
A
anusieńka
Gość
Przede wszystkim aparat ortodontyczny stały to przestrzeganie HIGIENY- mycie zebów po każdym posiłku , krojenie potraw na drobne kęsy, aby nie wchodziły pod aparat no i płukanie jamy ustnej płynem tak aby zapływał w miejsca gdzie nie możesz albo nie doczyścisz zębów.
Ciąża to okres burzy hormonalnej co powoduje zmiany w przyzębiu a także odwapnienie zębów, dlatego konieczne jest zachowanie higieny.
Ciąża to okres burzy hormonalnej co powoduje zmiany w przyzębiu a także odwapnienie zębów, dlatego konieczne jest zachowanie higieny.
Podziel się: