reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

moj tz nie jest irlandczykiem. jego mama jest portugalka a tata hiszpanem... teraz jestem na 6 cyklu z clo... juz mam dosyc tych hormonow!!!! ...w drugim miesiacu cyklu na monitorowaniu pielegniarka widziala 2 piekne pecherzyki, powiedziala ze bede miec owulacje zawsze 14dc i tak jest (sprawdzam testami owulacyjnymi) i ze mam sie zglosic za pol roku jak nic z tego nie wyjdzie... no i nie wychodzi jak widac... :-:)-:)-( robilismy domowy test na zolnierzyki i pokazalo ze wszystko jest ok ale na wszelki wypadek 31 lipca bedziemy robic testy na sperme w labolatorium...

No tego nie uscisnilas wczoraj ze Pln. Irl...pisalas tylko o Irl...stad moje pytanie:-D
Fskt...twoj facet wyglada na poludniową krew:-)...i masz fajny ulad rodzinny...mnie sie bardzo podobaja mieszane malzenstwa...mam kilkoro takich znajomych i wszystkie pary sa cool! A ich dzieci maja latwosc uczenia sie jezykow i latwiejszy start w zycie:-)

Co do staranek-wiesz te domowe testy na nasienie ...no nie wiem, ja jakos temu nie wierze...jest za wiele parametrow ktore nalezy sprawdzic w laboratorium i nie wydaje mi sie by te domowki dzialaly jak trzeba. Dobrze, ze zbadacie faceta...mam nadzieje, ze wyniki dobre i bedzie wszystko ok.

Do wrzesnia jakos wytrzymasz...a moze sie uda zaciazyc i wiecej juz hormonow nie dostaniesz...zreszta-skoro mialas dobre wyniki i owulacje itd...po jakie licho dostalas clo??? Chyba ze ta owu byla juz po clo sprawdzana? a wczesniej nie....czy tak? mialas kiedykowliek wczesniej monitirowane cykle? mam na mysli przed ingerencja hormonalna?

A badalas progesteron? Moze tez byc klopot w droznosci jajowodow...wiele dziewczyn bada to-tzw hsg.

Wiesz z in vitro nie jest tak hop-siup-trzeba miec podstawy by je zrobili...a jak bedzie dobre nasienie, dobre wyniki i jezeli jestescie mlodzi (po ile macie lat?) to pewnie beda jeszcze z tym zwlekali troche....
najlatwiej sie dostac na in vitro jak zle nasienie jest i wiek odpowiedni....i dluuugie staranka-tu najczesciej 2 latka minimum.

AGA85-udanych zakupow-baw sie dobrze na babskim dzionku!

reklama
Badaicka-no masz babo placek (a propos-gdzie jest zaciazona Babo? pochwalila sie i ani fluidkow nie dala ani recepty na zrobienie.....BABO!!!!!!)...no ale wracajac do Ciebie-wiesz co-nie dziwie sie Pawlowi, bo wiem, ze dla faceta takie podejscie, ze "teraz bo owulka" to stresior maksymalny, on sie boi ze sie nie spisze, ze cos bedzie nie tak itd.... faceci lubia seks...fakt...ale dla samego seksu a nie dla wiekszych celow, wiec juz jak maja wysoko postawiona poprzeczke-czytaj: "zaplodnienie" to poprostu sie boja tego. Poza tym mysle, ze oni wiedza i czuja to kiedy my-kobiety traktujemy przytulanki na zasadzie "chce teraz bo mam na ciebie chrapke" a kiedy " chce teraz bo teraz trzeba by cykl nie przepdal".
Badx laskawa dla P.....nie taki diabel straszny:-)
A moze faktycznie byl padniety i jego kumpel tez....:confused::-D:confused:
Ale ja wczoraj chciałam ot tak poprostu....
Sexe31.gif

dopiero 5 dc więc nie mam ciśnienia póki co,a on odrazu stwierdził że Go traktuje jak buhaja :baffled::-(
Ehh gdzie te czasy że mógł nawet jak był zmeczony.
No nic zobaczymy co dzisiaj bedzie,bo odkad odstawiłam pigułki to mogłabym codziennie
Sexe20.gif

No...i to rozumiem...Olu-dziękuję bardzo!

U mnie tez mokro...ale ja sie ciesze, bo jak chlodniej to noga ma sie lepiej i tak nie puchnie:-)
No to niech jest chłodniej żeby nózia mogła szybciej wydobrzeć

ja uciekam bo zaraz wpada koleżanka i jedziemy na zakupy:happy2: Dawno nie byłam więc trzeba zaszalec:-D:happy2:
Tej to dobrze.
KUP COŚ DLA NAS ;-):-D

i u mnie też pada..cholercia akurat wtedy jak ja pranie zaczęłam robić...
Ja naszczęście zdązyłam wczoraj :-)

BERNADKO ;-);-):-D

Małżeństwo ma ciche dni.
Wieczorem mąż położył obok żony kartkę z napisem: "Obudź mnie o piątej".
Rano budzi się o siódmej i spostrzega kartkę:"Wstawaj! Już piąta!"

Tak na ten deszczowy poranek
Jasio zwraca się do ojca z pytaniem: co to jest polityka?
Ojciec:
- Wiesz co, synku, spróbuję ci to wytłumaczyć na przykładzie naszej rodziny. Ja jestem kapitalistą, bo pracuję i przynoszę pieniądze do domu. Twoja mama jest rządem, ponieważ zarządza tymi zasobami. Nasza pomoc domowa jest klasą robotniczą, ty jesteś narodem, a twój mały braciszek, który jest jeszcze w pieluszkach, jest naszą przyszłością. Zrozumiałeś?
Jasio niezbyt zrozumiał i położył się do łóżka. W nocy obudził się i chciał się jeszcze ojca dopytać, ale nie znalazł go w sypialni rodziców, tylko w sypialni pokojówki. Gdy chciał się dopytać ojca, to ojciec go olał, bo bzykał się z pokojówką.
Nazajutrz ojciec pyta Jasia, czy zrozumiał.
Na to Jasio:
- Kapitalista wykorzystuje klasę robotniczą gdy rząd śpi, naród jest totalnie ignorowany, a przyszłość jest zas*ana.

:dry: jak mi sie spac chce to glowa mala! a nawet padac przestalo za oknem ... rano jak szlam to plywalam w moich sandalkach ;-) dajcei mi podusie i zasne w ulamek sekundy!!! :baffled:

Ostatnia edycja:
hej laseczki;-)
ja dzis sprzątanka ciąg dalszy:baffled: wszystko juz jest gotowe po remonciku ale została mi kupa sprzatania i nie wiem jak mam sie za to zabrac.....

u mnie tez dzis pada i jest pochmurno...
buziaczki dziewczynki :****

No tego nie uscisnilas wczoraj ze Pln. Irl...pisalas tylko o Irl...stad moje pytanie:-D
Fskt...twoj facet wyglada na poludniową krew:-)...i masz fajny ulad rodzinny...mnie sie bardzo podobaja mieszane malzenstwa...mam kilkoro takich znajomych i wszystkie pary sa cool! A ich dzieci maja latwosc uczenia sie jezykow i latwiejszy start w zycie:-)

Co do staranek-wiesz te domowe testy na nasienie ...no nie wiem, ja jakos temu nie wierze...jest za wiele parametrow ktore nalezy sprawdzic w laboratorium i nie wydaje mi sie by te domowki dzialaly jak trzeba. Dobrze, ze zbadacie faceta...mam nadzieje, ze wyniki dobre i bedzie wszystko ok.

Do wrzesnia jakos wytrzymasz...a moze sie uda zaciazyc i wiecej juz hormonow nie dostaniesz...zreszta-skoro mialas dobre wyniki i owulacje itd...po jakie licho dostalas clo??? Chyba ze ta owu byla juz po clo sprawdzana? a wczesniej nie....czy tak? mialas kiedykowliek wczesniej monitirowane cykle? mam na mysli przed ingerencja hormonalna?

A badalas progesteron? Moze tez byc klopot w droznosci jajowodow...wiele dziewczyn bada to-tzw hsg.

Wiesz z in vitro nie jest tak hop-siup-trzeba miec podstawy by je zrobili...a jak bedzie dobre nasienie, dobre wyniki i jezeli jestescie mlodzi (po ile macie lat?) to pewnie beda jeszcze z tym zwlekali troche....
najlatwiej sie dostac na in vitro jak zle nasienie jest i wiek odpowiedni....i dluuugie staranka-tu najczesciej 2 latka minimum.

AGA85-udanych zakupow-baw sie dobrze na babskim dzionku!

ja to az sie boje :-) nasze dziecko musialoby mowic w kilku jezykach... bo jesli nauczy sie polskiego to byloby nie ok jesli nie nauczy portugalskiego i hiszpanskiego... no a angielski to podstawa... wiec 3 jezyki lub 4 minimum.... ale jesli bedzie jak ojciec to da sobie rade z jezykami...

wczesniej nie mialam owulacji... moj najwiekszy pecherzyk mial chyba cos ok 7mm.. endo tez male bylo... teraz mam po clo 2 pecherzyki po przeszlo 20mm i endo chyba cos ok 13... juz nie pamietam dokladnie ale powyzej 10mm i babeczka mowila ze jest tak jak powinno byc... wczesniej moje cykle byly nawet przeszlo 100 dni :szok: teraz mam jak w zegarku 29... wlasnie przegladam moje wyniki badan... w sumie tak z ciekawosci... i wlasnie sie dopatrzylam ze: podejrzenie zespol policystycznych jajnikow, i ze na lewnym jajniku mam cysty (dokladnie jeden o wymiarach 1.1cm) :szok::angry::wściekła/y::errr::growl: kur*a mac!!!!! ale ja glupia jestem... nie zagladalam do tych wynikow bo bylam w szpitalu i ta babka co mi przepisala clo powiedziala ze nie znalezli nic zlego!!!!!! a ja glupia uwierzylam i nawet nie sprawdzilam... teraz zaluje ze zajrzalam.... :-:)-:)sad: to juz rozumiem dlaczego sie nic nie udaje... czytalam ze po clo sie torbiele moga porobic a ja na dodatek mam juz 1 i jeszcze mi to przepisali??!! to juz wiem co mnie przez caly cykl cos kluje!!!!!! buuuuuuuu... nawet jak pojde do gp to nic z tym nie zrobia bo powiedza ze gin widzial wyniki i ze dobrze zadecydowal!!!!!!! jestem zla na maxa... czy torbiel 1.1cm to duzy?? ale mi sie wyc chce... stracilam juz nadzieje :-:)-:)-:)-(

hej laseczki;-)
ja dzis sprzątanka ciąg dalszy:baffled: wszystko juz jest gotowe po remonciku ale została mi kupa sprzatania i nie wiem jak mam sie za to zabrac.....

u mnie tez dzis pada i jest pochmurno...
buziaczki dziewczynki :****
Marzenka najpierw wypij z nami kawkę :tak:
Jak mężowi podoba sie efekt Twojej pracy?

ps.ja pomalowałam mojej Pauli pokój na "zielone wzgórza" :-D tylko dolałam troszke żółtego barwnika żeby go jeszcze bardziej ocieplić ;-)

reklama
Do góry