reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dziewczyny u mnie nadal brak@ ale co najgorsze, przez jakis czas wyczuwam na szyjce(koło tej "dziurki") na krawędzi, taką gulkę, guzka jak ziarenko kaszy gryczanej....nie pisalam wczesniej bo myslalam ze zniknie:-(co to moze byc?po @ ide do gina to napewno się zapytam, ale kiedy ja dostane @?luteiny nie mam...cholera...pokomplikowalo się....
kobito przestan macać tam gdzie juz nie powinnaś! :-D jak ty tą @ dostaniesz to ja zrobie takie oczy :szok: :-D:-D:-D u kobietki w ciązy robi sie taki korek - czop na szyjce macicy ktory odchodzi dopiero przed porodem! co prawda nie wiem w ktorym momencie ciazy on sie robi!? :nerd:

reklama
kobito przestan macać tam gdzie juz nie powinnaś! :-D jak ty tą @ dostaniesz to ja zrobie takie oczy :szok: :-D:-D:-D u kobietki w ciązy robi sie taki korek - czop na szyjce macicy ktory odchodzi dopiero przed porodem! co prawda nie wiem w ktorym momencie ciazy on sie robi!? :nerd:
hehehe Ewcia ale mnie rozbroiłaś :-D:-D:-D pękne:laugh2:
ale wiesz, to chyba nie to:no: mowie wam, to takie jak ziarenko kaszy, gusek taki twardawy!!!!! napewno nie bylo tego wczesniej...:szok:

hehehe Ewcia ale mnie rozbroiłaś :-D:-D:-D pękne:laugh2:
ale wiesz, to chyba nie to:no: mowie wam, to takie jak ziarenko kaszy, gusek taki twardawy!!!!! napewno nie bylo tego wczesniej...:szok:
"Powstaje na początku ciąży - korek z gęstego śluzu w kanale szyjki macicy. Uszczelnia kanał tak, aby chorobotwórcze drobnoustroje nie mogły przedostać się do macicy i rozwijającego się w niej dziecka."

hmmm.....a ja to nie to no to nie wiem :sorry2: moze jakas (tfu tfu) madżerka!? :confused:

Oj kobieto, gdzie ty grzebiesz:eek:
Jak cię to męczy zrób test, betę, idź do lekarza, cokolwiek ale nie męcz swej główki bo wyparuje z przegrzania:-D!

Jak cię to męczy zrób test, betę, idź do lekarza, cokolwiek ale nie męcz swej główki bo wyparuje z przegrzania:-D!
słuchaj ja nie grzebie, tylko badam szyjke, na jakiej wysokosci czy nisko wysoko itd. to jeden z metod obserwacji...nie wiesz o tym?;-)dla wlasnej przyjemnosci paluchow tam nie pcham:-D a tak wogole to nie ma nic wspolnego z jakakolwiek ciążą!!!!!

słuchaj ja nie grzebie, tylko badam szyjke, na jakiej wysokosci czy nisko wysoko itd. to jeden z metod obserwacji...nie wiesz o tym?;-)dla wlasnej przyjemnosci paluchow tam nie pcham:-D a tak wogole to nie ma nic wspolnego z jakakolwiek ciążą!!!!!
:-D:-D:-D:-D spokuj mi tu!!!! :-D:rofl2: ale sie ubawilam!
a tak na marginesie! bablyss zrob dla mnie jutro rano porzadny tescior :sorry2::sorry2::sorry2: i jezeli nie bedize II to badaj tą szyjkę dalej !!! ;-)

:-D:-D:-D:-D spokuj mi tu!!!! :-D:rofl2: ale sie ubawilam!
a tak na marginesie! bablyss zrob dla mnie jutro rano porzadny tescior :sorry2::sorry2::sorry2: i jezeli nie bedize II to badaj tą szyjkę dalej !!! ;-)

kochanie ja juz nie robie:no:juz 2 zrobilam!!! zbankrutuje na testy a one i tak pokazują cały guzik!!! ani to, ani to:baffled:
Ale znalazlam wlasnie na necie ze to moze byc nadrzerka...pojde do ginka to mu napewno powiem!!!

Kurcze,dziewczyny spodziewalam sie zupelnie odrotnego odzewu. Jestem w szoku jakie jestescie wyrozumiale;-) Nigdy nikomu nie opowiedzialam calej mojej historii (no poza moim mezem- ma sie rozumiec), nawet lekarzowi nie mowilam, ze w przeszolsci mialam "taki zabieg", bo balam sie ze mnie wyrzuci z kwitkiem, ze powie "masz to co chcialas i radz sobie teraz sama z konsekwencjami". Jestescie kochane i bardzo mnie podnioslyscie na duchu. Ja zawsze myslalam, ze jestem jakas zwyrodniala i zala i nie zasluguje na macierzynstwo. Myslalam, ze los mnie karze i dlatego dziekuje Wam za to, ze Wy tego tak nie widzicie. Wasze zdanie jest dla mnie szczegolnie wazne, bo walczycie o Wasze fasolki i jest to dla Was najwazniejsze. Dlatego bylam pewna, ze mnie stad wykopiecie :szok:
Jeszcze raz dziekuje, bardzo duzo to dla mnie znaczy :tak:
P.S. Kolejny raz po cichu gratuluje tu jednej Ksiezniczce na Ziarnku Grochu ( czy raczej kaszy :p) Bablyss idz juz na ta betke do cholery, hihihi

Witam... chciałam się tylko przywitac, bo obiad dla małża gotuję...

Sorka, ze sie wtrace ale to prawda z tym, ze zycie uczy pokory.
Mnie uczy juz 5 rok i jak Wam powiem dlaczego, to kazda z Was uzna, ze zasluzylam na to, co mam. Jak bylam glupia malolatka (nie mowie, ze wszystkie sa glupie - ja bylam na 100%), wydawalo mi sie, ze swiat kreci sie dookola mnie i nigy nic mi sie nie przydarzy, czego sama nie zapragne. Wiec, nawet zabezpieczenie olewalam. Oczywiscie skutek byl taki, ze zaszlam w ciaze. Nie bylo to z osoba, ktora kochalam, a okolicznosci tego stosunku byly bardzo nieprzyjemne. Nie chce sie tlumaczyc ale chyba juz wiecie, co zdecydowalam zrobic....... Skutki, tej decyzji moglam juz odczuc po zabiegu, po ktorym dostalam strasznego krwotoku trwajacego kilka dni. Wygladalo to tak, jakby z krwia wylewaly mi sie wnetrznosci, koszmar..
Potem poznalam mojego meza, mialam wtedy 20 lat i pierwszy raz tak kogos pokochalam. On zmienil moj caly swiatopoglad. Po kilku latach, ktore spedzilismy na budowaniu stabilizacji, postanowilismy zaczac sie starac o malenstwo. Chcielismy bardzo przelac nasza milosc na mala osobke. No i sie oczywiscie okazalo, ze nie bedzie to takie proste. Zachodzilam w ciaze ale nigdy jej nie donosilam dluzej niz do 3 miesiaca, potem stwierdzono, ze mam niedrozne jajowody. A teraz prawdopodobnie dojda problemy hormonalne.
Jak same widzicie, dostalam to na co zasluzylam. Zycie bardzo mnie nauczylo pokory, nigdy wczesniej pokorna nie bylam. Gardzilam pojeciem rodziny, nie chcialam dzieci ani meza.
Potem doroslam ale juz bylo za pozno :-(

Kaprysiu
zaraz dostaniesz kalpsa na dupkę... nie wolno Ci tak myslec... przeszłość zostaw za soba, niejadna z nas zrobiła głupie rzeczy w młodości, ale to jest niewazne, wazne jest to, co jest teraz... ludzie się zmieniają... Ty też jesteś już dojrzałą kobietą, która wie czego chce i na pewno to osiągnie... Podziwiam Cię za to, ze napisałaś nam tu o tym... wiekszość kobiet ukrywa takie historie przed całym światem, ale widocznie potrzebowałas to z siebie wyrzucić i może dobrze, że tak się stało, może teraz będzie Ci lżej na serduszku...Ja na pewno nie potępiam Cie za tamto... Głowa do góry... walcz o swoje!!!
Dziewczyny u mnie nadal brak@ ale co najgorsze, przez jakis czas wyczuwam na szyjce(koło tej "dziurki") na krawędzi, taką gulkę, guzka jak ziarenko kaszy gryczanej....nie pisalam wczesniej bo myslalam ze zniknie:-(co to moze byc?po @ ide do gina to napewno się zapytam, ale kiedy ja dostane @?luteiny nie mam...cholera...pokomplikowalo się....
Bablyss a nie masz możliwości iśc wczesniej do ginka... bo wiesz Luteiny na własną rękę bym nie brała... a jak będziesz czekac na @ to możesz się niedoczekac... ja bym poczekała jeszcze z tydzień, zrobiął kolejny teścior (ale z apteki;-)) i wtedy do gina...

Kropeczko dzięki za komentarz!!!

Dziewczyny co się dzieję z Laurą???

papapa
:-)

reklama
kochanie ja juz nie robie:no:juz 2 zrobilam!!! zbankrutuje na testy a one i tak pokazują cały guzik!!! ani to, ani to:baffled:
Ale znalazlam wlasnie na necie ze to moze byc nadrzerka...pojde do ginka to mu napewno powiem!!!
ok bąbelku tylko w takim razie prosze zebyś do @ nie badała juz szyjki ok? :sorry2:
a tesciki dlatego pokazują slaba 2 kreche bo bylo niskie steżenie bhcg w moczu .... :blink: a ze to steżenie w zasadzie podwaja sie w ciagu 48 h tesciki powtarzac trza dopiero po 2 dniach najlepiej ;-)
ehhh no i mialam sie nie odzywac na BB az do jutro i co zrobilyscie !!!!! a chcialam z dobrymi nowninami sie z rana przywitac.... ehhhmmm :dry:

Do góry