reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Czasem trzeba sobie na odrobinę szaleństwa pozwolić ;-);-)
Ja nie potrzebnie spałam wczoraj w dzień i w nocy ciężko mi było zasnąć do tego mała ćwiczyła boks i balet jednocześnie :-D:-D:-D
ojja tez ostatnio za duzo sypiam a potem czyje sie taka sflaczała..:baffled:
ćwiczyła w brzuszku bo przynajmniej uzdolniona będzie:-D

wiem, ze teraz moge sobie jesc niby.. ale boje sie ze bede gruba jak sloń, a tu ksiecia trzeba będzie suzkac po porodzie;-)
jak sobie raz na jakis czas pyszne ciasteczko zjesz to jak słoń wyglądać nie bedziesz:tak::-) a księciunio z bajki będzie cię kochał za to jaka jesteś a nie za pare kilo więcej czy mniej.....;-):-)

Dziewczynki powiedzcie co myślicie o transfuzji krwi czy według Was jest to bezpieczne??
bo naczytałam się o powikłaniach i mam dość!!

A o czym Ty czytasz? Dlaczego?
co do grupy krwi, bylam u gina powiedziala ze grupa krwi ojca jest wskazana, ale nie jest konieczna więc oleje debila:-)
http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10

Hmmmm...dla mnie to dziwne,że grupa krwi ojca nie jest potrzebna. Skąd wiadomo,że nie macie konfliktu serologicznego? To ważna sprawa. Wiem, bo ja mam.
Przez całą ciążę należy wtedy robić odpowiednie badanie a po porodzie MUSISZ dostać zastrzyk z immunoglobuliny. Tego nie można zaniedbać! No chyba,że dadzą Ci profilaktycznie taki zastrzyk.
Ja wiem,że to nie jest przyjemne dla Ciebie- ale dla swojego spokoju zapytaj jaką Twój M ma grupę krwi.

Badaicka Ty to nie masz o czym myśleć w nocy! :-)

Co do płci- jak wytłumaczyć jak są bliźniaki- dziewczynka i chłopczyk? Były "robione" tego samego dnia, więc co z teorią,że z przytulanej przed owulacją będzie na pewno dziewczynka?

Witam
Bylam wczoraj u lekarza .Pokazałam te testy.Zrobil mi usg zwykle i dopochowe i powiedzial ze po macicy widzi ze to 3 tydzien ciaży (endometrium)karty ciazowej nie dostalam podobno mam przyjsc za 10 dni czyli ok 10 lipca wtedy bedzie czuc bicie serduszka naszej fasolki.Prosze o pomoc co to oznacza ze jestem we wczesnej ciazy
Pozdrawiam

Witam
Bylam wczoraj u lekarza .Pokazałam te testy.Zrobil mi usg zwykle i dopochowe i powiedzial ze po macicy widzi ze to 3 tydzien ciaży (endometrium)karty ciazowej nie dostalam podobno mam przyjsc za 10 dni czyli ok 10 lipca wtedy bedzie czuc bicie serduszka naszej fasolki.Prosze o pomoc co to oznacza ze jestem we wczesnej ciazy
Pozdrawiam

Przecież lekarz powiedział,ze to ciąża. Gratulacje!

Hmmmm...dla mnie to dziwne,że grupa krwi ojca nie jest potrzebna. Skąd wiadomo,że nie macie konfliktu serologicznego? To ważna sprawa. Wiem, bo ja mam.
Przez całą ciążę należy wtedy robić odpowiednie badanie a po porodzie MUSISZ dostać zastrzyk z immunoglobuliny. Tego nie można zaniedbać! No chyba,że dadzą Ci profilaktycznie taki zastrzyk.
Ja wiem,że to nie jest przyjemne dla Ciebie- ale dla swojego spokoju zapytaj jaką Twój M ma grupę krwi.

mam robione przeciwciała ANTY RH, pytałam lekarza. Dopytam jeszcze w czwartek prowadzącego. Mój M nie zrobił badania krwi, a proszę go od stycznia...

Witam
Pozdrawiam

wydaje mi się ze wtedy widoczny jest tylko pęcherzyk ciążowy, nie widac jeszcze serduszka. Ale to moje rozumowanie:-)

Witam
Pozdrawiam
lekarz powiedział ze to dopiero 3 tydzien ciąży, więc to właśnie oznacza wczesna ciąże......,że nie widać jej jescze na usg, dlatego kazał ci przyjśc za jakis czas... chyba logiczne.....

a wogle za 10 dni to raczej 10 lipca nie będzie...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry