reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Widzę,że rozmawiałyście o Grecji. Ja od początku nastawiałam się na Grecję. Ewentualnie Hiszpanię. I nawet mi Turcja do głowy nie przychodziła. A w kilku biurach usłyszałam to samo- 5 gwiazdkowy hotel w Grecji ma taki poziom jak 3 gwiazdkowy w Turcji. Dziwne to dla mnie, ale przy urlopie z dzieckiem jest dość ważne. Im lepszy hotel, tym większa czystość i lepsze jedzenie. Oczywiście zdanie zawsze będą podzielone, ale zaufałam ludziom z biura podrózy. A za rok chyba jednak wybiorę się do Grecji. No chyba,że będę świeżo po porodzie- to sobie odpuszczę.;-);-);-)

a tak przy okazji - chcę miec ciemne meble w kuchni

Ja uwielbiam nowoczesne wnętrza, ale co do koloru się zgadzam. Wcześniej miałam jasne meble w całym mieszkaniu i juz na nie patrzeć nie mogłam. Jak urządzaliśmy dom kupiłam wszystko w kolorze wenge. Oprócz sypialni, którą zabraliśmy ze starego mieszkania i pokoju córci.

Ja poproszę dziewczynkę, a mój mąż chłopca.
I bądź tu mądra :-)
Ale mnie znasz lepiej, więc dawaj tą dziewczynkę !!!
Bez dyskusji !!!:-D

Oto mój brzusio w 15 tygodniu :-)

Andzia dziękuję Ci bardzo za pomoc !!!! <cmok>

Bardzo zgrabny brzuszek! ja miałam bardziej rozlany na boki.

A ja urzadzilam sobie dzisiaj singlowy wieczor pijacki, siedze sama i pijem piwka ;-) mam ich az 8 wiec jesli je wypije wszystkie to bede lezec pod stolem i nie wstane do jutra,hehe :tak: mi juz po pierwszym zaszumialo :sorry2:
wlaczylam sobie jakas stara plyte z muzyka, wlasnie leci piosenka seleny :happy2: nie pamietam tytulu ale jest sliczna az mi lezki polecialy :zawstydzona/y:
JA CHCE BYC MAMA !!!!!

Kochana nie smuć się i nie wypij sama wszystkiego, bo jutro będziesz mieć bardzo kiepski dzionek! Ja myślę,że my gdzieś tam mamy zapisane kiedy fasolka ma się pojawić w naszym życiu. I co byśmy nie robiły to i tak pojawi się w tym a nie innym momencie. Na każdą z nas przyjdzie kiedyś czas.;-)

Pysiu ja chyba bym wolała wiedzieć dopiero podczas porodu :-)
Uważam, że to fajna niespodzianka, a tak jak znasz wczesniej płeć i znają ją inni to nie ma juz takiej "afery" z ciąży i tej niewiadomej.

Każdy tylko czeka na szczęśliwe rozwiązanie, żeby dzidzia była zdrowa, a tak zawsze byłaby jeszcze niespodzianka z płcią. :-)

Ale mój mąż bardzo chce już wiedzieć i nie wiem czy uda mi się go przekonać żeby nie dowiadywać się...

Chyba , że postawię mu warunek, że płeć będzie tylko do naszej wiadomości :-)

Ja chciałam wiedzieć. Głównie z tego powodu,że przez całą ciążę kupowałam ubranka, pościel, wózek itp.Oczywiście można kupić w neutralnych kolorach, ale wszystko mieć takie? Dla mnie neutralny jest żółty, zielony i biały. Nie chciałabym mieć wszystkiego w tych 3 kolorach. Pokój trzeba jakoś też urządzić....
Ja wybrałabym ostatnie rozwiązanie, czyli zostawiłabym taką informacje tylko dla siebie. My do końca nikomu nie powiedzieliśmy jakie wybraliśmy imiona. Jak zadzwoniliśmy po porodzie, to dopiero wtedy zdradziliśmy tajemnicę.

o Julia piekne ja też bym tak córeczce dała na imię

U mnie Julek jest teraz mnóstwo. A przez sąsiadki dziecko mam uraz do tego imienia. Moja koleżanka nazwała dziecko Apolonia. Ciekawe czy kiedyś będzie z tego zadowolona. Kurcze, trzeba o tym pomyśleć wybierając imię. Czasem rodzice są bezmyślni.

reklama
poprostu gały mi wyszły jak to przeczytałam!:szok:
opanuj sie kobieto! Czy to ze mi przeszkadza tona zdjec wklejanych dronkow i jedzenia to znaczy ze nie mam wspolczucia dla tych co sie znowu nie udalo???CO ty bredzisz??? Po pierwsze to nie bylo tylko do ciebie tylko do wszytskich dziewczyn łacznie wiec nie rzucaj sie tu jak pchla na grzebieniu i nie udawaj cierpiętnicy bo teraz to ty mnie wkurzylas! Po drugie mi tez sie ciagle nie udaje i to nie powod zeby zasmiecac forum kilogramami zdjec drinkow!! tym bardziej ze
potem nastepna to kopiuje i odpowiada i pol strony znowu zwalone!
wczesniej nic nie mowilam bo mslalam ze to sie skonczy ze jest chwilowe ale przez ostanie dni jest tego coraz wiecej! wiec nie krzycz tutaj ze ci zle bo wyobraz sobie ze w wiekszosci nam tu zle bo cigle przylazi do na @... nie tylko do ciebie.....
a rozmawiamy tu o wszystkim o zalach rowniez ale to nie powod zeby zasmiecac forum...
i nie masz sie o co obrazac, bo to jest az smieszne.... a jak sie obrazilas to bardzo mi przykro z tego powodu....

Tylko ty się na ten temat odezwałaś!
Po wtóre zdjęcia można wstawiać tylko niech te co odpowiadają skracają cytowane posty!
I po jaką cholerę nie czepisz się długaśnych cytowanych postów i zwróciłaś uwagę tylko i wyłącznie wtedy jak ja przez jeden dzień wstawiłam kilka zdjęć między innymi tego co wczoraj i dzisiaj zrobiłam.
Skoro zdjęcie wchodzi w wiadomość to tak może byc i się nie czepiaj a jak ci za dużo to zaglądaj częściej!

I dzięki bardzo, że ktokolwiek zauważył, ze nawet leki nie pomagają!

***** mac, nie pisze i nie czytam więcej bo i tak nie możemy z M naturalnie zrobić dzieci to po cholerę tu jestem!

To nie ferr upominac kogokolwiek za cokolwiek tylko wtedy gdy się tobie zachce!
Zjawie się jak się wyjaśni u mnie o co chodzi a o głupotach nie mam co gadać.

Laski spokojnie PLIZZZZZ, schowac pazurki.
a teraz apel do was!
blagam przesztancie wklejac tyle bezsensownych fotek drinkow czy jedzienia bo zasmiecanie cale forum...
troche chyba przesadzasz bo przeciez nie mamy dziennego limitu ile moze byc stron, to jest nasza rozrywka na bb tu mozemy podzielic sie naszymi troskami a takze posmiac sie i powyglupiac jeszcze nikomu to nie zaszkodzilo
A mnie kur...a uraziłaś, bo:angry: jak niektóre dziewczyny :wściekła/y:wstawiały całe tony zdjęć, drinków...
nie denerwuj sie nigdzie nie jest napisane co i gdzie mozna wrzucac na forum, konwersacja nie polega tylko na wymianie zdan ale i obrazow
...nie udawaj cierpiętnicy ...

mysle ze wymagalo by to troszeczke przemyslec bo mozna kogos urazic takim zwrotem

jak komus przeszkadzaja tony zdjec tortow, drinkow itp bajerow to poprostu to przewinac, strzalaka wdol i po bolu

Tylko ty się na ten temat odezwałaś!
Po wtóre zdjęcia można wstawiać tylko niech te co odpowiadają skracają cytowane posty!
I po jaką cholerę nie czepisz się długaśnych cytowanych postów i zwróciłaś uwagę tylko i wyłącznie wtedy jak ja przez jeden dzień wstawiłam kilka zdjęć między innymi tego co wczoraj i dzisiaj zrobiłam.
Skoro zdjęcie wchodzi w wiadomość to tak może byc i się nie czepiaj a jak ci za dużo to zaglądaj częściej!

I dzięki bardzo, że ktokolwiek zauważył, ze nawet leki nie pomagają!

***** mac, nie pisze i nie czytam więcej bo i tak nie możemy z M naturalnie zrobić dzieci to po cholerę tu jestem!

To nie ferr upominac kogokolwiek za cokolwiek tylko wtedy gdy się tobie zachce!
Zjawie się jak się wyjaśni u mnie o co chodzi a o głupotach nie mam co gadać.

Sloneczko nie martw sie i spokojnie, jestesmy to razam bo chodzi nam o to samo o dzidzie, czy naturalnie czy z pomoca chodzi o ciaze. Niunia ja tez mam Wielki problem z M ale jestem tu dla was , dla dziewczyn z ktorymi moge pogadac, pobeczec i posmiac. Jestes tu bo jest ci tu dobrze z nami i nam z Toba.

dziewczyny przestancie...
przeciez napisalam ze nie chcialam nikogo urazic i ze pisze to ogolnie do wszystkich a nie do kogos konkretnego...
mi to poprostu przeszkadza ze tyle zdjec niepotzrebnych jest wklejanych i tyle, bo potem przy odpisywaniu postow kopiuja cale posty i robi sie tego mnostwo...
nie macie powodow by mnie obrazac bo ja nikogo nie obrazilam....
olesia a co do cierpietnicy to mialam namysli ze ze wszystkie tu po czesci cierpimy a nie wytykamy komus palcem ze ktos inny tego nie zauwazyl....
i koniec tematu i tyle......
mamy demokraxje i tak jak wy macie prawo wsatwiac milion tych fotek tak i ja mam prawo powiedziec ze mi sie to nie podoba i tyle...

Ostatnia edycja:
No dobra kobietki, ja uciekam, bo widzę,że nerwowy wieczór dziś mamy! Nie kłóćcie się babki, nie warto. Dobranoc, spokojnych snów.

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki ja kochane juz wreszcie znalazlam czas zeby cokolwiek po urlopie napisac po pierwsze gratulacje dla tikaniska i imagination za urodzenie slicznych malenstw :)

Ja powiem w skrocie pod wzgledem fasolkowym wczasy sie nie udaly bo dostalam po przyjezdzie @ ale trudnio nie bede rozpaczac bo nie ma to sensu juz sie zalamywac widocznie tak ma byc a po drugie jesli ktorejs zz was moglabym polecic to kochane decydujcie sie na turcje piekny kraj piekne chotele i ful wypas naprawde wiem co mowie a jesli ktoras by chciala odnosze sie teraz do wypowiedzi lore to polecilabym ci chotel lonicera world w miejscowosci turkler beldesi naprawde super 4 gwiazdkowy hotel w sumie jest to kompleks 4 hoteli naraz z ktorych mozna korzystac do woli 7 basenow drinki do 2 w nocy super obsluga i hotel nad samym morzem i pokoj z widokiem na morze raj na ziemi zyc nie umierac dobranoc kochane slodkich snow:)

Marzenko
Mamy demokracje ale te zdjecia nikomu nie przeskadzaly i takie uwagi sa zupelnie zbedne.

Dajcie sobie lapki na zgode, buziaka w policzek i kwita.
Nooooooooo wescie jestesmy BBabeczkami i musimy trzymac sie razem.

Marzenko
Mamy demokracje ale te zdjecia nikomu nie przeskadzaly i takie uwagi sa zupelnie zbedne.

Dajcie sobie lapki na zgode, buziaka w policzek i kwita.

Nooooooooo wescie jestesmy BBabeczkami i musimy trzymac sie razem.
olesiu mi przeszkadzaja, olica napisala ze jej tez i zaniepokojona ze jej tez tak??? nie tylko ja tak mysle....
nie moge napisac ze mi to przeszkadza??? mam byc przeslodka i slodzic kazdemu bo tak wypada??
prosze cie, nie ma sie co obrazac ze wyrazilam swoje zdanie, przeciez nie mam prawa zabraniac nikomu tego robic tylko porposilam zeby nie wrzucac ich tak duzo i nie cytowac ich tyle....
nie chce sie kłócić...
bo wiem ze kazda z nas ma gorsze dni i okrpne doly, rozumiem to o naprawde przepraszam ... nie chcialam nikogo urazic...:-(

reklama
Kurczę, czasami jest tak że nie da sie o każdym pamiętać. Jejku jak ja miałam problem pisałam po 10 tysięcy razy o tym samym i też widziałam że nie wszyscy reagują na to co piszę, że niektorych zaczyna to draznic..I też bylo mi przykro i glupio, ale to nie o to chodzi. czasami trzeba do nas wszystkich pisac duzymi i kolorowymi drukowanymi literami zeby byc zauwazonym, bo wszystkie tu szukamy pomocy i wsparcia. a gadanie o pierdolach rozluznia atmosfere i nie skupiamy sie wszystkie tylko na starankach, dniach plodnych i owulacjach.

A co do zdjec to moje zdanie jest takie:
Niech beda zdjecia, ale rzeczywiscie powtarzanie ich pokolei w 110 kolejnych postach to juz mi zaczyna mieszac w glowie.

Ostatnia edycja:
Do góry