reklama
ja zaraz albo po jakieś winko pójde ( w końcu weekend ) albo spać bo już z nudów zaczynam wariować
dom posprzatany, zakupy zrobione, kot nakarmiony, obiad zrobiony..i co ja mam biedna robic?????????????????????????????
dom posprzatany, zakupy zrobione, kot nakarmiony, obiad zrobiony..i co ja mam biedna robic?????????????????????????????
kinguś
Nie poddam się
Zdrówka życzę.Sorka za wczoraj dziewczynki. Mam w domu epidemie zoladkowej (lub swinskiej) grypy.
Ja uwielbiam czarno-białe i takie też dałam do dyplomu.ja mam pytanie do wszystkich dziewczynek juz po obronie magisterki albo w trakcie...czy do dyplomu moze byc czarno-biale zdjecie? bo ja na kolorowych jak gremlin wychodze..
Miłego oglądania ;-)
Idę dziś do kina na Wojnę polsko-ruską, muszę wyjść z domu bo jak za długo siedzę to wariuje...
Po pierwsze gratuluję.Cześć dziewczyny byłam na tym forum w styczniu bo również sie starałam o dzidzie jednak zwątpiłam i uciekłam rok sie starałam o maleeństwo az tu nagle gdy przestaliśy o tym myśłec i daliśmy sobie spokój zaszłam w ciąże wielkie zaskoczenie!!!! :-):-):-) Juz raz byłam w ciazy ale poroniłam ciaza obumarła w 8 tyg teraz jestem prawie 7 tydzień i boje sie cały czas na proszkach podtrzymujacych T
Nie martw się tak na pewno za 2 tygodnie na pewno zobaczysz już kruszynkę.
Ja też nie dawno poroniłam a teraz jestem już prawie na półmetku ciąży ;-)
Dawaj 3 dni z rzędu, dziś i jutro ;-);-)wczoraj serduszkowaliśmy to moze nie ma potrzeby dzisiaj tylko zrobić odstęp i jutro poszaleć?? jak myślicie??
Angelka wszystkiego najlepszego:-):-):-)
Nektarynka
Fanka BB :)
ja mam pytanie do wszystkich dziewczynek juz po obronie magisterki albo w trakcie...czy do dyplomu moze byc czarno-biale zdjecie? bo ja na kolorowych jak gremlin wychodze..
tak.. ja mam czarno biale.. bo korzystniej na nich wychodzi i z uszkami zakrytymi..
a propo nie było mnie, ponieważ..
Biszkopt jasny:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodac cukier i żółtka.
Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st.
Biszkopt ciemny:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Białka ubić na sztywno, dodac cukier i żółtka.
Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao ,lekko wymieszać
Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st.
Krem
1 litr mleka
1 szk. cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki mąki pszennej
2 żółtka
2 kostki masła ( w przepisie jest margaryna ale ja robię wszelkie kremy z masła)
Obie mąki i żółtka roztrzepać w 1/4 litra zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. Dodać przygotowany roztwór i ugotować budyń.
Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Krem podzielić na trzy części.
Galaretki
3 galaretki wiśniowe
3 galaretki agrestowe
Rozpuścić według przepisu na opakowaniu ( ja rozpuściłam w mniejszej ilości wody ) - nie może zastygnąć.
WYKONANIE PLACKA
30 dkg zielonych winogron
1 puszka brzoskwin
-W ciemnym biszkopcie, po upieczeniu, wyciąć kółka np. szklanką.
-Na jasny biszkopt, w wysokiej foremce, położyć 1 część kremu,
-Na kremie ułożyć krążki z ciemnego biszkoptu.
-Wolne miejsca wypełnić winogronami i zalać zieloną tężejącą galaretką.
-Gdy galaretka stężeje, nałożyc 2 część kremu i położyć ciemny biszkopt z otworami.
-W otwory ułożyć pokrojone brzoskwinie lub połowki brzoskwiń.
-Przykryć 3 częścią kremu.
-Zalać galaretką czerwoną. Na masę można również położyć różne owoce i wtedy zalać czerwoną galaretką.
ciasto jest duze.. ja upieklam tylko 1 biszkopt i przekroje go na poł.. nastepnym razm upieke biszkopty z 3 jaj a nie 6..
ja robie na duzo blache..
poczytam was teraz troszke
tak.. ja mam czarno biale.. bo korzystniej na nich wychodzi i z uszkami zakrytymi..
a propo nie było mnie, ponieważ..
Biszkopt jasny:
poczytam was teraz troszke
Nektarynko - ja to jestem dla Ciebie pełna podziwu - zawsze coś upieczesz dobrego
Nektarynka
Kochana jesli wyjda tego samego koloru lub tez ciemniejsza testowa od kontrolnej to masz fikac za 24hdo 48 czyli najlepie za 18h i za 30h.. rano wieczor lub wieczor rano.. jesli jutro zrobisz i beda ciemniejsze to od jutra te 18h odlicz.. a jesli jutro wyjda bledsze calkiem od dzisiejszych to wtedy na mur beton musisz gwalcic M z poniewaz dzis ci najmocniejszy test wyszedl.. tak na chlopski rozum..tak wyszedł ten test nie za wyraźne to zdjęcie bo w rzeczywistości ta kreska testowa jest mocniejszego koloru
wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek.. ciasto Ci upieklam.. tylko galaretki jeszcze tężeją.. pierwszy raz z galaretka robie i nie wiem kiedy zalac to ciasto..Witam Dziewczynki ;-)
Zaniepokojona fiu, fiu.... oj bedzie sie działo
Dziewczynki wypicie winko wieczorkiem za moje urodzinki co?
A tu cosik dla Was, jakby zabraklo to dajcie znać, doniosę wiecej
gdzie jakie ciemno.. u mnie piękna letnia pogoda.. chodziaz do 15-16 wiało jak diabli..Oj.. na dworzu juz i tak ciemno bo chmury i chmury
Można zaczynac
pewnei jakis serial.. potem sexik.. i błogi sen..Andziu..jem popcorn..Jestem w połowie..Sama w domu nudno...
Jakie macie plany na wieczór?????????/
Kajeczko.. gratulacje fasolinki.. spokojnej ciazy
Ostatnia edycja:
Nektarynka
to czy to bedzie dobre to nie wiem.. bo pierwszy raz pieke.. zawsze lubie eksperymentowac.. gorzej jak nie wychodzi.. ostatnio karpatke robilismy z M.. wiecej on robil bo ja sasiadce z kompem pomagalam.. wiec krem nie za bardzo wyszedl.. bo za słodki a karpaty to takie rowninne wyszly.. wiec musze jeszcze poszukac na karpatke przepisu dobrego.. na taka mase piankow.. bitą śmietane a nie mase budyniową..Nektarynko - ja to jestem dla Ciebie pełna podziwu - zawsze coś upieczesz dobrego
ale dziekuje za uznanie
P
patrysia*
Gość
WITAM KOBITKI:-)
A u mnie ogólnie dobrze jak pisałam jedyne co ale to tylko raz mam sluz taki zabrudzony ale to juz jest dobrze 1 czerwca ide do ginekologa i sie ciesze oby było dobrze
DOMELKA GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!
OLICA ANGELKA STO LAT STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kochana oszczędzaj się bo ja właśnie przesadziłam z wisiłkiem nieoszczędzałam się a to synka a to dłuugie spacery zakupy itp.no i skończyło się z plamieniami co fakt nie musi być tak u ciebie gdybyś była zafasolkowana ale nic nie zaszkodzi a może pomóc jak się będzie oszczędzać
ajć biegnij do lekarza bo zabawne to nie jest
ten misio jest super dla rocznego dziecka tymbardziej a ta druga zabawka dobra dla 1.6 lub 2 latka
ojeju zdrówka szybkiego życze
GRATULACJE!!!!!!!!!!!:-)
POZDRWAIAM:-)
A u mnie ogólnie dobrze jak pisałam jedyne co ale to tylko raz mam sluz taki zabrudzony ale to juz jest dobrze 1 czerwca ide do ginekologa i sie ciesze oby było dobrze
DOMELKA GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!
OLICA ANGELKA STO LAT STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja podziele sie z Wami moimi obawami takze tu..
wczoraj to zdrowo przegielam..i jestem na siebie wsciekla
nadzwigalam sie..nasprzatalam..nanosilam napoji..potem bylam na wszystko i wszystkich wsciekla..ryczalam..denerwowalam sie wszystkim..normalnie myslamam, ze zaraz zwarjuje tyle zlosci, nerowo i stresu zupelnie niepotrzebnego! w mnie bylo...kazda blahostka wydawala mi sie problemem..a na meza darlam sie jak nie pamietam kiedy!..najgorsze bylo to, ze zdawalam sobie sprawe z tego, ze zdrowo przeginam..a mimo to nie moglam nad tymi emocjami zapanowac:-(i rozladowywalam sie noszac, dzwigajac, potem kapalam mala tez 20 kg nosilam na rekach..brzuch wczoraj caly dzien mnie pobolewal..(jak od owulki..)..ale jak sie polozylam...to byl kosmos...cale jajniki..juz nie tylko lewa strona..ale i prawa..i srodek ...az promieniowalo w srodku ud..Bylam wsciekla i wylam do poduszki- jaka ja jestem glupia!
Do tego bolaly mnie piersi..az w nocy snilo mi sie i w snie bolalo- UWAGA! snilo mi sie, ze przyjaciolka krecila moimi brodawkami..bo powiedziala, ze mam dziwne..a mnie strasznie bolalo(ona chciala mi je naprawic
Obudzilam sie- jedynie kluje leciutko lewy jajnik..i cycuchy swedza brodawki bola...
Mam nadzieje, ze nie narobilam problemow, Gin dal nadzieje, na ten cykl..a ja taka nierozwazna..Myslicie, ze jeszcze nic straconego?..:-(
przepraszam, za te smutasy
kochana oszczędzaj się bo ja właśnie przesadziłam z wisiłkiem nieoszczędzałam się a to synka a to dłuugie spacery zakupy itp.no i skończyło się z plamieniami co fakt nie musi być tak u ciebie gdybyś była zafasolkowana ale nic nie zaszkodzi a może pomóc jak się będzie oszczędzać
Witajcie Dziewczęta :-) Ja dzisiaj nie sprzątam Ł powiedział, że posprząta wszystko. Dlatego ja się zmywam z domku, żeby nie widzieć tego pogromu ;-) Jak wrócę to tylko obiadek zrobię i będę miała luz ;-)
@ nie ma, piersi mnie strasznie bolą.
Ale niepokoi mnie coś innego... Od jakiegoś czasu wszystko mnie swędzi... A wczoraj wylazła mi jakaś paskudna wysypka... Pod prawą pachą... A dziś rano jest już też na dekolcie... Chyba muszę lecieć do lekarza, tylko gdzie ja jakiegoś w sobotę znajdę??
ajć biegnij do lekarza bo zabawne to nie jest
A ja we wtorek ide do malej ksiezniczki Mai na jej pierwsze urodzinki i zastanawiam sie ktora z tych zabawek jej kupic, moze wy cos doradzicie :
ten misio jest super dla rocznego dziecka tymbardziej a ta druga zabawka dobra dla 1.6 lub 2 latka
Sorka za wczoraj dziewczynki. Mam w domu epidemie zoladkowej (lub swinskiej) grypy. Spedzilismy z m. noc nad kiblem Dzis jest powtorka z rozrywki, czyli rzyganko na przemian z trojka (jedynka, to siku a 2 to zwykla kupa..)
Moze wieczorkiem mi troszke przjedzie wiec do Was wpadne. No masakra. Jak nie urok, to przemarsz wojsk......
ojeju zdrówka szybkiego życze
Cześć dziewczyny byłam na tym forum w styczniu bo również sie starałam o dzidzie jednak zwątpiłam i uciekłam rok sie starałam o maleeństwo az tu nagle gdy przestaliśy o tym myśłec i daliśmy sobie spokój zaszłam w ciąże wielkie zaskoczenie!!!! :-):-):-) Juz raz byłam w ciazy ale poroniłam ciaza obumarła w 8 tyg teraz jestem prawie 7 tydzień i boje sie cały czas na proszkach podtrzymujacych Tak wogole chciałam sie poradzic bo byłam we wtorek u lekarza i nie widział jescze dzidzi powiedział ze za wczesnie i kazał przyjsc za 2 tyg czy to mozliwe ze w 6 tyg jeszcze lekarz nie moze potwierdziiec testy 2 grube kreski i 2 robiłam z 4 dniowym odstępem boje sie co bedzie jak pojde 2 czerwca jak kazał to bedzie 8 tydzien czy bedzie juz widac moje malenstwo
GRATULACJE!!!!!!!!!!!:-)
POZDRWAIAM:-)
Agniesiak85
Patryśka to wspaniale
Pozdrawiamy i czekamy na wieści po wizycie u ginka 1 czerwca
Pozdrawiamy i czekamy na wieści po wizycie u ginka 1 czerwca
reklama
Lilu19
Wlasnei wrocilam z zakupow, pofatygowalam sie juz dzisiaj po tego misia kupic, wchodze do najwiekszej siecie zabowkowej w Irlandii a oni mi mowia ze tych misiow nie maja na skladzie w zadnym sklepie i beda dopiero za 2 tyg i No to se mysle ladnie tluklam sie 20 minut autobusem zeby to uslyszec
i musialam kupic to kuchenne wiaderko, ale jestem zadowolona, wlasnie siedze i sie bawie :-)
i musialam kupic to kuchenne wiaderko, ale jestem zadowolona, wlasnie siedze i sie bawie :-)
Podziel się: