reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Ja mam pytanie..
Was też zawsze jak macie @ boli tak strasznie kregoslup w krzyzu?Ja nie dam rady normalnie siedziec..Mam poduszke elektryczna na krzyzu polozona i ledwo siedze...Jak leze to w ogoler to jest katastrofa...

Aż tak mnie nie boli, ale to zależy od cyklu. Czasem nic nie czuje i nawet tabletek nie potrzebuję. A czasem boli wszystko włącznie z krzyżem i udami. I wtedy jest masakra. Ani chodzić, ani siedzieć.

reklama
Zając szukam i szukam... popatrz na forum nasz bocian, może tam coś będzie....
Ja też czekam na @ powinna być już 2 dni temu!!!!! a tu ani widu ani słychu, niech przychodzi już wreda!!!

W 1,2 dc masz zadzwonic i dopiero umowic sie na badanie, HSG robi sie do 10 dc ale musi nie byc po krwawieniu miesiaczkowym ani sladu, wiec przewaznie robia w 8, 9 dc :tak:
Dzięki bardzo Lilu:-):-):-) Już wszystko jest jasne:):)
Ja mam pytanie..
Was też zawsze jak macie @ boli tak strasznie kregoslup w krzyzu?Ja nie dam rady normalnie siedziec..Mam poduszke elektryczna na krzyzu polozona i ledwo siedze...Jak leze to w ogoler to jest katastrofa...
Mnie też boli (tak pierwszego drugiego dnia) ale nie aż tak bardzo:-)

TIKANISEK DZISIAJ O 7.15 URODZILA SYNKA-KUBUSIA, WAGA 3500, DLUGOSC 58 CM!!!!!
MIALA MIEC W CIAGU DNIA CESARKE (Pierwotnie malo byc w czwartek ale w szpitalu bylo duzo operacji i przelozyli termin na dzis), ALE DZIS W NOCY O 3 ODESZLY JEJ WODY I OD RAZU WZIELI JA NA CESRASKIE CIECIE POD CALKOWITYM ZNIECZULENIEM...
MALUSZEK DOSTAL 10 PKT!!!!!! SLICZNY I ZDROWY!!!!
PIJEMY ZA ZDROWKO MAMUSI I SYNECZKA!!!!!!

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH....NADROBIE POTEM LUB JUTRO....SCISKAM MOCNO! IDE PAKOWAC SZKLIWO....I TALERZE....

No to fajnie. Dzidzia sama lepiej wiedziała kiedy wyjść ma:-D

A Ty kochana uważaj z tymi talerzami cobyście na nowym nie musieli jeść z zestawów grillowych:-D

Na wątku o poronieniu koleżanka straciła dzieciątko już 4 raz :-:)-:)-(

i ja (*)

Ja mam pytanie..

Aj bywało tak.
Bardzo ciężko wtedy w ogóle funkcjonować:-p

Siemacie Lachony

U mnie ciemno jak w nocy albo u murzyna w tyłku jak kto woli - tak leje.
Prąda mnie wyłączyli i coś czuję że dzisiaj jeszcze nie raz wyłączą.

Zaraz poczytam co się dzieje na tym rozpustnym forum.

Słuchajcie, mam skierowanie na badanie HSG
Czy któraś je robiła?? i kiedy trzeba to zrobic bo chyba coś popierniczyłam. Napisła mi kobitka: 1,2 dc. uzgodnić termin badania HSG....
ale nie wiem czy jak dostanę @ 1,2 dc ma byc to badanie, czy 1,2 dc mam zadzwonić???
popitoliłam coś

Zapraszam po porady do mła. Mła miała to robione.:-D

Siemacie Lachony

U mnie ciemno jak w nocy albo u murzyna w tyłku jak kto woli - tak leje.
Prąda mnie wyłączyli i coś czuję że dzisiaj jeszcze nie raz wyłączą.

Zaraz poczytam co się dzieje na tym rozpustnym forum.

Kurna laska to gdje ty żywusz, szto u was tak płocho, ani tak mnogo eljektryku wyłańczajut?:-D

U mienja sałonka jeścio niet ale wadu już z niebios nie lejut:-D

aaa bo ta Hanka nie do widzi a sie drze po katach.. eh co za baba
lecem sie kapac..

A się rozbrykało, a takie niewinne i wstydliwe do tej pory.

Ja wpadłam się ucieszyć...
DOSTAŁAM @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huuuraaaa!!!!!!!
Dzisiaj o 4 nad ranem obudził mnie masakryczny bół brzucha..i to ona przylazła :) Pierwszy raz się z niej tak cieszę...Jest @ i będą staranka :))))))))))))))))))

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:-):-):-):-):-)

czesc dziewczynki ;-)
ja tez juz kawusie popijm jak narazie w łóżeczku :-)
musze sie dzis ogarnąć i posprzątać bo mąż wróci dziś wieczorem a u mnie bajzel na kółkach...:dry:

Pamiętaj o ogoleniu się niedźwiadku.

Hanka obeszłam wczoraj wszystkie apteki u siebie ale nigdzie niestety nie znalazłam pregnylu :-:)-:)-(

Dzięki za akcje ale spodziewałam się:wściekła/y:

utuczyć mnie chcesz jeszcze bardziej?kobieto ja wystarczająco tłusta jestem

Niejeden by się dosadził do twojej goloneczki, a szyneczki to by ci tak poobracali że ho, ho, ho.

Słuchajcie, co najważniejsze.
Byliśmy na badaniu nasienia z M.....wczoraj.
Szczerze.... niby my mamy więcej tych badań i tego wszystkiego...ale ja facetom nie zazdroszę. Dzięki bogu wyniki do dobre:-):-):-) Tak powiedziała Pani androlog. :-) robiliśmy badania w Klinice i od razu wbiliśmy się na wizytę. Mieliśmy zrobić to już u nas. ale M. znowu wyjeżdża:-( i chcieliśmy po prostu wiedzieć żeby się dalej nie stresować (i tak mięliśmy dość stresu na jeden dzień).dlatego wcisnęliśmy się na wizytę. Powiedziała że wyniki są w miare oki. Tak jego jak i moje dotychczasowe. Oczywiście powiedziała że samo FSH (które zleciła mi ginka) bez LH g*no daje. I dała mi skierowanie na następne badania. I do szpitala na HSG.... w sumie dobrze ale M. nie będzie mógł ze mną pojechać:(

No to samiec sprawny nie trza go wymieniać na lepszy model.

A na HSG to dobrzeby było żeby ktoś z tobą pojechał bo to na ogłupiaczach jest badanie.

Po wszystkim mogliśmy się pośmiać, ale wierz mi nie było nam wczoraj do śmiechu. Dopiero jak wracaliśmy już po wizycie, kiedy uspokoiła nas....to dopiero emocje zaczęły opadać. Byłam taka wykończona i fizycznie i psychicznie tym dniem...
Po powrocie poszliśmy na długaśny spacer i widziałam jak M. się humor poprawił:):) zeszło z niego. Wieczorem podziękował mi że byłam przy nim i tak bardzo mu pomogłam i się popłakałam ...:)

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Wrzucę część tego co naskrobane:
Aglutynacja: słaba
Komórki okrągłe:> 2 mln
Ruchliwość: 97% N: >50%
Ruch Plemników:
Typu A: 38% N: >25%
Typu B: 7% N: > 25% (lub A+ B > 50%) - to mnie martwi
Typu C: 51%
Typu D: 3%
Liczba plemników typu A : 15,7 mln/ml

Szczegółowe paramety
VAP 63,0um/s SD 29,2
STR 88 % SD 16

itd. nie ma wzmianki o prawidłowej budowie:(
(nie wiem co to) Liczba plemników (STR > 80% i VAP > 25 um/s)

Moj ma inne na wynikach więc nie mogę ci porównać z buhajem.

Cześć Dziewczyny
Ja właśnie pożeram paczkę chipsów w ukryciu przed lepszą połową, która by mnie za nie opierd..liła oraz by mi je zabrała, bowiem nie życzy sobie żeby dziecko miało złe nawyki żywieniowe (szkoda że to ja mam chcice i mnie muli... ehhh). Małe jest dobrze odżywione, rośnie jak na drożdżach, ma już UWAGA: 11cm długości, 100 gr i całkiem śmiesznie fika w brzuszku. Mam nadzieję że za chwilę poczuję małe kopniaczki. Termin bez zmian: 18 listopada. Kupiłam wózek (bebecar tracer city wersja active), śmieszni emieć takie coś w domu - patrzę na niegio i nie chce mi się wierzyć że to jest właśnie "to". W euforii dobroci postanowiłam przebaczyć mojej matce jej ostatnie zachowanie (otworzyła moją korespondencje i zaczeła po mnie jechać jak po dziecku, jakbym miała 10 lat - bo tam było że mam mandat do zapłacenia... uuuuu ). NAjpierw jej powiedziałam co o tym myśle, potem nie odzywałam sie kilka tygodni a teraz postanowiłam jej wybaczyć. W końcu jest dzień matki zaraz a ja sama nią będę niedlugo - niech ma... nic mi się od tego nie stanie.

18 listopada to już prawie za rogiem. Małe zdrowe i tylko to się liczy.

Kurna laska to gdje ty żywusz, szto u was tak płocho, ani tak mnogo eljektryku wyłańczajut?:-D

U mienja sałonka jeścio niet ale wadu już z niebios nie lejut:-D

Ale się uśmiałam - z tym językiem to ja chyba z 15 lat nie miałam do czynienia. Za moich czasów był obowiązkowy w podstawówce a i potem też.

Kurna żyje w kotlinie i jak cosik tu wpadnie to szaleje tydzień zanim się wydostanie.
Są też plusy, podleje wszystko elegansko.

reklama
Wyczekiwana @ a tak daje czadu że normalnie jajko można znieść..
Ja tak mam. Jak nie przychodzi w tym dniu co zawsze to bardziej boli:-(

Zapraszam po porady do mła. Mła miała to robione.:-D
Simasz Hania:-)
Czytałam trochę że to kurka boli:baffled: Napisz jak to wygląda i najważniejsze....czy mogę jechać na to badanie sama czy jednak powinnam kogoś wtajemniczyć (M. wyjeżdża w następnym tyg.)
Czytałaś co napisałam o badaniach Malża??

Do góry