reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

ja placilam w polsce chyba 20 czy 25 zlotych za 5 sztuk
ale w sieci kupisz duuuzo taniej, jak radzi nektarynka:tak:

Lilu...wiem, ze to straszne ale takie fakty...
a te malolaty 12-14 letnie to bym za klaki powyciagala z domów i do roboty!

ja zjadalam ogorkową...wieczorem jak malz wroci robie sphagetti:-)

wyslalam namiary;-)

Kropeczko, moja mama spod Krakowa pochodzi tereny: Igołomia, jak dobrze pamiętam Wisła, zaraz na priwa nazwisko Ci puszczę

A co do tych faktów o nastolatkach o tabletkach to bezmózgowie. Efekty w ich organizmach będą po wielu latach dopiero widoczne i wtedy będzie płacz.

Mój M to spaghetti bolognese pochłania tonami, ostatnio zrobiłam mu spaghetti szpinakowe, zjadł a na koniec mówi, BLE. Nie rozumiem go, zdrowe i smaczne. W dodatku z serami, ktre tak uwielbia. Jak brokuy będą tańcze, to machnę mu brokułowe spaghetti, ciekawe co powie:-D

reklama
Lilu...wiem, ze to straszne ale takie fakty...
a te malolaty 12-14 letnie to bym za klaki powyciagala z domów i do roboty!

No dokladnie :wściekła/y:

wogole nie moge tego pojac jak mozna byc tak bezmyslnym :angry: Ja jakos jak doroslam do sexu i zaczelam byc aktywna sexualnie to nie bylo mowy o sexie bez zabezpieczenia ( chociaz w glebi serca od zawsze pragnelam miec dzieci, ale wiedzialam ze to jeszcze nie czas ) i nawet gdybym wpadla,to nawet przez sekunde nie pomyslalabym o aborcji :no:
A tam 12 latki usuwaja cieze jak dzazge z palca :wściekła/y:
moim zdaniem powinni tam wprowadzic darmowa przymusowa antykoncepcje a nie legalna aborcje :angry:

czytalam wlasnie na interii artykul...patrzcie jakie dane znalazlam...o zgrozo!!!!!!:

...W Anglii i w Walii przeprowadza się rocznie około 190 tysięcy aborcji, która jest tu legalna do 24 tygodnia ciąży...

...Już 11-12-latki przychodzą wręcz tłumami po tak zwane tabletki poronne „dzień po" do wszelakiego rodzaju przychodni i pielęgniarek szkolnych. Do tego mają zagwarantowaną pełną poufność.
Rodzice nigdy się nie dowiedzą od lekarza ani od pielęgniarki szkolnej, że ich 14-letnie dziecko od 3 lat uprawia niezabezpieczony seks z różnymi partnerami...

... ostatnio 6 szkół w Oxfordshire wprowadziło specjalny program z możliwością otrzymania tabletki poronnej przez dziewczynki w wieku 11-13 lat poprzez wysłanie wiadomości SMS. Tabletka będzie czekać u pielęgniarki szkolnej tyle razy, ile tylko zapragniesz!
te dzieciaki nie wiedza co robia, chca zaszpanowac rowiesnikom, poza tym ktos dał im prawo do aborcji "przez sms-a"i zabijania swoich dzieci... to dorosli i inteligentni ludzie (podobno), którzy nie chcą w swoim kraju maloletnich ciezarnych.... szkoda ze te dzwieczynki nie wiedza co robia i za jakies 10 lat odczuja skutki tego co zrobily.

Wiem, że mam cudownego faceta:-)
Ślub planujemy za kilka lat, ale mysle, że powoli już dojrzewam do małżeństwa. Miałam szybką lekcje dorastania i musiałam o siebie sama dbać, jak znajomi przychodzili ze szkoly i czekal na nich obiad to ja musiałam myśleć, że muszę wyprać, zapłacić prąd, kupić paste do zębów, i mleko i płatki żebym miała śniadanie. Wsumie dobrze, bo wiem, że poradze sobie w życiu (już nie sama;-))

Domelko to chyba nie mialas w zyciu lekko z tego co piszesz...za to teraz wiesz na czym stoisz! wszystko sie pouklada i bedzie super-zobaczysz!!!!!
A slub z takim romantykiem to sama przyjemnosc...:-)

a sie nie czyta dokladnie co napisane kilka stron wstecz??? slubne kiecki, tzn na slub do kogos-mialas dac foto...pytalam tez o inne rzeczy-co na topie w tym temacie, jakie kolory, wzory? mam 3 wesela w tym roku i ZERO pomyslu! o!

. Jak brokuy będą tańcze, to machnę mu brokułowe spaghetti, ciekawe co powie:-D

Napisalam na priva kochanie..
a z brokulami to ja robie dobre ale nie spagetti lecz penne-takie rurki makaron z sosem smietanowym i kurczakiem plus brokuly...zapiekam na koniec w piekarniku-palce lizac!

dlatego chyba musimy zmienic strategie i jak kiedys chyba to hanka powiedziala, idziemy na balety , puścimy się w kiblu obojetnie z kim i fasolka gotowa:-D:tak:
no wlasnie...:-p

Kochana
Nie ma opcji - nie serduszkowalismy nawet okolicach owu....A jeszcze mi 8 dni zostalo do@

no to ja nie wiem kichanie...ale pij jakies ziolka na uspokojenie mdlosci, moze imbir zaparz...jak masz...

Ha!!!! A widzidzie, ja sobie nie wyssałam z palca że wy okropne jesteście z tym pisaniem:-D:-D

tez cie kochamy!

Zgadzam sie....Za klaki do gory nogami, az wsie wyjda ze lba, a pozniej do kamieniolomow na roboty roczne na syberie. Wtedy moze inaczej zaczna gadac

dokladnie! na daleka syberie!

uciekam się przewietrzyć dziewczynki!!

tylko nie zapomnij stanac w rozkroku!

reklama
dlatego chyba musimy zmienic strategie i jak kiedys chyba to hanka powiedziala, idziemy na balety , puścimy się w kiblu obojetnie z kim i fasolka gotowa:-D:tak:
:-):-):-):-) musze chyba tak zrobic jak M. nie bedzie teraz:-D

Słuchajcie, a czy są jakieś specjalne zaqlecenie przed badaniem progesteronu??
coś jeść, pić czy nie pić, umyć jedną połowę głowy druga nie???? Bo żebym nie robiła bez sensu....

Do góry