reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

co do tego ekspresu to jeszcze nie zdecydowałam bo po przeglądnięciu oferty tego sprzedawcy zauważyłam że mało osob u niego kupuje i nie wiem czy to jest dobrej jakosci towar skoro nie ma duzo chętnych na niego

Spróbuj poczytać w necie na temat tego ekspresu. Może na jakimś forum sprawdzić opinię? Tylko nie na tych profesjonalnych forach kawowych, bo tak to już wyższa półka. Albo sprawdź ten sam ekspres u innego sprzedawcy. Może ten ma mało chętnych, bo inni mają niższe ceny?

A to Marzenixx ma więcej niż 16:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Więcej niż 16? No to z tego wniosek,że Marzenka jest tutaj najstarsza:szok::szok::szok:

A u mnie w ogrodku rzodkieweczka zaczyna rosnac, kabaczek, cebulka i salata. Juz sie nie moge doczekac tych moich swiezynek...

ps. ale mnie tylek boli od siodelka w rowerze :zawstydzona/y:

Ja miałam podobnie, ale teraz juz jestem mądra i kupiłam fajną nakładkę żelową na siodełko. Z takim cudem można długo jeździć.Są różne ceny, ale warto zainwestować w dobrą!

Jestem już :tak:
Z dzidzią ok, serduszko bije 140 uderzeń, szyjka zamknięta.
Mam brać tabletki z żurawiny i provag.

Super że wszystko dobrze!

Lolitko - ja nie mam własnego ogródka ale uwielbiam takie świeżutkie warzywka - właśnie dziś kupiłam rzodkiewkę i bakłażana:tak:
a taka własna sałatka - cud, miód i ozreszki jak to mówi Zajączek;-)
ja zawsze przywoże takie świeżynki od babci z działki:-)

Po przebudowie na pewno będziesz miała swoje warzywka z własnego ogródka !

dobra koniec przerwy idę spac mam za soba nieprzespana nocke a nie wiem czy ta bedzie lepsza wiec sie zegnam kobitki do jutra! ;-)

Dobranoc, wyśpij się porządnie!

Dobranoc Eve - ja też się już żegnam
do jutra Dziewczyny:-)

Ale wszystkie uciekają! Do jutra Andzia.

Witam
Już po wizycie i po wielkim płaczu. Mogę napisać co mi powiedzieli.
W ciąży nie jestem. Mam torbiel krwotoczną na jednym z jajników, która spowodowana jest niepęknięciem pęcherzyka. Powinna się sama wchłonąć.
Endometrium jest tuż przedokresowe.
Mam czekać na pojawienie się @. Darowałam sobie luteinę.

To tyle. Narazie chyba odpuszczę sobie pisanie..Postaram się Was podczytywać i być na bieżąco z tym co się u was dzieje.

Dziękuję wszystkim za wsparcie i dobre słowo.

Kochana jeśli tak będzie ci lepiej, to zrób sobie przerwę. Ale nie zamartwiaj się za bardzo. Wszystko będzie dobrze. Torbiel szybciutko się wchłonie i na pewno pojawi się fasolka!. Nie wiem co ci powiedział lekarz, ale moja pani doktor dała mi 2 miesiące na to aby wchłonął się nie pęknięty pęcherzyk. Jeśli sam sie nie wchłonie to wystarczy jakiś antybiotyk. Kochana głowa do góry!

reklama
Nektarynko ale dowaliłaś z tą sypialnią! Przeciez będziecie mogli w niej biegać! Super przestrzeń! Ja myślałam,że pokój mojej córci jest spory a on ma 21 m. I taka sypialnia jak jej pokój by mi wystarczyła, ale 42 m to już wypas. Tylko co ty tam wstawisz? Bo samo łóżko i jakaś szafa to trochę za pusto. Chyba faktycznie przyda się garderoba i łazienka. Ale ci zazdroszczę tej chałupki!
to bedzie sypialnia nad garazem dlatego taka wielka garaz 7x6m.. no plus minus.. gdzies okolo 40m2 na bank.. oczywiscie scianka kolankowa na 1m bo n a całym domu stawiamy scianke kolankową na 1,2m bo 1m to za mało.. a nad garazem zostaje tak jak jest bo 40m to troche sporo.. M marzy sie bilard.. mi zresztą tez.. wiec pewnie bedzie sypialnia a w niej bilard.. chociaz nie wyobrazam sobie ze dzeiciaki beda sie krecic na bilard po naszej sypialni.. w kazdym razie reszta sypialni na gorze to po 20m.. w sumie 4 na gorze i jedna 13m na dole..

Dostałam zaproszenie na NK od Anny P. Żory, czy to ktoś z BB??

Dac znać bo nie wiem czy ktoś się rypnął czy to Lachon z BB.

Siemasz wieczorkiem. Księżniczka już spi????

Pracowałam w Kasprowym w Zakopcu zawsze w sezonie, bo mój dyrektor szkoły zawsze twierdził że musimy być najlepsi i wpierdzielał nas na wakacje czy ferie na praktyki. Marzy mi się taki zapierdziel, coś się dzieje, czlowiek jest w akcji. Z moim nieleczonym ADHD to jest idealna sytuacja.

Z ojcem poszlo bezpłciowo - czyli dobrze.

Moje dziecko dziś ma ADHD i jeszcze nie spi. Leży w łóżeczku i co chwilę woła " chodź mnie przytulić!"

Powiem ci szczerze,że ja lubię taką robotę że aż się pot po dupie leje. Pracowałam tak kiedyś po 12 godzin. Masakra była czasem, ale ja to lubiłam. Zwłaszcza jak pracowałam z kolegą, który tez tak lubił. Wtedy człowiek jak robot się zachowuje. Ani jeść ani pić nie trzeba. Byleby na fajkę dało się urwać. To była moja najlepsza praca, choć za marne pieniądze. Najbardziej w pracy nie lubię się nudzić.

to bedzie sypialnia nad garazem dlatego taka wielka garaz 7x6m.. no plus minus.. gdzies okolo 40m2 na bank.. oczywiscie scianka kolankowa na 1m bo n a całym domu stawiamy scianke kolankową na 1,2m bo 1m to za mało.. a nad garazem zostaje tak jak jest bo 40m to troche sporo.. M marzy sie bilard.. mi zresztą tez.. wiec pewnie bedzie sypialnia a w niej bilard.. chociaz nie wyobrazam sobie ze dzeiciaki beda sie krecic na bilard po naszej sypialni.. w kazdym razie reszta sypialni na gorze to po 20m.. w sumie 4 na gorze i jedna 13m na dole..
Widziałam projekt, fajna chałupka. Dla mnie najważniejszy w domu jest duży salon, najlepiej z kominkiem i wyjściem na taras. A przed domem mnóstwo choinek:tak: Kocham choinki- taki mój kolejny odjazd.

To nie ja. A reszta chyba śpi, więc się pewnie dziś nie dowiesz!

Jak masz konto na NK to sie nie wstydź - księżna wyraża zgodę możesz zaprosić:-D

Nektaryna ja cie mam????? Chyba nie!!!!!!!! Nie bądź dzikus.

A i popaprańcu Kaprycha też możesz mła zaprosić.

Ja już się zgubiłam, kto jest kto.:sorry2:

Jak masz konto na NK to sie nie wstydź - księżna wyraża zgodę możesz zaprosić:-D

Nektaryna ja cie mam????? Chyba nie!!!!!!!! Nie bądź dzikus.

Ja już się zgubiłam, kto jest kto.:sorry2:

Rany boskie! Jest 22.33 a moje dziecko zaczyna śpiewać! Chyba dziś nie zamierza spać!
Nie mam konta na N-K. Jakoś przestało mnie to bawić. Kiedys miałam, odświeżyłam kilka kontaktów i potem nie było mi to już do niczego potrzebne, więc się wykasowałam. Może szkoda, bo przynajmniej wiedziałabym jak wyglądacie. Tylko że jakoś was sobie wyobrażam i może lepiej niech tak zostanie.

Ostatnia edycja:
Rany boskie! Jest 22.33 a moje dziecko zaczyna śpiewać! Chyba dziś nie zamierza spać!
Nie mam konta na N-K. Jakoś przestało mnie to bawić. Kiedys miałam, odświeżyłam kilka kontaktów i potem nie było mi to już do niczego potrzebna, więc się wykasowałam. Może szkoda, bo przynajmniej wiedziałabym jak wyglądacie. Tylko że jakoś was sobie wyobrażam i niech tak zostanie.

Może daj jej coś do roboty, niech przebiera groch albo coś innego. Zmęczy sie i zaśnie.

Ja też miałam jakieś wyobrażenie lasek na BB i potem nagle pijackiej nocy na BB powstał pomysł zapraszania się na NK. Jak zaczełam oglądać zdjęcia to się wszystko odmieniło i zaczełam się zastanawiać skąd powstał obraz dziewczyn a co się potem okazało wcale nie podobny do rzeczywistości.

Jestem już :tak:
Z dzidzią ok, serduszko bije 140 uderzeń, szyjka zamknięta.
Mam brać tabletki z żurawiny i provag.

Gratuluje kochanie!!!! SUPER!!!!!!!!

A zurawinke warto pic chocby profilaktycznie, odkaza uklad moczowy:-)

]

dobra koniec przerwy idę spac mam za soba nieprzespana nocke a nie wiem czy ta bedzie lepsza wiec sie zegnam kobitki do jutra! ;-)

Spij dobrze Eve i duzo spokojnego snu dla meza...zeby juz nic go nie bolało!

Witam
Już po wizycie i po wielkim płaczu. Mogę napisać co mi powiedzieli.
W ciąży nie jestem. Mam torbiel krwotoczną na jednym z jajników, która spowodowana jest niepęknięciem pęcherzyka. Powinna się sama wchłonąć.Endometrium jest tuż przedokresowe.
Mam czekać na pojawienie się @. Darowałam sobie luteinę.

To tyle. Narazie chyba odpuszczę sobie pisanie..Postaram się Was podczytywać i być na bieżąco z tym co się u was dzieje.

Dziękuję wszystkim za wsparcie i dobre słowo.

OlaPM...jakie znikam, jakie znikam??? tak...tego jeszcze teraz trzeba zebys sie sama samknela w sobie z tym wszystkim i zadreczala myslami...
Gluptasie-takie torbiele nie sa rzeczą rzadką...robią się czesto, ale same zwykle szybko sie wchlaniaja...wiec sie nie martw tym na zapas...jak sie nie wchlonie dostaniesz lek i bedzie ok..przyjdzie @, organizm sie ureguluje i do staranek marsz na nowo!!!
Sciskam mocno i nie martw sie niczym!!!

Witam :-)
Mam pytanie ,czy wiecie moze czy CASTAGNUS , mozna wylacznie lykac rano ,czy bez znaczenia ?
Bo sobie zakupilam dzisiaj i nie chce czekac do jutra ;-)
Dzis jest 2dc i chcialabym od poczatku zaczac :-)
Pozdrawiam.

Kochanie nie wiem kiedy go łykac ale wiem, ze Castangus jest to ziołowy preparat w Polsce wydawany bez recepty, ale na OBNIZENIE PROLAKTYNY. Wiec jak masz ją w normie to nie musisz go brac, ....mysle ze na Twoje dolegliwosci sa inne, bardziej wskazane srodki.
Najlepiej skonsultuj sie z GP w UK.

a'isha wyczytałam w neci ze z rana brac.. a na co to na zmniejszenie prolaktyny a zwiekszenie progesteronu czy cos takie.. lekarz dzis mi takze to zapisal, gdybym chciala to moge sobie to wykupic.. ale nie musze..

Na obnizenie prolaktyny jest castangus, dlatego ci go wypisal, bo masz ją lekko podniesiona, z tego co mi pisalas.
Na zwiekszenie progesteronu jest co innego: luteina i duphaston.

WSKAZANIA DO STOSOWANIA
- zaburzenia cyklu miesiączkowego ( nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu) - zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi (mastodynia), zaburzeniami równowagi emocjonalnej, bólami głowy typu migrenowego, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp). .

No ja mam prawie wszystkie objawy wiec dlatego sobie go kupilam .
Sprobuje moze wlasnie w tym tkwi problem moich krwawien, bo choc prolaktyne mam w normie to wlasnie w tej gornej granicy.

Kochanie-napiecie i bolesnosc piersi, poddenerwowanie przed @ i bole glowy, a takze obrzmienia-czyli zatrzymanie wody w organizmie to typowe objawy przed miesiaczka u zdrowej kobiety!!!! Nie licz na to ze jakis superlek ci na to pomoze, bo to nie jest nic co trzeba zwalczac...jedynie te plamienia i krwawienia sa nie na miejscu w trakcie cyklu poza @...ale na to nie jest castangus.
Juz bardziej progesteron chyba takie rzeczy weryfikuje...

Dostałam zaproszenie na NK od Anny P. Żory, czy to ktoś z BB??

.

ja mam wiele kobietek z bb ale takiej nie mam wsrod znajomych na nk i nie znam...wiec chyba pomylka???

. Dla mnie najważniejszy w domu jest duży salon, najlepiej z kominkiem i wyjściem na taras. A przed domem mnóstwo choinek:tak: Kocham choinki- taki mój kolejny odjazd.

A ja do tego ddoam jeszcze, ze oprocz w/w wazna jest tez:
duza, przestronna, funkcjonalna kuchnia!!!! na wszystkie sprzety i rzeczy!

reklama

no wlasnie...Kaprysia-dawaj na nk!!!! a wogole to co sie nie odzywasz??? pisz co nowego!

Rany boskie! Jest 22.33 a moje dziecko zaczyna śpiewać!

Może szkoda, bo przynajmniej wiedziałabym jak wyglądacie.

Tylko że jakoś was sobie wyobrażam i może lepiej niech tak zostanie.

1-a co spiewa??? bo jak godzinki albo majówke to calkiem na miejscu:-D
2-jaka szkoda???...a ile to roboty zalozyc konto??? jesli tylko chcialabys...ale chyba masz poporstu inny do tego stosunek i mnie sie on nawet podoba:-)
3 -no dobra...slucham, bo mnie zaciwkawilas tym baaardzo....czyli, ze ja to ......?
no napisz prosze jak sobie mnie wyobrazasz...? ciekawe czy zgadniesz...

.... zaczełam się zastanawiać skąd powstał obraz dziewczyn a co się potem okazało wcale nie podobny do rzeczywistości.

To jakie bylo moje odbiciew Twojej głowie????

Ostatnia edycja:
Do góry