reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam
Już po wizycie i po wielkim płaczu. Mogę napisać co mi powiedzieli.
W ciąży nie jestem. Mam torbiel krwotoczną na jednym z jajników, która spowodowana jest niepęknięciem pęcherzyka. Powinna się sama wchłonąć.
Endometrium jest tuż przedokresowe.
Mam czekać na pojawienie się @. Darowałam sobie luteinę.

To tyle. Narazie chyba odpuszczę sobie pisanie..Postaram się Was podczytywać i być na bieżąco z tym co się u was dzieje.

Dziękuję wszystkim za wsparcie i dobre słowo.

Miśku przytulam.

A tak z innej beczki zapytaj lekarza o Pregnyl. To takie zastrzyki które mają za zadanie doprowadzić do pęknięcia pęcherzyka.
Jeżeli zdecydujesz się na monitoring cyklu to zawsze lekarz może ci dać pregnyl gdy stwierdzi że już wystarczająco urósł pęcherzyk żeby go dać.

To nie ma żadnych skótków ubocznych a masz pewność że pęknie i nic ci się nie zrobi.
Lek jest na recepte i ja za 2 opakowania zaplaciłam chyba koło 40 zł i starcza to na 3 cykle

reklama
Witam
W ciąży nie jestem. Mam torbiel krwotoczną na jednym z jajników, która spowodowana jest niepęknięciem pęcherzyka. Powinna się sama wchłonąć.

To tyle. Narazie chyba odpuszczę sobie pisanie..Postaram się Was podczytywać i być na bieżąco z tym co się u was dzieje.

bedzie mi Ciebie brakowało.. nie odpuczaj sobie pisania.. kochana jestesmy z Tobą... czekamy razem z Toba na @.. będzie dobrze.. torbiel sie wchłonie zaczniesz nowy cykl z nową nadzieją..
A co to za lek???????
Może na ulotce cos pisze, a jeżeli nie piszą że konkretnie rano to nie ma znaczenia
a'isha wyczytałam w neci ze z rana brac.. a na co to na zmniejszenie prolaktyny a zwiekszenie progesteronu czy cos takie.. lekarz dzis mi takze to zapisal, gdybym chciala to moge sobie to wykupic.. ale nie musze..

Witam

PM kochanie przytulam cie mocno szkoda ze tylko na odległość przydałaby sie teleportacja jak to juz jedna z nas pisała dzisiaj :tak::tak:
zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze torbiel się wchłonie i zaczniesz nowy cykl i proszę cię kochana nie zamykaj się w sobie i nie uciekaj od nas lepiej się wygadać to ci ulży na serduszku a tutaj mozesz liczyć na dobre słowo od każdej z nas a napewno ode mnie:tak::tak::-):-) przytulam cię baardzo mocno i BUZIAK dla ciebie

HankaM pisze:
A co to za lek???????
Może na ulotce cos pisze, a jeżeli nie piszą że konkretnie rano to nie ma znaczenia
a'isha wyczytałam w neci ze z rana brac.. a na co to na zmniejszenie prolaktyny a zwiekszenie progesteronu czy cos takie.. lekarz dzis mi takze to zapisal, gdybym chciala to moge sobie to wykupic.. ale nie musze..
No wlasnie tez wyczytalam w internecie ,ze rano. Ja kupowalam tu w Anglii i nic nie pisza kiedy, dlatego pytam ;-)

WSKAZANIA DO STOSOWANIA
- zaburzenia cyklu miesiączkowego ( nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu) - zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi (mastodynia), zaburzeniami równowagi emocjonalnej, bólami głowy typu migrenowego, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp). .

No ja mam prawie wszystkie objawy wiec dlatego sobie go kupilam .
Sprobuje moze wlasnie w tym tkwi problem moich krwawien, bo choc prolaktyne mam w normie to wlasnie w tej gornej granicy.

Witam wieczorkiem!

Loree-widze ze twoj ekspres to juz wogole full wypas:-) Ale wygodne jest to podpiecie dla mleka? My mielismy opcje z takim lub bez i wzielismy bez...jakies mi sie to dziwne wydawalo wtedy a w obsludze nie probowlaam nigdy...(choc zawsze moge to jeszcze do naszego dokupic bo jest mozliwosc podlaczenia).....

Kochana powiem ci szczerze,że ja ani jednej kawy sama w nim nie zrobiłam. Mój M kocha pić kawę i ją robić i w ogóle wszystko co z nią związane. Więc ja jeszcze ekspresu nie rozpracowałam. Mamy go może 2 miesiące.
No Jagienka tu już mi strasznie posłodziłaś ale kultura nakazuje przyjąć i się nie wykłucać.

Ja bałam sie tego całego systemu komputerowego, który niby miał kontrolować hotel. Bo nauka każdego programu trochę czasu wymaga. Ale tam oblożenie w zeszycie ołóweczkiem, rezerwacje drukowanko i do segregatora, zabiegi spa albo ja albo kosmetyczka do zeszyciku ołóweczkiem, kontrola sprzątaczek jak posprzątały pokoje, obsługa telefonu i skrzynki pocztowej - odpowiadanie na pytania zainteresowanych.
W tym momencie najbardziej skomplikowane jest obsłużenie faxu:-D

Nawet wiem już jak blokować i odblokować telefony w pokojach, nawet zrobić wyciąg tel z pobytu dla gościa. Jak ktoś mial do czynienia z kalkulatorem to da se rade.:-)

Mam chyba przerost ambicji. Ja chciałam być zbrukana nawałem pracy, stawić czoło przeciwieństwom i olśnić inteligencją.:-):wściekła/y::-)
A tu co??????????????NIC:-D

Poczekaj do sezonu, zobaczysz wtedy jak ta praca wygląda. Może szybko awansujesz, skoro tak łatwo łapiesz o co w tym wszystkim chodzi. Oby tylko z ta umową nie ściemniali.

Albo system powali mnie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Najlepiej powiedziałam wczoraj starszemu, że ubiegam się o staż w hotelu ( bo nie wiedziałam czy dostanę tą pracę czy nie). Pokiwał tylko głową i stwierdził, że każde doświadczenie się przydaje a jak ja chcę w tym kierunku iść to muszę mieć wiedze. Bo pieniądze wydać to każdy głupek potrafi.
No i na tym skończyła się nasza rozmowa.

Czyli nie było najgorzej?

A ja sobie koło fortuny oglądam:-)

O matko! To jeszcze istnieje?:szok::szok::szok:

kurczak jak ja juz bym chciala rozpoczac budowe.. apotem sie wprowadzic.. kurczak.. marzy mi sie.. bedziemy mieli sypialnie 42m2.. pewnie małą łazienke tam zrobie i garderobe.. bo to troszke za wiele.. ale chociaz bilard wejdzie..
]

Nektarynko ale dowaliłaś z tą sypialnią! Przeciez będziecie mogli w niej biegać! Super przestrzeń! Ja myślałam,że pokój mojej córci jest spory a on ma 21 m. I taka sypialnia jak jej pokój by mi wystarczyła, ale 42 m to już wypas. Tylko co ty tam wstawisz? Bo samo łóżko i jakaś szafa to trochę za pusto. Chyba faktycznie przyda się garderoba i łazienka. Ale ci zazdroszczę tej chałupki!

reklama
Witam wieczorkiem!

Poczekaj do sezonu, zobaczysz wtedy jak ta praca wygląda. Może szybko awansujesz, skoro tak łatwo łapiesz o co w tym wszystkim chodzi. Oby tylko z ta umową nie ściemniali.

Czyli nie było najgorzej?

Siemasz wieczorkiem. Księżniczka już spi????

Pracowałam w Kasprowym w Zakopcu zawsze w sezonie, bo mój dyrektor szkoły zawsze twierdził że musimy być najlepsi i wpierdzielał nas na wakacje czy ferie na praktyki. Marzy mi się taki zapierdziel, coś się dzieje, czlowiek jest w akcji. Z moim nieleczonym ADHD to jest idealna sytuacja.

Z ojcem poszlo bezpłciowo - czyli dobrze.

Do góry