reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam Was dziewczyny nie było mnie od wczoraj po południu czy jakoś tak i tyle przez ten czas napisałyście że nie dam rade nadrobić. Co tam u was słychać?? jak sobota minęła??
U mnie w sumie nic nowego, cały czas są u mnie bliźniaczki więc zajęcia mam mnóstwo:-)
dziewczynki,najedzcie sie tego sushi poki mozecie :-D:-D bo w ciazy nie wolno surowego miesa,a przeciez wszystkie w tym cyklu zafasolkuja!to musicie sie spieszyc :tak:
racja, wszystkie zafasolkujemy!!
droga koleżanko...cholercia! no chyba masz rację..

DZIEWUCHY! WSZYSTKIE JUTRO ŻREMY SUSHI!

Bernardko u mnie ok..to znaczy bez zmian. W poniedziałek idę do ginka.
Tylko, że ja jutro razem z teściami robie grila i to typowao mięsnego...:baffled: karkóweczka zaprawiona juz czeka w lodówce:-):-)więc raczej ciężko będzie z tym sushi
Sushi mowimy wielkie YES.....Jemy teraz raz w tygodniu, dopoki na fasole nie trafimy. Ryb trza duzo jesc, pomagaja w zafasolkowaniu wiec do roboty :-)
Rybki to ja bardzo lubie i często jadam:tak::tak:

reklama
Dlatego idę w poniedziałek do ginka. Niech mnie przebada, zrobi USG i powie co to za cuda się dzieją.

Kurcze odkąd Kaprycha powiedziała że zwraca uwagę na pisanie, zaczęłam się pilnować z wszelkimi ogonkami i literówkami...masakra
No i tak trzymać, głowa do góry i do poniedziałku:tak:;-)
Ja jeszcze czasem się lapie na kontrolowaniu pisowni.Ale nie popadajmy w paranoje bo moze jej być przykro ze poczułysmy sie zastraszone :cool2: przez władzę:-D
PRZYSZŁA MAMUSIU nie drażniż nas tutaj jesteśmy aby się wspierac pomagac:tak:
OLESIA kochana i tak trzymać wspierać sie z M nawzajem i czekać na kolejne wyniki:tak:tulam:tak:

Kochane wybaczcie ale ja nie lubie surowego mięsa no a teraz tymbardziej bo to pierwsza droga do toksoplazmozy:baffled:wole rybke smażona lub na parze:tak: ps.zajadam sie orzeszkami:-D
Podziel sie nie bądź żyła...:-D:-D:-D

Czesc Dziewczyny,
Przepraszam ze moimi problemami moge wprowadzac zla atmosfere na BB.
Dziekujemy z M za wszystkie wasze posty, dobre rady i wspierajace slowa. Jestescie kochane.
Postanowilismy wrzucic na luz poczakac na opinie specjalisty i powtorzyc wyniki we wrzesniu w Polsce. Jest mi bardzo smutno ale musze trzymac sie dla M. Bardzo go kocham i nie chce zeby widzial ze sie zalamaluje. Mam taka cicha nadzieje ze nastepne wyniki beda troszke lepsze, mielismy z M bardzo stresujace zaszly rok wiec moze dlatego, sama nie wiem czy to moze wplynac na budowe. Wczoraj cos czytalam ze moga byc dwa rodzaje zlej bud. wrodzona i nabyta po jakich trwalmach. Nie wiem czy dobrze ze sie jeszcze ludze.
kochana jestesmy z Tobą.. główka do góry bedzie dobrze.. faszeruj meza witaminkami moze cos z tego wyjdzie po 3 miesiacach powtorz badania bo zazwyczaj po 3 sie powtarza.. zakup mu witaminki ktore dziewczyny polecaly i faszeruj.. i bedzie dobrze.. mój łyka androvit, urolog mu przepisal.. mial tez bakterie w moczu wiem na to jakies leki mu przepisal i jakos w czerwcu ma isc do kontroli..
Wiec wracajac do sushi....

no wlasnie wracajac do sushi.. nie jadlam i nie moge jakos sie przemoc.. ja lubie wszystko jesc co jest dobrze wysmazone lub ugotowane.. nic surowego z miesa.. nic.. jakos nie moge sie przemoc do surowego.. chociaz to dziwne.. bo np jak robie kotlety mielone to potrawie miesko sprobowac czy dobrze doprawione.. dziwna jestem..:baffled:

niunia jak biszkopt?

Loree-dzieki wielkie;-)
Dawaj namiary na tą lekarkę!!!! czy tez z Katowic???? Dala Ci cos na te plamienia?
Wiesz co mnie sie wydawalo ze tamten gin z tym łyzeczkowaniem to za mocno pojechal...jak na poczatek...prawda?
I jaki masz teraz plan? zaczynasz staranka czy czekasz...?
I co z wakacjami? postanowiliscie juz dokad jedziecie?

Ta lekarka tez jest z Katowic, ale zapomniałam jak się nazywa, bo pierwszy raz u niej byłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Na plamienia mi nic nie dała. Zrobiła mi usg dowcipne i powiedziała,że wszystko gra, tylko na prawym jajniku jest mała plamka- prawdopodobnie nie pęknięty pęcherzyk. Mam czekać 2 miesiące, bo może sam sie wchłonąć. Po tym czasie robimy kolejne usg i jeśli ta plamka jest to biorę antybiotyk.
Nie przeszkadza to w starankach- znaczy mogę je zacząć, najwyżej poda mi antybiotyk bezpieczny dla ciąży. 2 lata to według niej wystarczająco długo , abym po cc mogła zajść w ciążę. Ona uważa, że można na każdej wizycie obserwować bliznę przez usg.
Co do plamień- ona twierdzi,że :
jeśli są brązowe i trwają 2-3 dni , zaraz przed @ , czyli są jej jakby początkiem- to nie jest to zły objaw. Nie powinny plamienia razem z @ trwać dłużej niż normalna @, czyli tak do tygodnia jest ok. Plamienia mogą być wynikiem stresu, zmęczenia, braku snu i ogólnie złego trybu zycia. Miesiączka ponoć odzwierciedla nasz styl życia. W slangu lekarzy o plamieniach mówi się,że " macica płacze". Niezłe, nie?
Jest problem jeśli plamienia są w środku cyklu i jest to sama krew.
Ja komplet badań będę miała za 2 miesiące, jak wyjaśni się sprawa tego pęcherzyka. Być może plamienia u mnie mają związek z hormonami, ale nie estradiol, tylko jednak progesteron! A ja mam go w normie. Jeśli plamienia z @ trwają tydzień to faza lutealna jest wystarczająco długa, aby zajść w ciążę. Oj rozpisałam się, ale nie chciałam o niczym zapomnieć. Oczywiście słowa tej pani doktor są przeciwieństwem tego co mówił tamten lekarz, więc mam mieszane uczucia. Ktoś tu nie ma racji...Pani doktor powiedziała,że abrazja to ostateczność i mam się na to nie godzić. Dlaczego? Uważa że każda ingerencja w macicę jest zła i np. dlatego kobietom,które nie mają dzieci odradza się wkładki wewnątrzmaciczne jako formę antykoncepcji. Poza tym abrazję robi się w przypadku podejrzeń raka a w moim przypadku takich podejrzeń nie ma.

Co do wakacji- jutro idę do biura podróży i mam nadzieję,że będzie jakaś fajna oferta.:tak::tak::tak:

Badaicka dziękuję że pamiętasz nawet się dobrze czuje tylko mnie gardło boli od nowa bo się w szkole doprawiłam chyba i nie wiem czy mi przejdzie do jutra żeby znów iść do szkoły nie mam ochoty się drugi dzień tam męczyć.

reklama
Pogadalam sobie z moja Usia, ale mialam cykora ale on jast taka kochana , pomogla mi ta rozmowa. Jedynie moj M jest teraz troche zdolowany, mowi ze nie ma co sie tak nastawiac "ze bedzie" dobrze skoro wyniki sa jakie sa, i co ja mam robic. On jest bardzo racjonalna osoba chyba nie chce sie ludzic by potem az tak nie bolalo.

Do góry