P
patrysia*
Gość
masz racje Patrysiu ale z moim przeziębieniem to cieżko mi było
no tak rozumiem cię zdrowiej nam jak najszybciej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
masz racje Patrysiu ale z moim przeziębieniem to cieżko mi było
Hej Dziewczynki właśniewróciłam od gina, powiedziałam mu o bolach brzucha dał mi miesiec zwolnienie przypisał luteinke dalej nospe witaminy, praktyczenie zero wysiłku fizycznego i leżenie plackiem, a ja bedzie dalej nie bolało albo wystapi krwawienie to do szptala:-(
nie trac nadziei - a dzieciaki pewnie przeszczesliwe po takiej dawce swiezego powietrza i zabawy... i poszly spac w 5 min??moje potworki właśnie wieczorynke oglądają, a tak to prawie cały dzień na dworze spędziłyśmy, one są padnięte, ale muszę przyznać, że ja też...
U mnie na szczęście @ jeszcze nie ma, ale niestety zaczynam mieć złe przeczucia, testować będę jak do przyszłeego tygodnia @ nie przyjdzie (moje cykle były tak 28-30 dniowe najdłużej)
nic sie nie martw - nie ma przeciez reguly . skoro wszystkie celujemy w owu i nie zawsze wychodzi to moze tobie sie uda dzien czy dwa po planowej zaskoczyc...Aj dziewczyny... nic nie było:-wściekła/y:
M bolał ząb aż musiała jego mama przyjechac i zastrzyk zrobic bo po niczym nie przechodziło..:-(
Ale za to dzis powiedział,ze będziemy fikac.. tylko juz chyba po ptokach bo już mam 14dc..:-(
no to super - bedziesz chciala to jeszcze skonsultujesz... na pewno tamten gin nie nastroil cie pozytywnie a nam pozytywne myslenie jest niezbedne...Kobietki wróciłam od lekarza!
Ze skrajności w skrajność!!! Pani doktor zrobiła mi usg dowcipne, oceniła jajniki i całą resztę. Jest wszystko ok, tylko na jednym jajniku jest plamka- prawdopodobnie nie pęknięty pęcherzyk. Ponoć to może byc przyczyną plamień. Po 2 cyklach mam przyjść do kontroli. Pęcherzyk zazwyczaj sam się wchłania,a jak nie to po tych 2 cyklach mam dostać jakis antybiotyk.
Co do plamień: jeśli są skąpe i trwają 2-3 dni i nie jest to sama krew a zaraz po nich wystepuje @ -można to traktową jako początek @. Problem jest jeśli są krwawienia i nie przed @, tylko np. w środku cyklu. Jeśli plamienia razem z @ trwają np tydzień to faza lutealna nie jest zakłócona. Jeśli trwają ok 2 tyg, to wtedy jest problem, bo faza lutealna jest za krótka.
Pani powiedziała też,że na "wygląd" miesiączki wpływ ma to jak żyjemy, stres itp. Więc czasem takie plamienia moga byc reakcją organizmu i powinno samo minąć.
Co do ciąży -uważa że 2 lata wystarczają aby rana po cc się zagoiła. Po tych 2 miesiącach mam iść do kontroli i potem robimy badania pod kątem ciąży.
Wszystko to co napisałam to słowa pani doktor. Ja tylko przekazuję dalej, ale nie mam pewnośći,że tak własnie jest i ona się nie myli. O abrazji kazała zapomnieć, bo to ostateczność
I co wy na to? Chyba brzmi logicznie?
no to do dziela - my tez probujemy sie wstrzelic - we wtorek byl pregnyl wiec juz jao powinno peknac. Dzis tez mam nadzieje cos wywiniemy smigielkiemNo własnie śluzik jest prawie przejrzysty;-)Nie wiem jak to okreslic. Wygląda na płodny;-) Zobaczymy..
no ja tak juz od kilku miesiecy z kolezanka sie wybieram...A ja postanowiłam, że od przyszłego tygodnia wybieram się zkoleżanką na siłownie, najwyższy czas wziąść się za siebie!!
o jejku oby mineły i było wszystko dobrzemnie też bolało ale już nie mam tak czasem coś zaboli ale już rzadko co juz można powiedzieć że nie boli tylko kręgosłup boli jak długo siedze np.przed kompem co raz siedze z wami a czasem ide sobie poleżeć
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie oki
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wstawć suwaczek
jesli płodny to jak wezmiesz go w dwa palce kciuki i wskazujacy i rozciagniesz na 2 cm to oznacza ze bardzo płodny i na dniach owulka.. (przepraszam za szczegółowy opis)No własnie śluzik jest prawie przejrzysty;-)Nie wiem jak to okreslic. Wygląda na płodny;-) Zobaczymy..