reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Alez to leci...no to teraz zostanie juz z gorki, 2 i 3 trymestr to same przyjemnosci...poza puchnieciem nog, tyciem itd...ale okres niebezpieczny -tej najbardziej bniebezpieczny juz bedziesz miala teraz za soba!
Czekamy na wiesci po badaniu!

Kochanie-wczoraj Kroptusia opisala wszystko-moze najlatwiej jak wejdziesz w jej posty z wczoraj...ma durną szefowa i chyba grozi jej utrata p[racy...choc jest w cizy i w sumie nie wolno im, prawda? ale potem jakies klopoty po powrocie itd...Jej szefowa wczoraj postapila bez sensu z Kroptusia...nawet musiala potem do szpiotala jechac bo brzuch zaczal ja bolec...dlatego dziewczyny pisaly ze przydalaby sie wachowa porada Olicy.

Hihi już zaraz popatrzę i spróbuję znaleźć posty Kroptusi i coś doradzić.
Pogotowie Olicowe do roboty !!!:-D

reklama
Pierwsze???? Normalnie-dawaj mi tu zaraz Patrysiu przepis ze szczegolami! Jak Ty to zrobilas ze zrobilas???

serduszkowaliśmy tak 2-3 dni przed owulką wiedziałam że mam dni płodne a najlepsze jest to że były tylko jedne z rana i się udało i przypominam że po nieprzespanej nocy bo pogryzłam się z M co rano się pogodziliśmy i to serduszkowaniem i udało się;-):-)

Kangkan i Patrysia kochane gratuluje z calego serducha i zycze zdrowych i spokojnych nastepnych miesiecy.mowcie tu szybko,jakie mialyscie objawy i czy sie wspomagalyscie?ja testuje we wtorek i oczywiscie jak co miesiac mam tysiac objawow,ale nie wierze im,bo mnie robia w konia.przesylam buziaki i prosze o porcje fluidkow.:-):-):-):-)

dziękuje:-)moje objawy to od owulki tak sie zaczęły może 3 dni po i to były bóle piersi takie ściąganie się ból brzucha nawet raz krzyża jak na @ identyko i nawet do wczoraj były;-)troche ostatnio mnie mdli nie chce mi się aż tak jeść np.rano a zarazem wieczorem apetyt to takie najbardziej objawy które mam:tak:acha i bez wspomagaczy o to fluidki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak, moj facet mial robiona wazektomie 5 lat temu i teraz zabieg odwrocenia jej. Nie powiodlo sie to odwrocenie i nie ma zolnierzykow w spermie (choc przed wazektomia normalnie mial).
Ja nie robilam jeszcze zadnych badan - zyje w blogiej nieswiadomosci zakladajac ze wsio jest ok. Nigdy nie mialam zadnych problemow, bolow, zabiegow. Moge miec podwyzszona prolaktyne ze wzgledu na moja prace, ale nie chce na razie robic tego badania - chce miec je zrobione (o ile trzeba) w ramach wszystkich badan przed IVF

Kurka..ale plemniki wytwarza tak? Tylko nie ma ich w spermie wiec bedzieci pobierali z jader? Tak mam to rozumiec?
Masz racje0ty na razie nie musisz nic badac...a pewnie i tak komplet badan zrobia ci przed zabiegiem w ramach ubezpieczenia.
Bedzie ok Lolitko!

ja testuje we wtorek i oczywiscie jak co miesiac mam tysiac objawow,ale nie wierze im,bo mnie robia w konia.przesylam buziaki i prosze o porcje fluidkow.:-):-):-):-)

Kciuki na wtorek!!! Emma...bedzie gites, teraz passa fasolkowa sie zaczela-3 fasole w 2 dni!

Pogotowie Olicowe do roboty !!!:-D
Kochana jestes-dzieki w imieniu Kroptusi!

Serio radzę iść stąd.
Sama sobie poszłam w pewnym momencie tylko czasem napisałam tu jak tam moje pęcherzyki z monitoringu cyklu i wtedy w tym cyklu jakoś tak psychicznie (mimo, że był monitorowany) "wyłączyłam się na ciążę" nie zaprzestając oczywioście zbliżeń i MYK jest dzidzia :-)

Ja też zaszłam w ciążę jak odpuściłam. Wcześniej strasznie się nakręcałam, bo pracowałam w firmie, której nienawidziłam i chciałam szybko zajść żeby iść na L4 i potem mieć jeszcze z tego kasę. Jak skupiłam się na weselu w mojej rodzinie i nie myślałam o fasolce, to szybko się jej doczekałam.

Kochane to mój test nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam aż się popłakałam nie mogę uwierzyć że się udało:-d

4 długie cykle się staraliśmy..
my jemy, ale nie do końca lubimy , masz jakieś fajne przepisy?

osobiście rzucałam czary tydzień temu, zadziałały chyba - Paatrysia też zafasolkowała:tak::-D:tak:

o cholercia...HUUUUURAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gratulejszon kobietki!!!!

Kto sie pisze na ciastko kokosowe i pyyyyyyyszna kawke z cisnieniowego, trzeba poswietowac tyle fasolek sie pokazalo, ciesze sie niesamowicie :-)​

ja chce ciacho i kawke...

Ja dzisiaj całe przedpołudnie jeździłam po szkołach z dokumentami...W szpilkach i garniturze..W ten upał..Aż mi się odciski porobiły na palcach...

Wczoraj mialam boski wieczór..maz poszedł się zdrzemnac o 19 i miałam go po godzinie obudzić..Taaaa...Ciekawe czy ktoś próbował kiedyś budzić kogoś kogo sie nie da obudzić?? Ja budzenie zakończyłam po 22...Nie udało się więc poszłam spać do drugiego pokoju, bo w naszej sypialni nie było miejsca..Łóżko było niepościelone a na nim śpiący mąż...
Poszłam więc spać...a po północy obudził mnie mąż pytaniem "Śpisz?"...No szlag mnie trafił..Środek nocy, światło zgaszone ja smacznie chrapie a on się pyta czy ja śpię...No i mnie obudził i pół nocy nie mogłam zasnąć znowu..Jesuuu..

Ja też zaszłam w ciążę jak odpuściłam. Wcześniej strasznie się nakręcałam, bo pracowałam w firmie, której nienawidziłam i chciałam szybko zajść żeby iść na L4 i potem mieć jeszcze z tego kasę. Jak skupiłam się na weselu w mojej rodzinie i nie myślałam o fasolce, to szybko się jej doczekałam.

Czyli kolejny przyklad na to, ze niemyslenie na sile o starankach poplaca. tO PEWNIE JA JAK BEDZIE ZIELONE SWIATELKO TEZ SIE Z WAMI POZEGNAM....TAAA AKURAT, JUZ TO WIDZE-NIE WYTRZYMAM PRZECIEZ! PREDZEJ ZREZYGNUJE Z OBIADU NIZ Z BB...:zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:

OK> DLA DOBRA KOLEJNYCH PRZYSZLYM MAM- ZAMYKAMY FORUM!
ZARTOWALAM....:-D:-):-D

Kropeczko

Tak, moj mial normalnie plemniki w spermie bo ma juz 2 dzieci :-) wiec wychodze z zalozenia, ze jak zrobimy biopsje to chyba nie powinno byc problemu z wydobyciem plemnikow

Kropeczko

Tak, moj mial normalnie plemniki w spermie bo ma juz 2 dzieci :-) wiec wychodze z zalozenia, ze jak zrobimy biopsje to chyba nie powinno byc problemu z wydobyciem plemnikow

No to na pewno sie od razu uda...skoro m ma 2 dzieci to znaczy, ze ma zdrowe nasienie ...kwestia tylko go wydobyc.
Da sie zrobic Lolitko!
... i bedziesz w przyszlym roku o tej porze juz po dunskich drogach i bezdrozach z wozkiem zasuwala....zobaczysz!

OK MYKAM -pa!

reklama
BADAICKA dziekuje:-)
No i racja tylko stres nakręcanie sie co może i warto odpocząć:confused:chociaż ja z wami cały czas i pierwsze staranka i udało się:tak:

Ty to szczęściara jesteś! Czyli metoda jest- trzeba się pokłócić z M i potem pogodzić się w łóżeczku. No coraz ciekawsze sposoby!
Jak się czujesz kochana? Ja po zobaczeniu 2 kresek cała się trzęsłam i zrobiłam jeszcze 3 inne testy , każdy z innej firmy.:-):-):-):-):-)

Zagram w totka bo dzis £120.000.000 do wygrania :szok: ale byla by impreza :-):-D

Ja będę mało oryginalna! Najpierw schlałabym się na maxa, potem wakacje żeby ochłonąć. A potem kupuję BMW X5 i buduję mega chałupę!:-D

Hanka już chyba po rozmowie, co? Pewni dostanie tą robotę. Jak nie ona to kto???:tak:

Do góry