reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

witaj wśród starających.miło Cie poznać.część staraczek zapewne cos o Tobie wie ale jest troche osób nowych i mogłabyś coś więcej napisać o sobie.ile się starasz,jakie masz cykle,który masz teraz dc,czy zażywasz jakieś leki wspomagające.i z tego co wyczytałam to już byłaś w staraczkach-czemu miała przerwe?
juz szybko pisze starammy sie prawie rok a ze jestem po 30 zaczynam sie troche denerwowac jak narazie moj g tabletek mi nie przepisal mam czas do kwietnia i wtedy badania hormonalne i jeli te wyjda ok to przepchaanie jajowodow i troche mnie to przeraza wiec mam nadzieje ze do tego czasu sie uda a czemu przerwa ? bo chyba troche za bardzo sie wciagnelam

reklama
witam dziewczyny.............w.kropeczka.......03-10-08 prolaktyna byla 64 gdzie gorny poziom to 23.....a na poczatku grudnia z bromkiem spadla do 12

juz szybko pisze starammy sie prawie rok a ze jestem po 30 zaczynam sie troche denerwowac jak narazie moj g tabletek mi nie przepisal mam czas do kwietnia i wtedy badania hormonalne i jeli te wyjda ok to przepchaanie jajowodow i troche mnie to przeraza wiec mam nadzieje ze do tego czasu sie uda a czemu przerwa ? bo chyba troche za bardzo sie wciagnelam
mi lekarze też mówili że czeka mnie drożnośc jajowodów ale ja tak się tego bałam że znalazłam lekarza który daje mi szanse na pół roku (leczenie z clo) i jeśli w tym czasie niezajdę to wtedy tylko drożność ale o tym to niechcę nawet myśleć JA MUSZE DO TEGO CZASU BYĆ W CIĄŻY chyba bardziej ta drożność mnie przeraża niż sam problem z zajściem...a niemożesz porozmawiać z gin. żeby przepisał wspomagacze (polecam Clostilbegyt)podobno dosyć szybko działa i wiele dziewczyn po nim zaciążyło,ja dwa lata temu też po nim zaszłam ale się niestety ciążą obumarłą skończyło-ten lek nie jest tego powodem!!!to niedobrze że nierobisz żadnych badań,one i tak są płatne więc ja bym na twoim miejscu sama na własną rękę zrobiła a jak chcesz wiedzieć w jakiś dniach i jakie badania to chętnie z dziewczynami doradzimy.a może potrzeba tylko wiecej progesteronu (lekarz przepisze luteine lub duphaston) i efekty mogą być już w pierwszym cyklu czego bardzo życzę.

dziewczyny to co z tymi testami owu macie jakies pojecie?

to zależy jakie testy masz są różne rodzaje.niektóre jak wskazuję dwie kreski to oznacza że za jakieś dwa dni będzie owu niektóre wskazują w danym dniu owulacje.cięzko jest określić,ja mam mieszane uczucia co do testów owu.ja mam dziś 21dc i rano pokazał II kreski co owu napewno nie mam.mam ich sporo,ale staram sie nimi niesugerować bardziej wierze w usg.jeśli chodzi o współzycie to co Wam szkodzi kochac się 4 dni pod rząd :) wiem że chodzi o plemniczki ale lepiej próbować niż ominąc dzień,zawsze tam kilka procent przetrwa ;)

reklama
JA DZIEWCZYNKI BEDE MIEC W MAJU HSG (DROZNOSC JAJOWODOW) I WCALE SIE TEGO BARDZO NIE BOJE, JAK TRZEBA TO TRZEBA, ALE MAM NADZIEJE ZE MOJE JAOWODY BEDA ZDROWE, JA CLO BRALAM 4 CYKLE OWULKA BYLA ALE CIAZY NIE WIEC PANI DOKTOR ZALECILA WLASNIE HSG, W MAJU TEZ ZROBIE TEST PCT ( WROGOSC SLUZU ) BO TO TEZ JEDNA Z WIELU PRZYCZYN BEZPLODNOSCI :dry:

TERAZ BIORE METFORMAX I MAM CICHA NADZIEJE ZE DO MAJA TO JA JUZ FASOLKE POD SERDUSZKIEM JAKIM CUDEM BEDE NOSIC :-D

Ostatnia edycja:
Do góry