reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam się. Pewnie znów jeszcze wszystkie śpią? Ja muszę wypić kawkę,żeby jakoś do pracy dojechać. Bez tego chyba się dziś przewrócę! Beznadziejna pododa:-:)-:)-(

U mnie ogólnie rzecz biorąc jest bardzo źle, dlatego jeśli bywam na forum to tylko czytam - i mimo że nie odpisuje to bardzo ciepło o was wszystkich myślę..:-:)-(
Jestem mocno rozczarowana niektórymi rzeczami i trwa we mnie bardzo powolny proces trawienia tego wszystkiego. Po za rozczarowaniem mocne przygaszenie i brak optymizmu życiowego, i cholercia jasna! do tego jeszcze jestem przeziębiona.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj na uczelni uzyskałam przedostatni wpis - jeszcze jeden w poniedziałek i mam absolutorium ( będę miała wyższe wykształcenie, bez magistra ) - i zostanie tylko wtedy obrona i może w końcu zostanę magistrem :):biggrin2::biggrin2:
Dzisiaj jadę do kilku placówek by złożyć swoje dokumenty aplikacyjne, być może uda mi się znaleźć pracę w zawodzie i zgodną z wykształceniem?!:confused::confused:

Nie chce wam już smędzić, macie swoje radości i swoje problemy..

Kochana co ty tu za głupoty wypisujesz? Gadaj ile wlezie, poprawi ci się humorek. Po to tu jesteśmy!
Papiery składaj, teraz zaczną się urlopy, wakacje i pracy może być więcej. Można w ten sposób trafić na coś fajnego. Trzymam kciuki.

Gosiu ja wiem, że dziecko musi swoje odchorować w przedszkolu, ale ten rok jeszcze czekam. Moja córcia ma z kim siedzieć, więc pójdzie do przedszkola za rok. Bo teraz ma dopiero 2,5 roku. A wiecie,że już trzeba zapisywać na 2010 rok?:szok::szok::szok::szok::szok:

Andzia
wiesz,że ja jestem Baba Budowniczy i trzymam kciuki za waszą przebudowę. Znam ceny wszystkich sklepów i hurtowni ze śląska i zagłębia. Jak będziesz szukać jakiś materiałów to pisz. Mój remont trwał pół roku i złapałam trochę kontaktów a przede wszystkim wiem, gdzie jest tanio.

reklama
Witam.
OluPM fajnie ze na uczelni idzie wszystko w dobrym kierunku a nastroje każdy ma rózne i czasem zdarzaja się i takie ale nie przejmuj sie nam mozesz sie wygadać i będzie ci lzej, nie zamykaj się w sobie bo to jeszcze pogłębi smutek i po co ci to?? najlepiej wyrzucić z siebie bolączki i wtedy będzie moze lepiej ja wiem ze życie jest trudne sama przeżyłam bardzo wiele bo w wieku 16 lat musiałam sobie radzic z większą iloscią spraw niz moi ruwieśnicy i przeszłam szybki kurs dojrzewania i teraz jak sobie o tym myślę to takie doświadczenie pozostawiło ślad w mojej psychice i często daje znak w ostaci myślenia jakie to życie jest niesprawiedliwe. Kochana my cie zawsze wysuchamy i wesprzemy przynajmniej ja, mocno cie przytulam!!

co za matoł z tego szefa pewnie zonka zrobi co trzeba a pracownika maja w d**ie, masz racje za takie pieniadze to szkoda sie ponizać skoro wolą kogoś kto nie ma zielonego pojęcia o tej pracy ale nie trzeba im płacić prawie wcale no bo ile im zapłacą skoro tobie płacili takie grosze to niech spadaja napewno znajdziesz lepszą pracę skoro masz doswiadczenie to napewno zostanie to docenione, a tym matołem sie nie przejmuj zwalniaj się z tamtąd i na spokojnie zajmij sie magisterka!!

ciekawe swoja drogą czy ta żona tego szefa potrafi prowadzić takie szkolenia tak jak trzeba w co watpię

Ostatnia edycja:
Witajcie z rańca!!;-):-)
U nas dziś taka brzydka pogoda, że wogóle z domu się nie chce wychodzic:baffled:Zimno, wietrznie, pochmurno i wogóle:baffled: Na 11 ide do Filipka.
Ja w tym cyklu tempki nie mierzę. Spróbuje same fikanie od 9 dc do 17dc, może coś wskuram. A jak nie to w następnym cyklu znów jakąś inną metode wypróbuję:tak::-D

Dzien mi sie pieknie zaczal...od mega klótni z mamą...ja nie mam pojecia jak Wy mozecie mi tu pisac, ze corka z mamą ma dobre relacje...no nie wierze normalnie-nie jest to możliwe i już! Się nasluchalam pod swoim adresem tyle, ze by na poł wsi starczylo...wiec oto jak warto byc dobrym i pomagac. Przyleciałam tu, siedze zeby jej pomóc i mam za swoje. Pewnie jakbym była w Uk i raz na dwa dni zadzwonila to bylabym kochana corcia co sie martwi i codziennie dzwoni...a tak to jestem potworem... W dupie to mam...jakby nie to auto i ze czekam na rzeczoznawce...nie wiem kiedy się pojawi...to bym nawet na dzis wieczor/jutro rano bilet kupila bo jeszcze sa i leciala do UK. A tak jestem tu teraz udupiona...przynajmniej jeszcze kilka dni.
Dosc mojej pomocy, zaganiania, dobroci-skoro ma sie to w dupie i tego nie docenia, i jeszcze mnie szkaluje i to wlasna mama.
Sie wygadalam...normalnie mnie nosi i jak komuś nie walnę to mnie rozerwie zlosc i nerwy!

Dzisiaj wybił mi i M 6 roczek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gratuluje rocznicy Niuniu-oby przytulanki w takim szczegolnym dniu zostawily Wam sliczna malutką rozowa pamiątkę na cale życie! Tylko masz byc dobra mama!

Halo! Ktoś o mnie zapomniał! Ja już drugi tydzień stosuję dietę Mż! Już się jakoś lżejsza czuję:-D
Kropeczko dobre filmy kochana oglądasz! Mówię to o "Wszyscy jesteśmy Chrystusami". Pewnie "Plac zbawiciele" mi inne w tym temacie też widziałaś?

Dzięki Loree...lubie czasem sie zaglebic w takie tam...choc to trudne kino i nie dla kazdego. Ale komedia pustą romantyczną teznie pogardze jak chce sobie poprawic humor;-)
A dietka-no widzisz, zapomnialam ze Ty tez chcesz zrzucic, ale dlatego, z emoim zdaniem z parametrow wynika, ze wcale za gruba nie jestes...o!
Ale jak masz taką chec zabawy w "mniej na wadze" to dawj ten super przepis na zbędne kilogramy....:-)

A któraś pytała się co u Imagination - wyczytałam, ze ma term na 18 maj.

Ja sie pytalam...dzieki!
Jak amsz z nią kontakt-przeslij caluski i powodzenia!

Dzisiaj ja zalapalam dola i jestem wykonczona. Mialam niezly zapieprz w pracy i zero pomocy :wściekła/y: rece opadaja, juz nie mam sily walczyc. Caly dzien w sobie to dusilam wiec jak zobaczylam M to wpadlam w jego obiecia i sie rozplakalam. Pomoglo ale teraz jestem wypluta :baffled:
Do tego temp. spadla na leb na szyje i plamilam przez pol dnia :-( wiec znowu doooooooooooooooooopa, czas zaopatrzyc sie w testy owul. i zaczaac nowy cykl.

Olesia-a gdzie Ty pracujesz jak moge spytac, ze tak cię mecza ??? Przy kolejnej okazji to ty sie opieprzaj i nie pomagaj pozostalym...niech zobacza jak to jest!
A temnpka i plamienie...to moze być implantacja...głowa do góry kochanie!

Co do lekarza- przyjmuje w Katowicach, ale nic więcej nie wiem. .

No to ja tez bede chciala namiary jak bedziesz po wizycie...ortopede mam w katowicach to i do gina moge sie tam kiedys wybrac...

A nam dziś z M stuknęły dwa latka po ślubie:tak::-D

Gratulacje kochanie!!! wszystkiego naj!!!!

Nadrobiłam wszystko:szok:

:wściekła/y:

Podziwiam Andziu i chyle niiiiisko czoła!!!!! jestes wielka!

Wikulaa wszystkie badania miałam robione jedynie co wyszło to to że mam spadek hormonów wrrrrrrrrr:wściekła/y: i to jest pryczyna tego ze nie mamy dzidzi :baffled:

No a bierzesz cos na podniesienie tych hormonów? leczysz się?

lekarz kazal to zrobic...

Gosiu-trzymaj się dzielnie na badanku i odezwij sie do nas jak wrocisz do domku! Trzymam kciuki by nie bolało!

Jestem mocno rozczarowana niektórymi rzeczami i trwa we mnie bardzo powolny proces trawienia tego wszystkiego. Po za rozczarowaniem mocne przygaszenie i brak optymizmu życiowego, i cholercia jasna! do tego jeszcze jestem przeziębiona.:wściekła/y::wściekła/y:..

Olu- no to aktycznie szefostwo sie nie popisalo! no dupki jedne zbolale!!!
Ale nie martw sie-na pewno sie wszystko szybko unormuje...moze uda Ci saie w miare w krotkim czasie znalezc prace o jakiej marzysz...a czas wolny poswiecisz na magisterke. Zobaczysz-nie ma tego zlego! Zawsze sie po jakims czasie okazuje, ze to co na dany moment wydaje sie beznadzieja i bezsennnem mialo sens i głebsze znaczenie. Moze tak jest i z tą pracą. Skoro są takie uklady/ukladziki i szkalowanie to po co tam tkwic? lepiej o tym wiedziec i zostawic to daleko w tyle...
Nie zamykaj sie teraz w sobnie to nic nie pomoze, tylko sie zdolujesz i bedzie klapa-pisz cotylko myslisz...to pomaga!
Sciskam mocno! Teraz jestes juz nie tylko przyszła mama ale i przyszla magister...takie PM*2:tak::-)

Witaj Agniesiak u mnie też pogoda nie za bardzo mam jechać na zakupy ale mi się nie chce że coś. fikajcie a jak a ja musze czekać na tą wredna @

Witaj Kropeczko jak samopoczucie dzisiaj??

reklama
Witaj Agniesiak u mnie też pogoda nie za bardzo mam jechać na zakupy ale mi się nie chce że coś. fikajcie a jak a ja musze czekać na tą wredna @

Witaj Kropeczko jak samopoczucie dzisiaj??

Nadal @ nie przylazla??? no co za malpisko!
Samopoczucie mam...:wściekła/y::no::angry: mniej wiecej takie....opisalam wyzej-normalnie zaraz pękne ze zlosci brrrrrrrrrrrrrrrr

Zakupki mowisz...a co chesz kupowac??? jakies lekkie ciuszki czy spozywaka sie kroi?
ja upolowalam w sobote fajne dzinsy...tak przypadkiem, za namowa meza:-)

U nas tez brzydko, ale nie pada...tak pchmurno, ale nie leje... i wlasnie zrobilam pranie i sie zastanawiam gdzie je wywiesic czy w domu czy na podworku...zeby nie zalalo jakby co...?
ja wczoraj probowalam ta pianke kupic -froslek - ale w aptece nie ma i pani sprawdzila hurtownie skąd zamawiaja i podobno brak na ten moemnt...jutro popytam jeszcze w aptekach Olkuszu.

Do góry