reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dzieki Barnadko-posprawdzam zaraz w aptekach u mnie.
Kobietki-ja na razie lece do miasta na zakupy...potem zrobie obiadek i wskocze do was za kilka godzinek...buziolki!

reklama
A nie możesz chodzić znów do tej babki skoro była taka fajna? Ja z perspektywy czasu źle oceniam lekarza, który prowadził moją ciążę, dlatego teraz szukam innego. Już chyba znalazłam, mam nadzieję.

Przeprowadziliśmy się więc szukam nowego lekarza i na razie dwa pudła:baffled: szybko, szybko bez zlecenia żadnych badań (no wygląda Pani na zdrową - chorowała Pani na coś? Nie? To po co Pani badania, zbadamy się jak Pani zajdzie...)
raz 50 zł, drugi 100 zł:confused:

Gosia:) prześlij mi na priva namiary na tych dwóch lekarzy jak to nie problem

Badaicka a nie robiłaś wcześniej przed badaniem dowcipnym bety?? bo testy tak właśnie mówią że nie zawsze wiarygodny wynik dają ja chodziłam teraz do takiej pani doktor która tylko na bete zawsze wysyłała bo nie ufała testom.

pa Kropeczko udanych zakupów i nie zapomnij o nas

nawet dzwonili do mnie z manpower, ale nic akurat nie wyszlo.... ale mają moje CV, caly czas na necie sprawdzam oferty i wysylam :);-)
ostatnioz tikanis rozmawialam u niej wszystko dobrze, jakos po 20-stym ma miec cesarke i da znac co i jak :)
ciesze sie kasienko ze dobrze sie czujesz i widac po postach ze chyba samopoczucie masz ok ;-):-)

Pracowałam w Manpower, polecam wysyłanie cv jako odpowiedź na dane ogłoszenie, bo tak to leży nadnie szuflady:-)
Moje samopoczucie lepiej, przyzwyczaiłam się do sytuacji w jakiej się znalazłam:-)
Jak M nie zależy na żonie i dziecku to my z brzuszkiem też mamy go w DU......:tak:

ja wolałabym dziewczynkę :-) Zawsze dziewczynka jest bardziej z matką związana:).
Polecam na nie imbirową herbatkę.

Kasiu-u mnie jest naodwrot...ja jestem od malego bardziej z tata zwiazana, a moja mama zawsze byla bardziej skupiona na moim bracie...wiec u mnie relacja-mama-corka nie jest taka przyjacielska ...jest normalna, ale bardziej "sucha"....moze stad ja chce synka?
No dobra-zmykam juz-do potem!

ja wolałabym dziewczynkę :-) Zawsze dziewczynka jest bardziej z matką związana:)

mdłości miałam tylko na początku, w 6 tygodniu i trwały chwilę.
ja też tak myślałam że dziewczynka zawsze z matka ale chciałabym żeby moja córcia miała starszego brata takie moje marzenia a cieszyć sie będę jak urodzi sie zdrowe maleństwo nie ważne jakiej płci, a kiedy sie urodzi to nie wiadomo z tymi moimi cyklami kiedy owulacja będzie to tak jak by w totolotka grał

to jednak ta herbatka działa tyle mówia o niej to jednak prawda dobrze tak na przyszłość wiedzieć.

Kasiu a tobie pomogły w zafasolkowaniu te testy owulacyjne??

To walczymy o synkow w takim frazie...nie ma co!
My kiedys tam planowalismy 3 dzici, bo tak fajnie byloby miec trio....ale teraz to sie boje czy wogole choc jedno bedzie...w kazdym razie na 3 to chyba juz za stara jestem teraz, musialabym rodzic co rok:-) wiec i 2 bedzie dobre....zeby wogole bylo...
Oj ja tyz walczyłam o pisiorka a tu dziurawiec wyszedł-hi,hi

ja wolałabym dziewczynkę :-) Zawsze dziewczynka jest bardziej z matką związana:)

mdłości miałam tylko na początku, w 6 tygodniu i trwały chwilę.
No spoko,spoko ja wymiotowałam przez 4 miesiace i nic mi nie pomagało(herbatkę tyz piłam),leżałam przez to w szpitalu pod kroplówka coby sie nawodnic i skurczami z wymiotów nie doprowadzic do poronienia
Badaicka a nie robiłaś wcześniej przed badaniem dowcipnym bety?? bo testy tak właśnie mówią że nie zawsze wiarygodny wynik dają ja chodziłam teraz do takiej pani doktor która tylko na bete zawsze wysyłała bo nie ufała testom.

pa Kropeczko udanych zakupów i nie zapomnij o nas
W tydzień po zrobieniu testu poszłam do lekarza z nadzieją,ze potwierdzi fasolke i zrobi mi usg ale on powiedział tylko ze jest prawdopodobne to ze jestem w ciaży i że głowica do usg dowcipnego mu padła.Zaproponował zrobienie bety-nie poszłam,bałam się że wyjdzie "negatywna." i czekałam znowu na @
Ale jak przed swietami nadal nie miałam @ to małż zawiózł mnie do innego gina a ten juz fasokle zobaczył

hej laski;-)
masakre mam dzis od rana:baffled: musialam jechac na podpis az do mielna bo tam jestem wciaz zameldowana mimo iz w koszalinie mieszkam. Ludu!!!! nie moglam znalejsc tej dziupli gdzie to sie robi , jak juz znalazlam to byla kolejka jak Qrwa mac!!! ale to nic!! stal tam tlum ludzi po zasilek a w wiekszosci to smięrdzące alkoholem , brudne menelstwo!!:szok::no: nie moglam oddychac! musialam wdychac powietrze ustami bo zatkalam nos bo tak smierdzialo ze myslalam ze sie wyrzygam....:baffled::baffled:
jesu, wiecie co, stojąc tam czulam sie tak strasznie ze masakra, pierwszy raz jestm bezrobotna i straszne jest to dla mnie.... stac za jakims podpisem albo po zasilek..... jestem zalamana...:-( siadam i wysylam cv gdze sie da , bo nie potrafie tak... nie potrafie zaliczac sie do tzw "nizin społecznych"...... okropnie sie ztym czuje....

Kochana nic się nie martw, na pewno szybko coś znajdziesz. Ta babka nie zadzwoniła więcej do ciebie? Miałaś jakąś rozmowę mieć przez telefon.

To walczymy o synkow w takim frazie...nie ma co!
My kiedys tam planowalismy 3 dzici, bo tak fajnie byloby miec trio....ale teraz to sie boje czy wogole choc jedno bedzie...w kazdym razie na 3 to chyba juz za stara jestem teraz, musialabym rodzic co rok:-) wiec i 2 bedzie dobre....zeby wogole bylo...

Trójka rok po roku to jest realne:-D

Przeprowadziliśmy się więc szukam nowego lekarza i na razie dwa pudła:baffled: szybko, szybko bez zlecenia żadnych badań (no wygląda Pani na zdrową - chorowała Pani na coś? Nie? To po co Pani badania, zbadamy się jak Pani zajdzie...)
raz 50 zł, drugi 100 zł:confused:

Gosia:) prześlij mi na priva namiary na tych dwóch lekarzy jak to nie problem

Niestety u mnie tak samo.

To sobie wyobraźcie,że ja od was wiem co to beta, a mam już dziecko. Żaden lekarz mi nie powiedział o takim badaniu. To już przegięcie.

Kasiu-u mnie jest naodwrot...ja jestem od malego bardziej z tata zwiazana, a moja mama zawsze byla bardziej skupiona na moim bracie...wiec u mnie relacja-mama-corka nie jest taka przyjacielska ...jest normalna, ale bardziej "sucha"....moze stad ja chce synka?
No dobra-zmykam juz-do potem!

Ja jestem bardzo związana z moją córką. Mam nadzieją na przyjacielskie kontakty i babskie plotki. Teraz dobrze nam to idzie:tak: I dlatego trochę boję się drugiej ciąży. gdyby coś było nie tak i musiałabym leżeć w szpitalu, moje dziecko mogłoby to strasznie przeżyć. Wiecie- ja ją kocham najbardziej na świecie i póki co jest dla mnie najważniejsza i jakoś nie umiem sobie wyobrazić ,że ona cierpi przez moją ciążę. Przy pierwszym dziecku jest inaczej- kocha się maleństwo zanim się pojawi i o niczym innym się nie myśli. A przy drugim jest trochę inaczej. W domu już jest kochana istotka i wtedy nie można się skupić tylko na ciąży.

reklama
Loree tacy sa niestety lekarze zawsze któryś cos zawali i o czymś nie poinformuje.
a ile lat ma twoja pociecha?? chłopiec czy dziewczynka??
ta pani gin co tylko betę uznaje to nie robi żadnych wiekszych badań choć nie mogę na nią za bardzo narzekać bo jak o coś poprosiłam to zaraz wystawiała skierowanie ale chodzą o niej takie opowieści że jest dobra wtedy jak jest wszystko w porządku z ciążą a jak cos sie niedobrego dzieje to nie radzi sobie albo ja nie obchodzi i myśle o zmianie gina

Do góry