reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Badaicka opowiedz wiecej jak to było z tym testowaniem jak byłaś w ciązy z córunia?? ciekawa jestem jak to możliwe że tydzień po spodziewaniej @ test wyszedł negatywny a jednak fasolka była??

reklama
jesu, wiecie co, stojąc tam czulam sie tak strasznie ze masakra, pierwszy raz jestm bezrobotna i straszne jest to dla mnie.... stac za jakims podpisem albo po zasilek..... jestem zalamana...:-( siadam i wysylam cv gdze sie da , bo nie potrafie tak... nie potrafie zaliczac sie do tzw "nizin społecznych"...... okropnie sie ztym czuje....
no tos podzyla - pewnie ze siadaj i wysylaj cv-ki gdzie sie da...odwagi i powodzenia:-):-):-) a w jakiej dziedzinie/branzy chcialabys pracowac??
matko Gosiu ja nie wiem o czym ty do mnie mówisz co to takiego?? wyjaśnij proszę:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
myslisz, ze ja wiem co to jest ?? wikipedia powiedziala mi ze to sa jakies prymitywne bakterie uy nas i u facetow tez moga byc... poczytaj sobie bo tego za duzo jest...

Witaj Kropeczko i ty sie wzięłaś za odchudzanie chyba ci to wiosenne słońce przygzało za bardzo albo to od nadmiaru obowiazków ci takie głupiotkie pomysły do głowy przychodzą :tak::tak::confused::confused:
o tym bratku to slyszałam ale jakoś nie miałam przekonania że to coś pomóc może jak narazie to zadowolona jestem z tej pianki co sobie zakupiłam ostatnio:tak::tak:

Barnadko-ja ogolnie czuje sie ostatnio troszke za ciezka...jakos tak mi sie przytylo troche ...pewnie dlatego, ze przez to kolanko to glownie siedzialam i lezalam ostatnie kilka miesieczy, nie ruszlaam sie prawie wcale, i jak bylam tak caly czas w domu to slodkosci sobie tez nie odmawialam...ciasta jakies, czekoladki itd...:zawstydzona/y: Zreszta ja zauwazylam od ubieglego roku, ze ogolnie mi sie figura zmienila. Taka bardziej jak mowi moj maz "babeczka" sie zrobilam...chyba to wiek i geny tez robia swoje...bo moja mam w pewnym momencie tez sie zaokraglac bardziej zaczela...
Ja nie chce schudnac jakos drastycznie, ale jak udaloby mi sie zrzucic oponke z brzucha-do ktorej sie nie umiem przyzwyczaic bo brzuch zawsze mialam plaski...to byloby super (dupsko mam duze i nogi grube-ale to akurat mam od zawsze, po mamie-taka figura jestem, ze w pasie niewiele mialam a w tyłku max)...ale ten brzuch to nowosc dla mnie...i mnie denerwuje bardzo-dlatego chce sie go pozbyc...licze ze on ma jakies 2kilo, a dodatkowy kilogram chce zrucic ogolnie z calosci...Taki mam plan...pewnie spali na panewce, no ale plan miec moge:-):-):tak::-)i słomiany zapal...

Ta pianka to ta Froslek co pisalas tak? Jak wyglada pudeleczko? Ja teraz koncze tu moja pianke w kraju i chcialabym ten froslek kupic...bo w Londynie mam mydelko sebamed i jest ok...ale ta pianke od Ciebie bym wyprobowala tez moze...moze pomoze...ile za niego placilas? bo to z apteki tak?

ja zawsze chciałam mieć pierwszego synka a później dziewczynkę i tyle bo ja 2 chcę mieć nie wiecej jak narazie:tak::tak:

To walczymy o synkow w takim frazie...nie ma co!
My kiedys tam planowalismy 3 dzici, bo tak fajnie byloby miec trio....ale teraz to sie boje czy wogole choc jedno bedzie...w kazdym razie na 3 to chyba juz za stara jestem teraz, musialabym rodzic co rok:-) wiec i 2 bedzie dobre....zeby wogole bylo...

Witam się babki
Śmiej sie na pytanie czemu nie dochodzi do zaplodnienie, gdzie może być przyczyna to Super G mówi że może by zmienić partnera.
Nawet jak nie zajdę w ciąże to chyba nigdy nie zmienię lekarza - no facet z kosmosu.

Właśnie takiego lekarza szukam! Oby ten, do którego umówiłam się w piątek mnie nie rozczarował. Póki co pamiętam ,że był zupełnie inny od wszystkich. Ale jak mi powie,że przed ciążą nie muszę robić żadnych badań to się załamię. Dla mnie to taki test czy lekarz jest dobry. Teraz wszyscy jak jeden mąż gadają,że wystarczy mocz i morfologia. A mnie się już tego słychać nie chce.

Wróciliśmy z usg

Małe ma:
6 cm długości
1 mm NT
2,9 mm kość nosowa
Ładnie sie rusza :)
obecny termin: 12 listopada :)

I znowu zanikam :)
Gratuluję! Niech dzidzia rośnie zdrowo!

wcale Ci się nie dziwię, ma facet zdrowe podejście, ja teraz poszukuję lekarza, mam za sobą dwa podejścia i jestem rozczarowana
żaden z nich nie kazał mi ŻADNYCH badań zrobić, mam na myśli zwykłą morfologię, posiew - nie mówię już o toksoplazmozie, różyczce, chlamydii itd - specjalnie się dopytywałam:shocked2::shocked2:
moja poprzednia gin to żądała kompletu badań ZANIM rozpoczęliśmy starania a ci nic, luzik....

A nie możesz chodzić znów do tej babki skoro była taka fajna? Ja z perspektywy czasu źle oceniam lekarza, który prowadził moją ciążę, dlatego teraz szukam innego. Już chyba znalazłam, mam nadzieję.

Czesc dziewczynki ja wpadlam w sumie sie pozegnac wylatuje na urlopik do turcji wienc jakis czas mnie nie bedzie trzymcie kciuki aby mila atmosfera ciepelko i pelne wyluzowanie sprzyjaly staranka:tak:

Pozdrawiam was wszystkie kochane dziewczynki bez wyjatku i trzymajcie sie cieplutko :-D

Trzymam kciuki i zyczę udanych wakacji! Baw się dobrze.

Kropeczko skoro mówisz że tak się ciezka czujesz i dla własnego samopoczucia lepiej by było zebys ten brzusio zrzuciała to ja trzymam mocno kciuki zeby sie udało a jak nie będe taka ze jak ja jestem przy kości jak to mój meżuś mówi to wszyscy mają tacy być.
co do pianki to jest to taka okrągła buteleczka jak pianka do golenia dla facetów, taka jasno niecieska i na tym @nti @cne pisze i to faktycznie jest sria apteczna ciekawe swoją drogą czy w każdej aptece to maja a ja płaciłam 17 zł za to, to wcale nie drogo.

Gosiu dzieki za namiary zaraz poczytam o tym czymś moze sie czegoś nauczę nowego o organiźmie człowieka
Gosiu a mogłabyś polecić jakiegoś gina w Krakowie bo jeżeli chodzi o ścisłość to ja też do Krakowa moe jechać sie przebadać bo mam godzinę drogi to jakbym tu jednak u mnie nie znalazła odpowiedniego to moze sie skuszę na Krakoskiego gina

Ostatnia edycja:
Badaicka opowiedz wiecej jak to było z tym testowaniem jak byłaś w ciązy z córunia?? ciekawa jestem jak to możliwe że tydzień po spodziewaniej @ test wyszedł negatywny a jednak fasolka była??
Kochana nawet lekarz był tym zdziwiony:szok: ale zrobiłam tylko 1 test(6 grudnia) i gin stwierdził,że moze z testem było cos nie teges.Zreszta 1 badanie ginekologiczne tez nie potwierdziło mojej ciązy gdyz mam bardzo małą macicę,dopiero drugi lekarz i usg dowcipne pokazały naszą 6 tyg fasolkę(23 grudzień)

Marzenka wiem co czujesz, sama długo szukałam pracy, tez przerabiałam kolejki w urzędzie pracy. Zobaczysz niedługo cos znajdziesz. A próbowałaś wysyłać cv do agencji pracy tymczasowej np Manpower czy Adecco. Szukaja często na zastęstwa, a późńiej jest szansa na stałe zatrudneinie. Ja tak trafilam do obecnej pracy:-)

Dziewuszki nie wiecie co u Tikanis i Imagination?
nawet dzwonili do mnie z manpower, ale nic akurat nie wyszlo.... ale mają moje CV, caly czas na necie sprawdzam oferty i wysylam :);-)
ostatnioz tikanis rozmawialam u niej wszystko dobrze, jakos po 20-stym ma miec cesarke i da znac co i jak :)
ciesze sie kasienko ze dobrze sie czujesz i widac po postach ze chyba samopoczucie masz ok ;-):-)
...

Marzenixx-nie boj zaby! Dasz rade kochanie! Ja nie bylam nigdy na bezrobociu ale wiem ze takie wystawania w kolejkach moga dzialac depresyjnie, ale potraktuj to jak zlo konieczne...idz, odstoj swoje, podpisz liste i zapomnij... Mam nadzieje, ze szybko trafisz na fajna prace! Nie lam sie-bedzie dobrze!!!
.
dzieki kropeczko :****** ja tez mysle ze juz niedlugo cos znajde;-)
no tos podzyla - pewnie ze siadaj i wysylaj cv-ki gdzie sie da...odwagi i powodzenia:-):-):-) a w jakiej dziedzinie/branzy chcialabys pracowac??
..
dzieki, juz 3 cv wyslalam heheh nie mam zamiaru bezczynnie siedziec ;-)

reklama
Czyli miesiac i wsio bedzie jasne kogo brzusio skrywa:-)
A masz jakies oczekiwania co do plci...wolalabys chlopca czy dziewczynke?...ja nie wiem czemu... ale mam jakies glupie podejscie, ze chcialabym pierwszego syna...a druga corke, albo 2 synkow...moze dlatego ze ja jestem w domu starsza, mam tylko mlodszego brata, a zawsze chcialam miec starszego...bo z mlodszym nigdy nie mielismy wspolnego jezyka...i tak do dzis.

ja wolałabym dziewczynkę :-) Zawsze dziewczynka jest bardziej z matką związana:)

a jak znosisz ciąże jakieś mdłości cię męczyły na poczatku??
to jak tylko poczujesz pierwsze kopniecie to pochwal sie nam szybciutko bo ciekawa jestem jak dlugo nie czuje sie żadnych ruchów dziecka bo mówia że przy drugim dziecku wcześniej sie wyczuwa ruchy dziecka niż w pierwszej ciaży

mdłości miałam tylko na początku, w 6 tygodniu i trwały chwilę.
Polecam na nie imbirową herbatkę.

Do góry