reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Bardzo bym chciała jakos ta diete wstawić tu na forum,bo moze akurat komus taki jadłospis pomoze schudnąć ale mam ją przesłana w plikach pdf po ponad 238 kb i nie wiem jak to zrobic żeby móc ja tu umieścić :-:)-:)-(
Może przesle ja jednej z Was a Wy juz między soba ją puscicie moze akurat któraś skorzysta .
Jesli oczywiscie macie ochotę.
My zaczniemy staranka o 2 baby, 1 udało sie nam począć w 5 cyklu i ma juz 2,5 roku

To tak jak u mnie! Ja mam córcię, ma 2,5 roku. Ale staraliśmy się 10 cykli. Teraz zaczynamy starania maj/ czerwiec. Czujesz że dasz radę? Ja się trochę boję tego,że córcia mnie zamęczy jak będę w ciąży. ;-)Ona strasznie jest ze mną związana.

zaniepokojona
przykro mi z powodu betki

dziewczyny nic nie piszecie, dajcie znac co nowego slychac, jak tam ciaza ktosiowej , i czy sa nowe mamy?

Oj, ciąża ktosiowej to długa historia.

Siemacie Lachonarium

Przez ostanie dni miałam taki wir, że qurwa nie wiem jak się nazywam.

Jak się pierdzieli to zawsze na jeden raz.

Zaraz nadrobię coście naskrobały choć czasu mam niewiele bo mój wzioł sobie 4 dni wolnego - oszaleje chyba.

Mam nadzieję, że pamiętałyście o moich urodzinach i zobaczę choć jedne życzonka.

Ktoś nas nie docenia???

no ja tez mam ochote na winko ale sama nie wiem jakie, czy martini biale czy swojskie czerwone od tescia.... hm...:confused2: kochanie a ty nie masz juz czasem dni nieplodnych przy takim krotkim cyklu?

Swojskie dobre pewnie . Ale też mocne. Ja lubię martini.

Ja za mojego M tez się dzisiaj wezme:tak::-)

Ale się dzieje! Dobrze że nasi M nie czytają BB. Na pewno byłby protest- to prawie sex zbiorowy.

taaaa...sposobem zajaczka trzeba seksi sie ubrac w szpilki i takie tam...aaa..i gotowac obiad - i mezus twoj

I w ten gorset już sławny!

Hej ja tylko na sekundkę :-) papa zrobić!!! :-(bedę tęskinć! :confused2: ok ide dalej sie pakować! wylot mam o 10:20 :-) papapappapapapap :)confused2:)

Kochana baw się dobrze. I wracajcie już w trójkę!

witam kochane moje:-)
Troszke nie wiem kiedy mam zrobic tesciora ,ok rano ale ile mam nie sikac..bo ja wstaje w nocy i chyba musze sobie zegarek nastawic:-)
4 godziny wystarczy bez sikania?
Wystarczy 4 godzinki. Ale dla pewności spróbuj dłużej wytrzymać. Co ty tak Babo sikasz w nocy? Spać nie możesz czy co?:tak::tak::tak:

Kropeczko ja o plamieniach nie mówiłam lekarzowi. Dziewczynki mi doradziły zbadanie prolaktyny i progesteronu, więc tak zrobiłam. Wyniki są dobre. Plamienia mam od porodu chyba (2.5 roku) I w ogóle @ taka mało obfita, wcześniej było troszkę inaczej. Jestem na etapie szukania nowego lekarza bo obecna pani doktor nawet nie chciała żebym badania jakiekolwiek robiła przed zajściem w ciążę. Jak nalegałam to morfologię i mocz kazała zrobić. Już nie wiem co robic, bo nie chcę się starać o dzidzię, jeśli coś jest nie tak i mam mieć kłopoty.

reklama
Kropeczko kochana Ciesze sie ze nie zapomnialas o mnie ... dzieki za odpowiedz
U mnie wszystko w najlepszym porządku. Humor mi dopisuje... W zwiazku Ok w pracy jako tako...
Jedynie co to brak fasolki, ale nie mysle teraz tak o tym, moze tez dlatego zadziej tu bywam, zaprzatam sobie mysli innym rzeczami, wiosna troche mnie obudzila, chodze na fitness, odnawiam kontakty z przyjaciolkami i tak czas leci

Dobry wieczór:-)

Marzenixx - przykro mi z powodu testu:-(
a co do badań nasienia M - Ja też myślę, że lepiej wiedzieć wcześniej niż później:tak:

Gosiu - poszalałaś z zakupami - a co M na to;-)

Nektarynko - nieciekawie tak do W-wy na gwałt jechać - pewnie rodzice źli:szok:

Karola - na pewno trafiliście z serduchowaniem - trzymam kciuki:tak:

KROPECZKO
- na badania M najlepiej odczekać - plemniki "rodzą" się około 3 miesięcy a antybiotyki zawsze mogą je osłabić - na wszelki wypadek witaminki dla M i powtórzcie wyniki:tak:
A co do duphastonu - ja brałam przez 10 dni teoretycznie od 16 do 25 dc, ale zaczęłam brać po owulacji:tak:

Kucuk - zdrowiej szybciutko

Niunia - ja też zacznę łykać B6 i magnez - dzięki za info;-) przykro mi z powodu @

Kankagan - czaruj więc dużo i skutecznie:-)

OluPM - może twoja rodzina myśli, że jak powiedzą, byście czekali jeszcze z dzidziusiem, to Was uchronią przed kolejnym bólem - powiedz im, że Ty nie chcesz czekać:tak: I pamiętaj - my Cię rozumiemy
I miłej imprezki:-D

Sisi - baw się dobrze w Turcji i wracajcie już w trójkę:tak:

Elfa - dawno Ciebie nie było, ale mam nadzieję, że staranek nie odpuszczasz - trzymam kciuki za fasolkę u Ciebie:tak:

Zajączku - przykro mi z powodu @ - przytulam mocno, wiesz jak jest - popłacz sobie dziś i wyżal się, by jutro móc obudzić się silniejszą:sorry:

Zaniepokojona - a ja tak wierzyłam, że to dzidziuś - przytulam:-( teraz za to masz nowego gina i ostro się zabierzecie do pracy

Badaicka - Witam nową przyszła staraczkę:-)

Makaronka - powodzenia w pracy - nie dziwię się, że na takie lody juz nie możesz patrzeć - ale chyba jednak nie na wszystkie:-p

Eve - baw się dobrze i uważaj w tej Grecji na siebie;-)

Szafirku - w pracy tak juz jest - szef patrzy tylko na swój tyłek a innych opier...:wściekła/y:
a co do fasolki - tylko mi nie pisz, że nie jestes gotowa - na pewno będziesz wspaniałą mamą:tak:
a z tym wątkiem "możliwe" - przesadziłaś, hahahaha (oczywiście pozytywnie):-D:-D:-D

Haniu - jajnik działa więc nie jest źle - moze też Ci zrobi urodzinowy prezent i jajeczko da sie zapłodnić;-)
ale facet od działki - zgroza - mam nadzieję, że go potraktowałaś osobiście tak jak tylko Ty potrafisz:-D:-):-D

No i w wielkim skrócie odpisałam - nadrobiłąm wszystko i teraz pewnie już pójdę spać:happy:

Hej Andziu
Pewnie ze mie odpuszczam, ale mam cicha nadzieje, ze jak troche wyluzowalam to moze sie udac ;)
Poki co odliczam dni do testowania !
I trzymam za Was kciuki !

Nektarynko-prolaktyne masz ciut za wysoka faktycznie, ale nie wiem czy ona juz sie kwalifikuje pod leki...a lh i fsh faktycznie wskazywaloby na PCOS-ale to lekarz powinien potwierdzic na dopochwowym usg.
Mam nadzieje, ze jednak to nie to i wszystko sie szybko wyjasni...
są dwa wyjścia albo nie mam PCOS tylko badania zle wyszly albo mam tylko lekarz nic nie chcial wczesnij powiedziec.. tylko jesli juz by cos zauwazyl to w stycznu mogl na badania poslac a nie dopiero w kwietniu
Nektarynko - nieciekawie tak do W-wy na gwałt jechać - pewnie rodzice źli:szok:

ha i to jak zli.. nie to ze musieli czekac na nas.. ale zakupow nie zrobili a jakis miesiac temu wlasnie ten silnik kupilismy bo wczesniejszy sie rozwalil.. wczesniej wal korbowy wyrwal dziure na maxa a teraz uszczelka pod głowicą.. masiakla.. teraz trzeba chyba z dwóch jeden złożyć... dobrze ze mam kuzyna co to umie:)

w kazdym razie jutro trzeba sezon grillowy zaczac.. karkowka na sobote w lodowce z przepisu Hanki i zobaczymy czy jutro pogoda dopisze..

Kochane milej nocki moj M juz spi wyssałam z niego resztki energi.. no i nasienia:)

To tak jak u mnie! Ja mam córcię, ma 2,5 roku. Ale staraliśmy się 10 cykli. Teraz zaczynamy starania maj/ czerwiec. Czujesz że dasz radę? Ja się trochę boję tego,że córcia mnie zamęczy jak będę w ciąży. ;-)Ona strasznie jest ze mną związana.
Kochana boję się strasznie!!!!!!! Boje się wielu rzeczy nie tylko tego zamęczenia:-D
Ja 9 lat temu poroniłam,po zabiegu pani doktor poinformowała mnie,ze ja dzieci to raczej miec nie bede bo mam tak małą macicę iż nie jest realne jej rozciagniecie się na tyle zeby utrzymała sie ciaża:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oczywiście rozpacz :baffled:
Kiedy 6 lat później M zaczął temat o dziecku wpadłam w panikę:szok: w głowie miałam cały czas słowa pani lekarki:-:)wściekła/y: choc oczywiście M wiedział o moich obawach(pierwsza ciąża z 1 mężem)
Potem staranka-pierwsza próba,druga próba potem trzecia i załamka :-(
Zaczelismy w czerwcu,przyszedł listopad a @ nie:happy: zaczełam sie cieszyć ale krótko bo jak kupiłam test to @ sie pojawiła a z nia moje wielkie łzy i załamka i dłuuuuuuuuuugie pocieszanie mnie przez M:tak:
Poszlam wiec jakis tydzień czy 2 po @ do lekarza i prosto z mostu powiedziałam mu-panie!jak mam to robić zeby zrobić! :rofl2: Pan doktor przeprowadził wywiad,popytał o różne rzeczy poczym "poinstruował" wstepnie KIEDY:-D hhhmmm nie wiedział tylko o tym(ja oczywiscie tyz:-D),ze pocieszanie mojego M JUŻ DAŁO REZULTATY i niestety nie bede miała okazji jego zaleceń wykorzystać.:rofl2:
Nastał 6 grudzień @ brak:happy:-zrobiłam test-wynik NEGATYWNY:baffled:
Poszłam do lekarza a że nie było mojego to przyjął mnie inny i co....
no niby macica wygląda na ciązową ale nie moge potwierdzić na 100% a dopochwowego USG nie mam w tej chwili :wściekła/y::angry::wściekła/y::-(
Odczekałam tydzień @ brak,poszłam do swojego gina, zrobił usg i ........ była fasolinka :-D to było na dzień przed Wigilia więc prezent na swieta miałam dla siebie i M jak sie patrzy:-D;-)
A teraz znowu sie zastanawiam czy jednak sie uda drugi raz ................

Ostatnia edycja:
Dziękuję Wam za miłe powitanie i przyjęcie juz teraz do Tak zacnego Grona :-D
Podziwiam Was wszystkie BARDZO BARDZO BARDZO-temperatura,badania, leki..........mnóstwo tego naraz :szok: ale widzę że mimo wszystko dobry humor nie opuszcza:tak:;-):happy:
Ja chyba nie dałabym rady tak walczyć :no:, znam siebie i wiem,ze jestem słaba psychicznie :baffled::-(
Ciekawe jak bedzie u nas tym razem z tym serduszkowaniem ???

reklama
Witam:-)
Badaicka jak ja lubię takie optymistyczne historie łezka mi się zakręciła w oku:tak:
Teraz też się uda zobaczysz.Moja mama miała bardzo malutką macice jak 14 latka tak powiedział jej lekarz.Mojego brata urodziła mając 28 lat a mnie 35.:happy:

Pakuję się bo jedziemy z naszymi przyjaciółmi na ich działkę na Mazury.
Odezwę się w niedzielę wieczorem,całuję was skarby i życzę miłego wekendu.:-)
Bużka

Do góry