reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kropeczko bocianeczko, nie ma za co.

Niektóre objawy pojawiały sie bez większego powodu, lekarz nie wiedział o co biega, wszystko to a nieraz jak kilka na raz to naprawdę maksymalnie dokuczały. Zastosuje terapię witaminką, jeśli przejdzie to oznacza, ze trafiłam. U mnie szczególnie daje się we znaki ta niedokrwistość i częste infekcje głównie gardła, białe ślady na języku jak lekarz twierdził od stanu ropnego w gardle ciężko gojące sie zmiany skórne na twarzy i bardzo szybko przetłuszczające sie włosy. Było to wszystko naprawdę dokuczliwe. Ale myślę, że witaminka pomoże:-)

I pomyśleć, ze brak takiego małego szczegółu jak witaminka może tak uprzykrzyć życie:wściekła/y:

reklama
u mnie Duphaston miał negatywny skutek - w miesiąc przytyłam 2 kg:crazy::crazy::crazy:

I tego się obawiam najbardziej.
I tak za bardzo pasa nie widać, odmawiam sobie słodyczy, chipsów, wszelakich łakoci.......:crazy:
Jak przytyje to ku.....a żadnych spodni już nie zapnę.
Ohydna przypadłość po rodzince, odkładanie sie zbędnych.... na brzuszku:crazy:

witaj Kropeczko!!
nie ma co trzymać kciuków bo to by musiał być jakiś cud jakby wyszła ciaża jednak skoro 2 testy sikane negatywne wyszły ale chće mieć pewnosć jak pójdę do lekarza zeby zbadać powody tych problemów z cyklem.

a witaminki mężowi napewno pomogą jestem pewna:tak:

Zaniepokojona-a moze kochanie masz cosik nie tak z hormonkami....bo jesli to nie jest fasolka (na co nadal jest jeszcze nadzieja-pamietaj-poki nie ma @) to strasznie dlugi cykl bylby, jakie dlugie masz zwykle?

znów sie pojawiam i znikam :-)
choruje ja i choruje mój M :-(

:-D

Witak chorusku! a co sie porobilo zescie sie pochorowali???
Oj mowilam unikac przeciągow!
Zdrwoeij szybko kochanie!
Brałam dłużej, odstawiłam po tym jak się okazało, że jestem w ciąży:-)
ale to było 5 lat temu, może się teraz zalecenia zmieniły, ja bym raczej lekarza słuchała:laugh2::laugh2::laugh2:
u mnie Duphaston miał negatywny skutek - w miesiąc przytyłam 2 kg:crazy::crazy::crazy:
ale co tam - warto było:tak::tak::tak:

O kurka...no ja na razie mam wykupiony ale jeszcze nie biore bo poki co staranka odlozone-w czerwcu mam miec operacje kolana i musze czekac...
Ale faktycznie chyba lepiej sluchac lekarza...zapytalam Cie jednak tak z ciekawosci, bo Gosia wlasnie pislaa ze powinno sie duphaston brac dluzej...moze cos w tym jest?
A teraz jak dlugo sie staracie?

Kropeczko bocianeczko, nie ma za co.

Niektóre objawy pojawiały sie bez większego powodu, lekarz nie wiedział o co biega, wszystko to a nieraz jak kilka na raz to naprawdę maksymalnie dokuczały. Zastosuje terapię witaminką, jeśli przejdzie to oznacza, ze trafiłam. U mnie szczególnie daje się we znaki ta niedokrwistość i częste infekcje głównie gardła, białe ślady na języku jak lekarz twierdził od stanu ropnego w gardle ciężko gojące sie zmiany skórne na twarzy i bardzo szybko przetłuszczające sie włosy. Było to wszystko naprawdę dokuczliwe. Ale myślę, że witaminka pomoże:-)

I pomyśleć, ze brak takiego małego szczegółu jak witaminka może tak uprzykrzyć życie:wściekła/y:

Fajne-z bocianeczką...rozbawilas mnie:-)
Niuniu a wiesz ze ja tez myje codziennie wlosy, mam klopoty z cera, czeste anginy i zapalenia gardla itd....moze to faktycznie problem z niedoborem B6.
A Ty zamierzasz brac tylko b6 czy razem z magnezem?

Ile sie powinno brac te witaminy-pamietacie moze jak dlugo trwa cykl rozwoju plemnikow??? ktos tu cos o tym kiedys pisal...?

Eve-gratuluje zakupkow, no to bedziesz biegala w wygodnych butkach po zakyntosie:-)
Ale ci zazdroszcze tych wakacji...tez bym sie powloczyla po greckich plazach i zaulkach:tak:
Kochanie-daj znac jak wyniki-trzymam kciuki by wsio bylo dobrze i do opanowania w krotkim tempie przez lekarza. A jaki ma to wplyw na staranka? zaczynacie czy musisz przelozyc przez te leki, serduszko itd?
1. pleminczki rozwijaja sie okolo 3 miesiecy (72dni) a i tak ich ostateczna dojzalosc jest osiągana w sluzie szyjkowym macicy! :sorry:
2. ja ten cykl raczej na straty spisuje bo i nie bedzie bardzo jak sie przytulac ... by bylo by to w stresie a do tego mamy all inclusive wiec i drineczki pewnie bedą tzn mąż bo ja na lekach to nie bardzo moge!
3. a leki na serducho to teraz bede juz dlugo brać tylko musze szybko sie kapnąć zem w ciązy bo wtedy natychmiast musze zmienic leki na bezpieczniejsze! :confused2:
znów sie pojawiam i znikam :-)
choruje ja i choruje mój M :-(
a jak tam u Was? jakieś nowe fasolki ? :-D
zdruweczka wam zycze!!!! ;-)

Zaniepokojona-a moze kochanie masz cosik nie tak z hormonkami....bo jesli to nie jest fasolka (na co nadal jest jeszcze nadzieja-pamietaj-poki nie ma @) to strasznie dlugi cykl bylby, jakie dlugie masz zwykle?

ja słyszałam czy czytałam ze b6 najlepiej z magnezem brać:tak::tak:

kochana ja mam długie cykle tak od stycznia bo 35 lub 36 dniowe a dzis mam 41dc i @ nie ma, miałam już raz 40dniowy cykl a 41 @ sie pojawiła też zrobiłam wtedy betę i wyszła negatywna i na drugi dzień siue @ pojaiwła i właśnie od tego momentu mam takie 35, 36 dc. prolaktyne wyrególowałam i nadal biorę Bromergon i miałam teraz po @ zrobić kontrolie tą prolaktyne ale sie @ nie moge doczekć i to badanie mi sie w czasie odwlecze. miałam problemy z testosteronem dawniej to moze teraz też wzrósł ale czy on ma wpływ na długość cyklu i jego rozregolowanie??

Niunia-z nieba z tym tekstem spadlas! Zaraz walę do apteki po B6!!!!! jak sie wczytalam to mam z tych objawow "prawie" wszystko...kupuje b6 i już! dzieki!
!

Witamina B6 jest zazwyczaj razem z magnezem - mnie gin kazał jeść kwas foliowy (standart) i magnez bo powiedział, że na początku ciąży organizm potrzebuje zwiększonej dawki magnezu - ja kupiłam magnez z B6 no i jem już któryś miesiąc, zaraz zamienię się w tablicę mendelejewa:-):rofl2::-)

O kurka...no ja na razie mam wykupiony ale jeszcze nie biore bo poki co staranka odlozone-w czerwcu mam miec operacje kolana i musze czekac...
Ale faktycznie chyba lepiej sluchac lekarza...zapytalam Cie jednak tak z ciekawosci, bo Gosia wlasnie pislaa ze powinno sie duphaston brac dluzej...moze cos w tym jest?
A teraz jak dlugo sie staracie?

to 4 (najbardziej stresujący) cykl:confused2:

Fajne-z bocianeczką...rozbawilas mnie:-)
Niuniu a wiesz ze ja tez myje codziennie wlosy, mam klopoty z cera, czeste anginy i zapalenia gardla itd....moze to faktycznie problem z niedoborem B6.

Witamina B6 jest zazwyczaj razem z magnezem - mnie gin kazał jeść kwas foliowy (standart) i magnez bo powiedział, że na początku ciąży organizm potrzebuje zwiększonej dawki magnezu - ja kupiłam magnez z B6 no i jem już któryś miesiąc, zaraz zamienię się w tablicę mendelejewa:-):rofl2::-)

Magnez + B6.
Myślę, że najlepiej bo wyczytałam, ze magnez współdziała z wieloma witaminami.
Do tego Kwas foliowy od 1,5 roku, na figurę jogurty z błonnikiem, do tego ziółka receptury natury co też ma wiele witamin i minerałów i ziółka z witaminkami na cerę włosy i paznokcie.
To już naprawdę tablica Mendelejewa.
A teraz zaczyna się okres nowalijkowy to już w ogóle będziemy dziewczyny chodzące witaminki, pierwiastki itp:-D

reklama
WITAJCIE KOBITKI:-)
MARZENIX ZAJĄCZEK przykro mi:-(wierze że wszystkim starającym jest cięzko:-(
KINGA ja też łapie fluidki:tak::-)
EVE mmmmmmmmmmmmm smakołyki jak ta lala:tak::-)
Dziewczyny, faktycznie zastój na całego:eek: - może trzeba coś odczarować albo zaczarować? Rzucić jakiś pozytywny urok na Nas wszystkie:tak::tak::tak:

Uwaga rzucam na Nas urok: oby każda z Nas szybko zafasolkowała...

łapie jak najszybciej urok:-):tak:
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE:-)

Do góry