reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Kropeczko bocianeczko, nie ma za co.

Niektóre objawy pojawiały sie bez większego powodu, lekarz nie wiedział o co biega, wszystko to a nieraz jak kilka na raz to naprawdę maksymalnie dokuczały. Zastosuje terapię witaminką, jeśli przejdzie to oznacza, ze trafiłam. U mnie szczególnie daje się we znaki ta niedokrwistość i częste infekcje głównie gardła, białe ślady na języku jak lekarz twierdził od stanu ropnego w gardle ciężko gojące sie zmiany skórne na twarzy i bardzo szybko przetłuszczające sie włosy. Było to wszystko naprawdę dokuczliwe. Ale myślę, że witaminka pomoże:-)

I pomyśleć, ze brak takiego małego szczegółu jak witaminka może tak uprzykrzyć życie:wściekła/y:

reklama
u mnie Duphaston miał negatywny skutek - w miesiąc przytyłam 2 kg:crazy::crazy::crazy:

I tego się obawiam najbardziej.
I tak za bardzo pasa nie widać, odmawiam sobie słodyczy, chipsów, wszelakich łakoci.......:crazy:
Jak przytyje to ku.....a żadnych spodni już nie zapnę.
Ohydna przypadłość po rodzince, odkładanie sie zbędnych.... na brzuszku:crazy:

witaj Kropeczko!!
nie ma co trzymać kciuków bo to by musiał być jakiś cud jakby wyszła ciaża jednak skoro 2 testy sikane negatywne wyszły ale chće mieć pewnosć jak pójdę do lekarza zeby zbadać powody tych problemów z cyklem.

a witaminki mężowi napewno pomogą jestem pewna:tak:

Zaniepokojona-a moze kochanie masz cosik nie tak z hormonkami....bo jesli to nie jest fasolka (na co nadal jest jeszcze nadzieja-pamietaj-poki nie ma @) to strasznie dlugi cykl bylby, jakie dlugie masz zwykle?

znów sie pojawiam i znikam :-)
choruje ja i choruje mój M :-(

:-D

Witak chorusku! a co sie porobilo zescie sie pochorowali???
Oj mowilam unikac przeciągow!
Zdrwoeij szybko kochanie!
Brałam dłużej, odstawiłam po tym jak się okazało, że jestem w ciąży:-)
ale to było 5 lat temu, może się teraz zalecenia zmieniły, ja bym raczej lekarza słuchała:laugh2::laugh2::laugh2:
u mnie Duphaston miał negatywny skutek - w miesiąc przytyłam 2 kg:crazy::crazy::crazy:
ale co tam - warto było:tak::tak::tak:

O kurka...no ja na razie mam wykupiony ale jeszcze nie biore bo poki co staranka odlozone-w czerwcu mam miec operacje kolana i musze czekac...
Ale faktycznie chyba lepiej sluchac lekarza...zapytalam Cie jednak tak z ciekawosci, bo Gosia wlasnie pislaa ze powinno sie duphaston brac dluzej...moze cos w tym jest?
A teraz jak dlugo sie staracie?

Kropeczko bocianeczko, nie ma za co.

Niektóre objawy pojawiały sie bez większego powodu, lekarz nie wiedział o co biega, wszystko to a nieraz jak kilka na raz to naprawdę maksymalnie dokuczały. Zastosuje terapię witaminką, jeśli przejdzie to oznacza, ze trafiłam. U mnie szczególnie daje się we znaki ta niedokrwistość i częste infekcje głównie gardła, białe ślady na języku jak lekarz twierdził od stanu ropnego w gardle ciężko gojące sie zmiany skórne na twarzy i bardzo szybko przetłuszczające sie włosy. Było to wszystko naprawdę dokuczliwe. Ale myślę, że witaminka pomoże:-)

I pomyśleć, ze brak takiego małego szczegółu jak witaminka może tak uprzykrzyć życie:wściekła/y:

Fajne-z bocianeczką...rozbawilas mnie:-)
Niuniu a wiesz ze ja tez myje codziennie wlosy, mam klopoty z cera, czeste anginy i zapalenia gardla itd....moze to faktycznie problem z niedoborem B6.
A Ty zamierzasz brac tylko b6 czy razem z magnezem?

Ile sie powinno brac te witaminy-pamietacie moze jak dlugo trwa cykl rozwoju plemnikow??? ktos tu cos o tym kiedys pisal...?

Eve-gratuluje zakupkow, no to bedziesz biegala w wygodnych butkach po zakyntosie:-)
Ale ci zazdroszcze tych wakacji...tez bym sie powloczyla po greckich plazach i zaulkach:tak:
Kochanie-daj znac jak wyniki-trzymam kciuki by wsio bylo dobrze i do opanowania w krotkim tempie przez lekarza. A jaki ma to wplyw na staranka? zaczynacie czy musisz przelozyc przez te leki, serduszko itd?
1. pleminczki rozwijaja sie okolo 3 miesiecy (72dni) a i tak ich ostateczna dojzalosc jest osiągana w sluzie szyjkowym macicy! :sorry:
2. ja ten cykl raczej na straty spisuje bo i nie bedzie bardzo jak sie przytulac ... by bylo by to w stresie a do tego mamy all inclusive wiec i drineczki pewnie bedą tzn mąż bo ja na lekach to nie bardzo moge!
3. a leki na serducho to teraz bede juz dlugo brać tylko musze szybko sie kapnąć zem w ciązy bo wtedy natychmiast musze zmienic leki na bezpieczniejsze! :confused2:
znów sie pojawiam i znikam :-)
choruje ja i choruje mój M :-(
a jak tam u Was? jakieś nowe fasolki ? :-D
zdruweczka wam zycze!!!! ;-)

Zaniepokojona-a moze kochanie masz cosik nie tak z hormonkami....bo jesli to nie jest fasolka (na co nadal jest jeszcze nadzieja-pamietaj-poki nie ma @) to strasznie dlugi cykl bylby, jakie dlugie masz zwykle?

ja słyszałam czy czytałam ze b6 najlepiej z magnezem brać:tak::tak:

kochana ja mam długie cykle tak od stycznia bo 35 lub 36 dniowe a dzis mam 41dc i @ nie ma, miałam już raz 40dniowy cykl a 41 @ sie pojawiła też zrobiłam wtedy betę i wyszła negatywna i na drugi dzień siue @ pojaiwła i właśnie od tego momentu mam takie 35, 36 dc. prolaktyne wyrególowałam i nadal biorę Bromergon i miałam teraz po @ zrobić kontrolie tą prolaktyne ale sie @ nie moge doczekć i to badanie mi sie w czasie odwlecze. miałam problemy z testosteronem dawniej to moze teraz też wzrósł ale czy on ma wpływ na długość cyklu i jego rozregolowanie??

Niunia-z nieba z tym tekstem spadlas! Zaraz walę do apteki po B6!!!!! jak sie wczytalam to mam z tych objawow "prawie" wszystko...kupuje b6 i już! dzieki!
!

Witamina B6 jest zazwyczaj razem z magnezem - mnie gin kazał jeść kwas foliowy (standart) i magnez bo powiedział, że na początku ciąży organizm potrzebuje zwiększonej dawki magnezu - ja kupiłam magnez z B6 no i jem już któryś miesiąc, zaraz zamienię się w tablicę mendelejewa:-):rofl2::-)

O kurka...no ja na razie mam wykupiony ale jeszcze nie biore bo poki co staranka odlozone-w czerwcu mam miec operacje kolana i musze czekac...
Ale faktycznie chyba lepiej sluchac lekarza...zapytalam Cie jednak tak z ciekawosci, bo Gosia wlasnie pislaa ze powinno sie duphaston brac dluzej...moze cos w tym jest?
A teraz jak dlugo sie staracie?

to 4 (najbardziej stresujący) cykl:confused2:

Fajne-z bocianeczką...rozbawilas mnie:-)
Niuniu a wiesz ze ja tez myje codziennie wlosy, mam klopoty z cera, czeste anginy i zapalenia gardla itd....moze to faktycznie problem z niedoborem B6.

Witamina B6 jest zazwyczaj razem z magnezem - mnie gin kazał jeść kwas foliowy (standart) i magnez bo powiedział, że na początku ciąży organizm potrzebuje zwiększonej dawki magnezu - ja kupiłam magnez z B6 no i jem już któryś miesiąc, zaraz zamienię się w tablicę mendelejewa:-):rofl2::-)

Magnez + B6.
Myślę, że najlepiej bo wyczytałam, ze magnez współdziała z wieloma witaminami.
Do tego Kwas foliowy od 1,5 roku, na figurę jogurty z błonnikiem, do tego ziółka receptury natury co też ma wiele witamin i minerałów i ziółka z witaminkami na cerę włosy i paznokcie.
To już naprawdę tablica Mendelejewa.
A teraz zaczyna się okres nowalijkowy to już w ogóle będziemy dziewczyny chodzące witaminki, pierwiastki itp:-D

reklama
WITAJCIE KOBITKI:-)
MARZENIX ZAJĄCZEK przykro mi:-(wierze że wszystkim starającym jest cięzko:-(
KINGA ja też łapie fluidki:tak::-)
EVE mmmmmmmmmmmmm smakołyki jak ta lala:tak::-)
Dziewczyny, faktycznie zastój na całego:eek: - może trzeba coś odczarować albo zaczarować? Rzucić jakiś pozytywny urok na Nas wszystkie:tak::tak::tak:

Uwaga rzucam na Nas urok: oby każda z Nas szybko zafasolkowała...

łapie jak najszybciej urok:-):tak:
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE:-)

Do góry