reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Alisa

No problem. Tego sie nie je, nie przygotowuje, to sie robi:) Pupa az sie gotuje wiec przygotuj sie na ekstremalne sporty:)

reklama
Dziewczynki czy jest konkretny dzien cyklu w którym robi sie badanie na prolaktynę?
hej....ja prolaktyne jak robilam to niepatrzylam na dc...lekaz tez nie mowil....kazal tylko naczczo,/...rano...zeby bycwypoczetym...dzien wczesniej bez przytulanka....i sie niedenerwowac....bo to hormon stresu i moze dac zly wynik...ja mialam 68 a gorna granica byla 23....po miesiacy z bromkien spadla do 12...sukces

witajcie kochane:):-D

Bylam u lekarza i dostalam skierowanie na badania lh fsh prolaktyne i taie jeszcze jedno nazwy nie pamietam:cool: takze zaczynam sie leczyc wkoncu kiedys trzeba:tak: moj maz tez musi sie zbadac lekarz powiedzial ze 2 lata staranek to duzo i zobaczymy co z tego bedzie bo tojest niepokojace ze nie jestem wciazy:wściekła/y:az sie boje naprawde nie wyobrazam sobie zeby nie byc kiedys mama nieprzerzylabym tego:-(

Pysiu z tego co mi lekarz dzis powiedzial to prolaktyne mozna zbadac obojetnie w jakim dniun jedynie lh i fsh trzeba badac 2 razy w 8-10 dniu cyklu a potem od 20-25 tak sie sparwdza czy wogole wystepuje owulacja

Pozdrowienia dla kropeczki kochana oby kolanko przestalo bolec:tak:

Z tego co widze dawno nie bylo II kreseczek czyzby zastuj noworoczny no kochane do dziela staramy sie:-D

;-)trzymam kciuki i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA URODZINKI, baw sie dobrze i zycze wam pieknej fasolki

oj po takich starankach to na bank będzie fasolka i to urodzinowa!!!! :tak:

!

Marzenixx wsiego najlepszego i bąbelka ślicznego z okazji urodzinek :-D
miłego owocnego weekendu dziewczynki ja sie zegnam do poniedzialku!

oj dziekuje wam dziewczynki , wiem ze to zyczenia z glebi serca dlatego wierze ze sie uda!!! zaraz mezus wraca do domku i do dziela!!!

witaj molphin wsrod nas :-D

Marzennix kochana wszystkiego naj naj dzialaj jak najpredzej w sumie nie wychoc do nie dzieli z lozka jak by to mialo byc to trzymam kciuki ciekawe jak ze mna bedzie?

Melphi witaj wsrod nas kochana owocnych staranek zycze i tobie moja droga:)

Marzennix kochana wszystkiego naj naj dzialaj jak najpredzej w sumie nie wychoc do nie dzieli z lozka jak by to mialo byc to trzymam kciuki ciekawe jak ze mna bedzie?

Melphi witaj wsrod nas kochana owocnych staranek zycze i tobie moja droga:)

a dziekuje kochana za zyczonka, a ty tez niedlugo sypniesz nam tu fasolką zobaczysz :tak:

SISI 86- mi lekarz kazał zrobić lh i.... to drugie cos w 2-3dniu cyklu i 12-13. Bo przeciez w okolicach 12-14 dnia jest owulacja (przynajmniej teoretycznie). Chyba ze sie myle......

kinguś z tego co pamietam ty owulke bedziesz miala sobota -niedziela wiec rozumiem ze razem testujemy i wyjda nam piekne II kreseczki i zapisujemy sie na pazdziernikowe mamy:-D:-D:-D:-D:-D my juz ze staraczek 2008 moglybysmy zafasokowac wkoncu:tak::-):-)

SISI 86- mi lekarz kazał zrobić lh i.... to drugie cos w 2-3dniu cyklu i 12-13. Bo przeciez w okolicach 12-14 dnia jest owulacja (przynajmniej teoretycznie). Chyba ze sie myle......

No niewiem ja mam zapisany przekaz na wszystkie te 3 badania razem i mam napisane 8 10 dzien cyklu a potem fsh i lh jeszcze raz miedzy 20 a 25 dniu cyklu niewiem moze kazdy lekarz inaczej podaje moj mowil ze na poczatku i na koncu cyklu jest najlepiej bo wtedy mozna zobaczyc po wynikach czy byla wogole owulacja i rozpoczac dalsze badania i leczeia

Marzennix kochana miejmy nadzieje ze niedlugo sie uda a ty tez pewno niedlugo bedziesz sie cieszyc z II kreseczek moze jeszcze w tym roku bedziemy mamami jesli o mnie chodz moze byc nawet grudzien byle tego roku::tak::-D

reklama
Dziewczyny z tego co sie dowiadywalam to toxo (ktora taz przeszlam w zeszlym roku) mozna sie zarazic stosunkowo bardzo latwo. Wszedzie gdzie mogl pojawic sie chory zwierzak, jego wysuszone odchody ulegaja rozpadowi (sproszkowaniu) i moga byc nawet przenoszone przez wiatr. Wiec wszelkie warzywa i owoce musza byc bardzo dokladnie myte, jesli przacujesz w ogrodzie uzywaj plastykowych rekawiczek. Ale to nie tylko zwiazane jest z kotami, toxo moze znajdowac sie w miesie, swezym mleku. Najlepiej wystrzegac sie grilowanego miesa i produktow prosto od krowy (na wsi). Wiem, ze smakuja lepiej ale nie warte jest stresu.
Ja dowiedzialam sie o swojej toxo przez przypadek, zero jakich kolwiek obiawow, zrobilam wymagane badania od gina, bo zaczelismy starac sie o fasolke. Wyniki wyszly szokujace, bylam w trakcie choroby. Zrobilam ponowne wyniki po 2 miesiacach-poprawa.
Ponowne wyniki w luty i mam nadzieje, ze sie tego pozbylam.

A ja mam kociaka juz długo i choc ma ciagle sprzatane i ogólnie jest bardzo czysta, to bardzo sie obawiam, że moge miec toxo.
Jak mogę zbadać czy mam ta chorobe??? Wystarczy pobranie krwi?
Pozdrawiam i z góry dziękuje ze info :)

Do góry