reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Marzenko no mi w sumie o ten wibratorek chodzi bo tez mam i tez uzywam ale czasem mam jakies takie poczucie winy ze ja cos zlego robie lub jeste,m jakas nienormalna:szok:bo w sumie bez jakiejs tam lechtaczkowej gry wstepnej to u mnie nie wychodzi ja chyba jakas inna jestem
:eek::baffled:
wcale nie jestes inna ani zadnej poczucia winy nie powinnas miec z tego powodu!! uzywaj ile sie da, ja ci powiem ze poza łechtaczkowym orgazmem ktory mam zawsze to pochwoy baardzo zadko.... takze jak jestes inna to ja tez:eek:

pomocy dziewczyny!!! jak mam usunąc buraczki z rak???:szok::szok: tarlam przed chwila na surówke i mam cala dlon czerwona!! jak mam to usunąc!!!:szok:

reklama
wcale nie jestes inna ani zadnej poczucia winy nie powinnas miec z tego powodu!! uzywaj ile sie da, ja ci powiem ze poza łechtaczkowym orgazmem ktory mam zawsze to pochwoy baardzo zadko.... takze jak jestes inna to ja tez:eek:

pomocy dziewczyny!!! jak mam usunąc buraczki z rak???:szok::szok: tarlam przed chwila na surówke i mam cala dlon czerwona!! jak mam to usunąc!!!:szok:
umyj recę kwaskiem cytrynowym powinien je wybielic

:-)
WITAJCIE KOBIETKI ;-):-);-)

Dawno mnie tu nie bylo, ale staralam sie was czytac codziennie:tak:. W koncu tez moge pochwalic sie, ze jestem w ciazy, na ktora tak dlugo czekalam - od wrzesnia staralismy sie z mezem o dzidzie z miesieczna przerwa. Tak bardzo sie ciesze i zarazem boje, zeby wszystko bylo oki. O ciazy wiem od tygodnia, ale balam sie od razu pochwalic. Dzis zrobilam 3 test:tak:. Najgorsze jest to, ze jest to 5 tydz i juz przyplatala sie angina i biore antybiotyki od dzisiaj, ktore przepisal mi lekarz. Powiedzial, ze sa bezpieczne w czasie ciazy, ale na necie roznie mowia:-(. Moj maz ciagle powtarza, zebym sie nie martwila i z dnia na dzien cieszy sie coraz bardziej, mowi ciagle, ze bedziemy mieli malego smyka z nami :-D.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!!!!!!

AAAAAAAAAAAA nawet nie wiesz jak się cieszę !!!!!!!!!
Normalnie aż mi ciary po całym ciele przeszły !!!!
HURRRRRRRRRAAAAAAAAAA :-):-D

Na kiedy termin Ci wyszedł mniej więcej???? :-)

Mezatka GRATULACJE dużo dziewczyn znika z forum a potem wracają z dobra nowiną... spokonych już teraz 8 miesięcy Ci zyczę...:-);-)

Eli co u Ciebie ??? Gdzie zniknęłaś ?????????

Siema kobitki po dluzszej nieobecnosci :-D

Zaraz poczytam, co sie tu dzialo! Ale poki co, musze Wam powiedziec, ze jeszcze tak wkurwiona jak dzis, to chyba jeszcze nigdy nie bylam.
Zaczne od poczatku (nie od konca :-p). Otoz, jestem po HSG i czytalam, ze laski czasem po tym zabiegu sie "odblokowywuja", to mowie : trzeba wykorzystac sytuacje. Pomimo tego, ze porannego sexu nie lubie (alez czego sie nie robi dla fasolki), postanowilam mojego m. zgwalcic zanim pojdzie do pracy. Obudzilam sie, m. jak zwykle przez sen byl "twardy" (sokra za szczegoly), wiec wzielam sie do roboty. Spoko, spoko- byla gitara poki sie nie obudzil. Obudzil sie i chyba sie bardzo zawiodl, ze to ja! Cala moja ciezka praca na marne, bo moj. m zwiedl. No mowie - ladnie qrwa. Z dziwkami przez sen to Ci sie podoba, ale z wlasna kochajaca zona to nie!!! Tak wiec kochany maz zostal obrzucany wyzwiskami i poszedl do pracy.
Ja wracajac z uczelni myslalam na tym co sie rano stalo i zdecydowalam, ze chyba potrzebuje zmiany zeby mojego m. bardziej skusic.
Wpadlam do Boots i mysle, ze chce radykalnej zmiany. Robimy sie na blond (a jestem brunetka). Zakupilam farbe i szybko do domu. Pyk, pyk,pyk-farba nalozona, czekam na cudowny rezultat.
Zmylam farbe i prawie na zawal nie padlam w lazience. Czegos takiego to nawet rumunskie tirowki nie maja na glowie. Przysiegam na wszystko, ze nigdy nie widzialam u nikogo takich wlosow. Sa POMOARANCZOWE! Tyle, ze nie wygladaja na rude!! Wygladaja na zoltawo pomaranczowe, jakby sobie je w psiej sraczce umoczyla na koncach (za przeproszeniem). No masakra!!! Dzwonie do mojej fryzjerki a ta w Mexyku sie zeni!!! Mysle, juz qrwa nie mialas kiedy....
Teraz siedzie zrospaczona i mysle, co tu zrobic... Jak sie zdenerwuje, to ogole leb na lyso i bedzie po problemie. W sumie to tez bedzie radykalna zmiana, wiec moze mojemu m. wreszcie sie spodobam :crazy:

Oj mało mądre było eksperymentowanie samej z taką drastyczną zmianą, choć nie znam się na tym, bo jeszcze nigdy nie farbowałam włosów :-)

Zajaczku - My staralismy sie z mezem od wrzesnia z m-czna przerwa, czyli w sumie 6m-cy (mowia, ze to standard:tak:). Niektore dziewczyny moze pamietaja, ze ja mialam problemy z prolaktyna. Badania robilam w Polsce w styczniu. Bralam Bromergon przez 2 m-ce przepisany przez ginekologa. Powtorzylam badania w Szkocji po skonczeniu tabletek i okazalo sie, ze nadal mam wysoka prolaktyne. Lekarz zlecil jeszcze raz badanka i tu szok, bo wyniki okazaly sie dobre (nie wiem skad, ale juz mnie to nie interesuje):-D. Po tych wynikach przestalam sie martwic, a ze mamy zamiar wrocic do Polski przestalam myslec tylko o dziecku. W miesiacu, w ktorym zaszlam kochalismy sie tylko 3 razy a ze zblizaly sie Swieta Wielkanocne, na ktore zaprosilismy znajomych z Londynu nie myslalam o @, ktora nie nadeszla, wiec w 27dc zrobilam testa i wyszedl pozytywny. Na drugi dzien powtorzylam test i dzis zrobilam 3. Acha dziewczyny w dni plodne ja radze kochac sie codziennie.:tak: To taka moja rada;-)
A co do objawow: Zawsze przed @ mialam zly humor i glowa czasem bolala, wszystko bylo na nie a w tym cyklu zadnego bolu, dobry nastroj caly czas, nawet maz mi to powiedzial:-Dwiec zaczelismy podejrzewac, ze chyba sie udalo. Czesciej robie siusiu, mialam pare sytuacji, ze czulam sie niedobrze, ale to nie tak bardzo:tak:no i teraz zaczely mnie sutki bolec a szczzegolnie ich koncowki:-DI to chyba by bylo na tyle.
Martwie sie tylko tym, ze mam uplawy mleczno-zoltawe i czasem zaboli mnie brzuch jak na okres tak ok 1min.

Acha Zajaczku - odrzuc od siebie te zle mysli, bo to naprawde ci nie pomoze:no:
Zmykam, ale bede was odwiedzac :tak::-);-):tak:

Kochana najgorsze przed Tobą tzn mam na myśli mdłości-myślę, że Cię dorwą za około tydzień :-) Chociaż nie życzę tego absolutnie !!!!

My też kilka dni z rzędu serduchowaliśmy podczas owulacji i udało się :-) (a lekarz kazał co 2 dni hehe)

Ja takie żółtawo-białe upławy mam cały cczas od około 7-8 tygodnia.
Ale nic mnie nie swędzi itd.

A co do bólu brzucha-to mnie tak mocno ciągnęło na początku, że spanikowałam i poleciałam do mojego gina do szpitala i dał mi Duphaston i pomogło.

mezatko gratuluje kochana !!!!!!!!!!! strasznie sie ciesze , ze wkoncu i tobie sie udalo!!!!!!!!!!!!!! gratuluje!!!!!!!:-D:-D

dziewczyny musze sie wam pochwalic! zdalam dzis prawko!!!!!!!!:laugh2::laugh2::tak: wkoncu!! nie pytajcie za ktorym razem hehe ale zdalam !!!!!!!! :-D:-D

Brawo !!!!!!!!!!!!! Nareszcie po wszystkim !!!! Teraz w auto i w drogę :-D

dzieki kochanie, nie martw sie napewno ci sie uda ! mi sie naszczescie udalo ze teraz zdalam bo juz nastepnym razem znowu bym musiala testy pisac, masakra jakas!:szok:ale nie martw sie pewnie sie uda,ciezko dzisiaj zdac , tak naprawde zalezy od tego czy gtrafi sie na fajnego egzaminatora:tak:

co do gadzetów to ja czasami z męzem uzywamy wibratorka ktory dostalam na panienski hihi:sorry:

Zgadzam się, że powodzenie na egzaminie zależy głównie od "ludzkości" egzaminatora, ale dziwię się, że zdałaś z kobitką, a nie facetem.
Takich dziewcząt jak Ty (mam na myśli wygląd) starsze, zazdrosne kobitki raczej "z urzędu" nie lubią :-)

Witajcie dziewczynki po dwoch dniach chyba...:-):-):-) Jakos tak mi zeszlo, ze nie mialam kiedy do was co naklikac:tak::tak:. Ciagle cos mi przeszkadzalo, ale probowalam was podczytywac, jednak nie dam rady odpisac na wszystkie posty... na pewno duzo sie podzialo bo prawie 100 stron nastukalyscie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kto to przeczyta?? kiedy?? i zaloze sie ze jak bede czytac zalegle strony to nastukacie kolejne...
U mnie zbliza sie final countdown i tak jakos nie moge sie do tego ustosunkowac, nie wiem co czuje jakos tak dziwnie w tym miesiacu do tego podchodze... od kilku dni mam takie ciagniecie w podbrzuszu ale jakos nie moge uwierzyc ze to moze byc fasolka...

Zawsze są jakieś dziwne przeczucia jak uda się zafasolkować!:tak:

My staramy się od końca października, ale ze względu na wyjazdy M. to kilka cykli nam wyleciało:(

A od dawna prześladują mnie dwie myśli:
1. Że zginę w wypadku zamochodowym
2. (o której nie mówiłam M.) Nie będą mogła miec dzieci:-:)-(
GŁupia jestem prawda??

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
A wiesz, że pozytywne myślenie może zdziałać cuda???;-)
Musisz teraz myśleć na odwrót:tak:
Uda ci się zafasolokować i to może w samochodzie? To takie nawiązanie do tych fantazji, o których pisałyśmy wcześniej! I przeciwieństwo wypadku samochodowego!

mezatko gratuluje kochana !!!!!!!!!!! strasznie sie ciesze , ze wkoncu i tobie sie udalo!!!!!!!!!!!!!! gratuluje!!!!!!!:-D:-D

dziewczyny musze sie wam pochwalic! zdalam dzis prawko!!!!!!!!:laugh2::laugh2::tak: wkoncu!! nie pytajcie za ktorym razem hehe ale zdalam !!!!!!!! :-D:-D
GRATULUJĘ!!!
Prawko to wolność!!! Fajna sprawa!

Takie moje niedyskretne pytanie moje kochane :zawstydzona/y:czy w czasie seksu wspomagacie sie jakimis gadzetami zeby bylo lepiej czy nie bo u mnie z tym orgazmem to roznie bywa i tak wlasnie mysle:zawstydzona/y:

Ja nie używam gadżetów,bo nie mam problemu z orgazmem, ale myślimy o jakimś żeby sobie co nieco urozmaicić. M coś wspominał o wibratorze. A !!! Zapomniałabym- nakładka wibracyjna z durexa to REWELACJA!!! Polecam, tego używamy często!

umyj recę kwaskiem cytrynowym powinien je wybielic

Kaprycha piszą coś o wybielaniu! Może jednak dasz się zrobić na blondi??? Wiesz, ja tak z sympatii do ciebie to piszę! :tak::tak::tak::tak::tak:

My staramy się od końca października, ale ze względu na wyjazdy M. to kilka cykli nam wyleciało:(

A od dawna prześladują mnie dwie myśli:
1. Że zginę w wypadku zamochodowym
2. (o której nie mówiłam M.) Nie będą mogła miec dzieci:-:)-(
GŁupia jestem prawda??
nie wyglupiaj sie nawet, bo nie ma sensu sie tak nakrecac, ale z drugiej strony to chyba kazda z nas takie zalamki przechodzi. Glowa do gory i do przodu:tak::tak::tak:
Oczywiście. Kroptusia ma rację:tak:
A ja zaraz będę wcinac fasolke szparagowa z bułka tartą:-D
tez tak uwazam, a co do obiadku to ja dzis "wykwintnie" :-):-):-) nalesniki z serem i pomidorowa:-):-):-)
My staralismy sie z mezem od wrzesnia z m-czna przerwa, czyli w sumie 6m-cy (mowia, ze to standard:tak:).
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!
dziewczyny musze sie wam pochwalic! zdalam
dzis prawko!!!!!!!!:laugh2::laugh2::tak: wkoncu!! nie pytajcie za ktorym razem hehe ale zdalam !!!!!!!! :-D:-D
Rowniez przylaczam sie do gratulacji...
Od gina to dość dużo zależy... moja pierwsza lekarka miała taką cudowną zasadę - ja się martwię za Panią, a Pani to ma nie myśleć o niczym, od martwienia jestem ja, a Pani ma się wyloozować:)
No i tak było, pod jej opieką ciąża za 1ym podejściem, z pewnymi problemami, ale bez większych stresów - zaufałam jej i faktycznie się nie martwiłam (ona robiła to za mnie) Genialna była...
Szukajcie dziewczyny fajnych ginów... (ja cały czas szukam)
witaj i jak sadze staracie sie o druga dzidzie wiec trzymam kciuki...
Agniesiak85 - Poslalam juz wczesniej, ale moge poslac jeszcze raz:tak::tak::tak: Oto one dla was: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Zycze powodzenia i 3mam kciuki za kazda z Was!!!:tak::-);-):tak::-);-)
dzieki - ja tez sobie garsc zlapie i mam nadzieje ze sie dobrze spisza...

Witam wszystkie przyszłe Mamy i na samym początku łapię trochę fluidów bo też potrzebuję ich sporo:-)
witaj..

Mam dużo nadrabiania więc zastosuję metodę, że będę czytać ale nie odpiszę na wszystko - będzie szybciej
miałąm do Was wczoraj zajrzeć, ale niestety M przyszedł z pracy i mi popsuł humor - prawdopodobnie będzie jeździł w delegacje od końca maja do końca września co tydzień od poniedziałku do piątku i w domku będzie tylko w weekendy - mam cichą nadzieję, że to jednak nie wypali i wyślą kogoś innego, bo wtedy staranka będzie można włożyć sobie gdzieś:wściekła/y:
moze nie bedzie tak zle, moze nie bedzie wyjezdzal a jak juz to wszystkie plodne dni wyjda w weekendy:-):-):-):-)

:-)

Brawo !!!!!!!!!!!!! Nareszcie po wszystkim !!!! Teraz w auto i w drogę :-D

Zgadzam się, że powodzenie na egzaminie zależy głównie od "ludzkości" egzaminatora, ale dziwię się, że zdałaś z kobitką, a nie facetem.
Takich dziewcząt jak Ty (mam na myśli wygląd) starsze, zazdrosne kobitki raczej "z urzędu" nie lubią :-)

no u nas jest chyba inaczej... z tego co zauwazylam to u facetow zdaja prawie sami faceci a u kobiet same baby,. Tez myslalam ze z facetem bedzie lepiej, a to sie usmiechne , pomrugam oczkami hihi i sie uda a tu dupa!!! na takich gburów trafaialam ze masakra!!

i czulam ze jak bede jechac z babka to sie uda , przy niej sie wogole nie stresowalam a jak jezdzilam z facetem to mialam stresa ze bzdury takie robilam ze hoho:-)

GRATULUJĘ!!!
Prawko to wolność!!! Fajna sprawa!
dzieki:laugh2: tez tak sądze ze prawko to wolnosc!! teraz bede małża molestowac zeby mi jakies malutkie autko kupil!!:laugh2:

Hmm Marzenix kochana jestem dobrze wiedziec ze ja nie jedne eh:zawstydzona/y: a nakldke tez mialam bomba tylko szybko padaja bateryjki:laugh2::rofl2:

A kapryszka biedna chyba u fryzjera teraz siedzi:rofl2::sorry:

Kochane tak apropo gdyby sie teraz udalo w co raczej watpie to jesli lece za 2 tyg do turcji tpo czy jest jakies zagrozenie jak myslicie wiadomo ze na sloncu to plackiem raczej nie bede mogla lezec ale czuy sa oprocz tego jakies wieksze zagrozenia?

Patrze teraz na Ule brzydule i ze smiechu nie moge haha

Ostatnia edycja:
reklama
Sisi mnie się lekarka nie pozwoliła w ogóle opalać (nie wiem czemu, ale byłam grzeczna), ni i nie wolno się stresować, denerwować. Lot samolotem nie jest jakimś wielkim przeciwwskazaniem.

Zazdroszczę Ci tej Turcji....
Ja też chcę:laugh2:

Do góry