reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
juz wrocilam do domku, dziewczyny zescie naskrobaly tyle ze masakra:szok::szok:

dzieki za otuche, ale nie bede sie nastawiac specjalnie w tym cyklu na to czy sie udalo.... zobaczymy....
moja siostra dzis byla na usg i wyszlo ze chyba znowu bedzie dziewczynka ale jeszcze za wczesnie zeby na 100% potwierdzic :-D sliczne zdjątko ma i film:-D

andziu dobrze ze jestes psycholożką , zawsze sie tu jakis przyda do rozgarniania czubkow:-D:-D a tak swoja droga to zawsze marzylam zeby isc na psychologie ale niestety u nas nie bylo nigdy i niema tego kierunku , najblizej to w poznaniu ale cholernie drogo dlatego chyba zostala mi ta socjologia....

kropeczko co do twojego pytania to ja nawet ogladalam o tym program i czytalam rowniez , ze przytulanki jak najczesciej to bardzo dobra sprawa, wkoncu sex to zdrowie!!:-D:laugh2: dobrze wplywa na serce, na krązenie , na kondycje!!takze oby jak najczesciej!!:-D

:baffled:nie pamietam zeby cos takiego kiedys bylo. Dziwne co????

Panno kochana Maj....no dziwne... nie wiem kurcze, ale jak na owulke to bardzo wczesnie by bylo...:baffled:

... jak narazie to po @ niema śladu, tak więc jak myślicie robić badania progesteronu i prolaktyny czy lepiej poczekać aż gin wywoła mi @:-(

Kati84 - progesteron najlepiej jest badac tydzien po owulce, a prolaktyne miedzy @ a owulka,...wiec ja bym na razie sie wstrzymala i zbadala wszystko w nastepnym cyklu.

nie rozumiem - jak to jest z tym płynem - może być z poprzedniego cyklu:baffled:
:-D:-D:-D

Wlasnie mi sie to nie podoba co uslyszala Marzenixxx...

Tak więc się przedstawiam: Wiktoria:-)

Ladne masz imie, sliczne!

ja to sie bardziej wtedy nakręcam jak on tak do mnie mówi i wychodzi albo idzie spać to mnie dopiero wkurza a nie działa uspakajająco tak jak on to mówi że jak mi zejdzie z oczu to wtedy mi przejdzie a ja muszę szię wcześniej czy puźniej wykrzyczeć i powiedzieć co chcę i tyle

To dokladnie tak, jak u mnie, dokladnie...kropka w kropke:tak:

Kropeczko - a co za dyskusje - i z kim - czy Ty chcesz przekonać M czy On Ciebie do codziennych przytulanek - bo chyba nie

E...takie luźne gadki....on mnie oczywiscie, ze powinno sie czesciej:zawstydzona/y:

to u Twojego juz powyżej kolan zaczyna sie napiecie? o cholera...kobieto..:eek::eek:
:)

No.....i to wysokie napiecie:-)

Dobrze ze Andzia czy kropeczka zawsze odpowiadaja wszystkim i ratuja honor tego watku:tak::tak::tak::-):-):-) Mnie sie zaczelo platac w oczach od postow.
..... Tempka skoczyla do 36,8 wiec jest dobrze i nawet wykres na fertility wskazal owu w niedziele - wtedy co mnie tak bolalo:szok::szok::szok: oby tym razem sie udalo... to juz 8 m-c staran!!! juz bym rodzila jakby wyszlo za pierwszym razem...

Gosiu-przytulam z powodu straty....
Ale teraz kochanie ladnie temka poszla w gore i czekamy na owoc tych staranek!

ostatnio miałam takie poczucie, że tkwię w jakimś zawieszeniu - nic się nie dzieje, nie zmienia. No i stwierdziłam, że dosyć tego - i udało mi się parę rzeczy zrobić:
1. w końcu mamy cały, gotowy projekt naszego domku - w przyszłym tygodniu muszę go złożyć w urzędzie i czekac na pozwolenie - na pewno nie będzie nas stać na rozbudowe w tym roku, ale w przyszłym mam nadzieję zaczniemy.
2. dziś byłam z koleżanką oglądać gabinet - chcemy go wynająć i otworzyć prywatny - mam nadzieję, że się uda.
3. jutro rano robię prolaktynę i testosteron - bo przegapiłam w ostatnim cyklu.

SUPER!!!! Gratuluje wielkiej 3!!!
A jak juz otworzysz ten gabinet dawaj linka...pewnie czesto cie odweidze;-)

Kropeczko słońce jak tam operacja mamy?? powiodła sie??

Za 10 minut mam gadac z tata...to poznam szczegoly...napisze potem albo jutro...wiem, ze miala operacje i ze trwala az 3,5 godziny...dluuugo:-)

Andzia moje malenstwo mialo by 3 latka. Ciekawe do kogo bylo by podobne???

jej...przykro mi bardzo...nie wiedzialam,z e tez stracilas bobaska...:-(

Oj to tak jak mój. On nawet twierdzi, że sex ma zdolności uzdrawiające:-D Jak mnie coś boli, mówi że sex mi pomoże, na zły nastrój też i dla kondycji. Właściwie nic innego w życiu nie powinno się robić. :-D

O----to chyba z moim do jednej szkoly chodzili:tak:

Miałam Was jeszcze zapytać o żółtaczkę - czy żeby się zaszczepić to muszę robić wcześniej badania - robi się Hbs chyba:sorry:
no i czy szczepionke kupię w aptece - czy muszę iść po receptę do lekarza i skierowanie na szczepienie?

Zoltaczke-trzeba zrobic HBS i kosztuje okolo 10zlotych, a szczepionka to 3 dawki, po 50 zlotych kazda i ja placilam w przychodni na miejscu po podaniu zastrzyku za 1a...za kolejne tez tak bede placic. Ale jak przychodnia nie ma to chyba trzeba samemu kupic w aptece...

Gosia to ty psycholoszka jestes, to nas mozesz analizowac. Ciekawe z nas przypadki ;-)
AndziaS to psycholozka, Gosia to anglistka;-)

dobrze dziewczyny ja ide spać bo coś kiepsko sie poczułam, zmierzyłam temperature normalnie pod pachą i 35,7 :-(
no czuje sie b. słabo..
dobranoc :*

W.Kropeczka musze ci powiedziec ze nie wychodze z podziwu, jak wiele o nas pamietasz i ze odpowiadasz na kazdy napisany post. Jestes wielka. Zaskoczylas mnie ze pamietasz moje nazwisko, Dlugo sie zastanawialam jak i skad :eek:

wpadlam tylko sie pozegnac na 4 dni.wyjezdzam do Kolobrzegu z synkiem i mezykiem troszke odpoczac.krotko,ale zawsze to 4 dni swiezego powietrza z odrobina jodu .

Wypoczywaj ile wlezie i oddychaj głęboko!!!!!
Baw sie dobrze Emma!

kropeczko co do twojego pytania to ja nawet ogladalam o tym program i czytalam rowniez , ze przytulanki jak najczesciej to bardzo dobra sprawa, wkoncu sex to zdrowie!!:-D:laugh2: dobrze wplywa na serce, na krązenie , na kondycje!!takze oby jak najczesciej!!:-D

No to nurtuje mnie z ciekawosci jeszcze inne pytanie....czy np brak sexu ma wplyw na czlowieka z medycznego pkt widzenia? czy np ma wplyw na choroby prostaty u faceta itp...wczoraj ogladalam tu ciekawy program...ale o tym nie bylo ani slowa i tak mi sie nasunelo...jak to jest...?

Hej Lachony,
a ja znow z powrotem tutaj. Wczoraj zameldowalam sie na watku staraczek, niektore mnie moze pamietaja? Musialam troche ochlonac bo ciaza pierwsza slaba i aniolek opuscil mnie bardzo szybko...

No i teraz znow jestem napalona jak nie wiem co. Mozg juz mam owladniety instynktem a moj ukochany najpierw chetny, teraz zwatpil :( I przytulanka do konca nie ma.Tabletek zadnych nie biore ani nic... i w tym wszystkim taki powtor sie ze mnie zrobil, ze licze na "niespodzianke". Po ostatnich zwlaszcza miesiacach ta chec macierzystwa wzrosla we mnie nieslychanie i az plakac mi sie chce czasem...

No to odpisuje.
W skrocie...wybaczcie
dziewczyny ja mam to samo.... eh ci faceci, mysla ze to hop siup i juz... i tez mam juz czasami dosyc.. naprawde....:-(

ja tak mam czasami , moj M kiedys powiedzial ze sobie w kalendazu zapisze kiedy mam @ i bedzie uciekal pare dni przed hhehe:-D
a moj ostatnio nawet pyta rano "jak tempka dzis?":-)

W 10 rocznicę dorobić się fasolki- to brzmi dumnie:-D Może tak ma być? Trzymam kciuki! :tak:
No na taka okragla rocznice,to nawet nie wypada innego prezentu :tak:

Hei dziewczynki:-)
Jak minely wam swieta?
My wrocilismy z Barcelony przed wczoraj:-)
Poprostu zero stresu,tylko sex,jedzenie, drinkowanie i duzo zwiedzania!!!
I na dodatek byla piekna pogoda:-)
Sa nowe wasoleczki????????????????????????
Dobrze,ze czasem do nas zagladasz :-) pozdrowionka

Czesc Dziewczyny!:-) Jestem nowa i od jakiegos czasu przypatruje sie Waszym wypowiedziom
Witamy, witamy.Trafilas do nas w sama pore,by przeslac nam partie nowych fluidkow :-p

To jest nas dwie kochana,wyczułam @ zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i już się zaczęła. :angry::angry:
Kurna nie wiem jak ty to wytrzymujesz 2,5 roku ja już fioła dostaje teraz zaczne 5 cykl starań.:szok::szok: Robiłaś badania co jest nie tak że tak długo się staracie
Halooo,co to ma byc!Mialas byc swiateczna ciezarowka,a tu buuuuuuuuuuuu...:wściekła/y:
Ide zlozyc zazalenie :confused2:

A ja mam dzisiaj nerwy od rana...moja mama ma dzisiaj operacje na kregoslup...3majcie kciuki by sie powiodla!
Pisalas,ze operacja trwala dlugo.Ale wszystko ok??Napisz cos wiecej

wróciłam z usg przezierności karkowej. wszystko jest OK:-):-):-):-):-)

dzidzia ma 6,24 cm
a oto jej zdjęcie, niezbyt wyraźne ale zawsze jest:-)
jaka slodka zabcia :-D

DZIEWCZYNY chciałam wam wszystkim podziękować za wiarę...i słowa otuchy, naprawdę jesteście wspaniałe:-D:-D:-D:-D
Narazie brak @ dziś boli mnie prawy jajnik i brzuch ciągnie jak na @... cholernie się boję jutrzejszej bety- (wszystko jest tak samo jak na @, oprócz dziwnego uczucia ,tak mi jakoś mokro:baffled:)

to dobrze,ze mokro...tak dalej trzymac!jutro betka??

Szafirku - wpadłaś i wypadłaś - wracaj i pisz co u Ciebie:tak: miło Cię "widzieć" po świętach:-)

Witaj Szafirku! No dobra taktyka ze nerwy wyjezdzilas na rolkach...
a teraz czytaj uwaznie:-) buziaki
Andzia,Kropeczka z Was to jednak sa nasze forumowe aniolki :tak:
Jestescie kochane.Buziaki ogromne dla Was.
Ja wpadam i wypadam,bo pracuje do pozna i jak zdaze nadrobic,to wszytko,co naskrobalyscie,to juz padam na pysk.Odpowiem Wam i nie mam juz sily pisac co u mnie.No i M z mina kotka ze Shreka mowi,ze juz wole BB od niego...

Ladne imie :-)

reklama
Panno kochana Maj....no dziwne... nie wiem kurcze, ale jak na owulke to bardzo wczesnie by bylo...:baffled:

jej...przykro mi bardzo...nie wiedzialam,z e tez stracilas bobaska...:-(

AndziaS to psycholozka, Gosia to anglistka;-)

1. tez tak mysle, wiec co to moze byc. Czy jest mozliwe cos takiego: w osttnich 2 cylkach @ spoznila sie o 1 dzien, i w ostatnim owul. padla w 15dc anie w 14dc tak jak zwykle, moze sie cos poprzestawiali i w tym cyklu owul. wczesniej by wyrownac te wszystkie nieprawidlowosci. :eek: to takie moje kombinowanie :rofl2:

2. Trzy lata temu mialam ciaze ektopowa (pozamaciczna) i musialam miec usuniety prawy jajowod. Bylo bardzo blisko by mnie tu dzis nie bylo, ale jestem wiec trzeba sie cieszyc z tego co sie ma ;-) Dzidzia zawsze bedzie w mojej pamieci ale o calym zdazeniu staram sie zapomniec, bardzo dlugo nawet nie moglam o tym mowic, jak widac czas leczy rany.

3. Tak zauwazylam moja pomylke, mojego mezulka opetalo i sie trocha zagapilam ale bylo juz za pozno bo post zostal zauwazony :baffled:

Do góry