reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

No to niedługo zaczynasz metformax ;-)

NO TAK :happy: PRAWDOPODOBNIE JUZ 16 STYCZNIA NO CHYBA ZE @ PRZYJDZIE WCZESNIEJ NIZ PO 3 DNIACH OD DUPHASTONU ( PRZEWAZNIE TAK WLASNIE DOSTAJE )

A TY KOCHANA DZIALASZ COS Z PRZYTULANKAMI :sorry2: BO WYDAJE MI SIE ZE WE WTOREK JAK WROCISZ Z WIZYTY TO NAPISZESZ NAM " JESTEM PO OWULCE " :tak:

ELISABETH- MOZE KOCHANA KUP SOBIE Vagical KOSZTUJE OK. 18.OO ZL JEST BEZ RECEPTY SA TO PRZECIWZAPALNE GALKI DOPOCHWOWE Z NAGIETKIEM, KOBIETY BARDZO SOBIE TEN LEK CHWALA, NIE BRUDZI BIELIZNY I SA NAPRAWDE DOBRE SAMA JE STOSOWALAM :tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

witaj, przykro mi z powodu straty fasolki :-( trzymam za ciebie kciuki, napewno bedzie dobrze :-)

Widzę Katarzynko, ze u ciebie ( o ile sie nie mylę ) juz po owu, a za tydzień testowanko?
Nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszczę, :blink: Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno:tak::-);-):-):tak: za malutką Katarzynkę :tak:

no wydaję mi się że nic z tego, bo wg mnie nie miałam owulki. Testy owu nigdy nie pokazały tak wyraxnego wyniku który wg instrukcji i moich poprzednich testów mozn było uznac za dodatnie. 12 dc wyszły mi dwie kreski, testowa ciut jasniejsza od kontrolnej a 13 dc juz była tylko jedna kreska. 12 dc było przytulanko... byłam przekonana ze owulka będzie za 3 dni, ze te kreski sciemnieją jeszcze i strasznie się zaskoczylam jak 13 i 14 dc nie miałam drugiej kreski na teście owu.

więc zobaczymy...

Czesc dziewczynki :-)
Ja zmęczona po pracy, 3 dni robilam po 12 godzin:-( ale jakos zyje :sorry2:
Jutro ide na monitoring na 17 -sta:tak: i zobaczymy co i jak. Dzis mnie brzusio pobolewa tzn jajniki i śluz mi sie zaczął pojawiac :tak: tyle sie naczytalam i tu i w:tak:ogole ze mozna miec owulke w 8 dc wiec my z mężusiem od wczoraj staranka zaczelismy pełną parą!:-D
pozdrawiam wszystkie kochane was dziewczynki:-D

trzymam kciuki, pracuj pracuj pełną parą:tak:

Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

witam Cie serdecznie i życzę powodzenia w starankach!

dziewczynki miłego dnia

Witam sie z rana ;-) szkoda tylko ze to poniedziałek :dry:

Witam sie sobotnio z Wami!
Jestem po 2 badaniach usg-czyli monitoring, po wizycie u chirurga i ogolne wiesci mam mieszane. [...]

Teoretycznie powinnam sie cieszyc, bo skoro owulka jest, a progesteron latwo mozna podniesc ...to powinno byc z gorki...ALE!!!
Mam kamienie na nerce-wykryte w czwartek i zarowno chirurg robiaca usg jak i ginekolog stanowczo ZAKAZAŁY MI STARAĆ SIE O DZIECKO dopóki nie pozbedę sie kamykow. Bo nioslo by to za soba duze komplikacje, powiklania i ryzyko dla zdrowia mojego i dziecka:-(((((((((((((((((((((
Wiec musze chcąc - niechcąc zawiesic starania na jakis czas...sama nie wiem na ile-pewnie ze 2-3 miesaice jak dobrze pojdzie:-(((((
Mam na razie lykac te wszystkie specyfiki, pic ziola i litry plynow i moze sie tak uda je przegonic ..te kamyki, a jak nie to trzeba bedzie rozbijac albo operowac...
Gdybym wiedziala ze takie jaja beda to bym o tej ciazy juz z 5 lat temu pomyslala, a tak lata mi leca, 2 ciaze chemiczne mam za soba w ciagu paru miesiecy staran -w sumie 2 razy trafilismy w owulacje i 2 razy byly wczesne poronienie...a teraz jeszcze te nerki...jak dalej tak pojdzie to pewnie zanim mi sie uda zostac mamą to bede juz przed 40stką.:-(
Eve-dzieki za wiesci, z Ciebie to madra bestyjka jest, wiesz???...I masz racje, mam powtorzyc progesteron w II fazie. A jak humorek u Ciebie?
oj Kropeczko klapa dam za takie myslenie !!! nie da sie wszystkiego przewidziec! ;-) a do 40tki to jeszcze dwojke zdziałasz! :tak::tak::tak:
kamyki napewno szybko wygonisz z nereczek!!! i wrocisz do staranek z nowymi silamy po przerwie :tak:
i dziekuje za slowka uznania ! :-D bestyjka to ze mnie napewno ale czy taka mądra :rofl2:
a humorek juz wrocil do porzadku dziennego :-D

Witajcie Kochane :-D
Wpadlam na chwilke... chcialam Wam cos pokazac.
Zrobilam dzisiaj test owu - znowu bardzo mocna krecha, wiec polecialam do apteki po ciazowy i ... oczywiscie wynik negatywny. Ciazy nie ma, ale o co chodzi z tymi testami owu ? Macie jakas teorie ??
Wieczorkiem poczytam co dzisiaj naskrobalyscie i bede odpisywac :tak:
Poki co zycze Wam milego wieczorka ;-)
pierwsze co mi sie nasunelo to to ze o tej godzinie nie rob testu ciązowego tylko rano z pierwszego porannego moczu!!!;-)

katarzynka czemu myslisz ze to ciąża? jejku jak ja bym tego chciała. dzis mija 37dzien cyklu bez @ (moj pierwszy w zyciu tak dlugi cykl) no drugi bo juz jedne dziecko mam;) No i nie wiem... jutro sie wyjasni.
Przypuszczam ze u mnie dopiero okolo 3tydzien by był.... czyli zagnierzdzanie
Na pewno jutro dam znac i test pewnie zrobię we wtorek.
Buźka**
pozdrawiam wszystkich mocno
Słonko zagniezdzenie nastepuje od ok 6 dnia po owu (zapłodnieniu) wiec juz dawno u ciebie co sie mialo wgryźć to sie wgryzło :-D i z reguly ciąze liczy sie od 1 dnia ostatniej @ czyli to juz ok 5 tc - moze uda mi sie wykrakac i dzisiej powiesz ze tak wlasnie po becie wyszlo :-D:-D:-D

Czesc dziewczynki juz zdrowa i w formie wracam na moją uluboną stronkę:-)
jupi jupi jaj ale fajnie cie tu widziec!!!! :-D:-D

Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki
Witam wsrod nas! :tak: napewno ci sie u nas spodoba:tak: przykro mi ze musialas przesc przez takie ciezkie doswiadczenia ale z pewnoscią bedzie juz teraz tylko lepiej! :-D

Lilu widze ze juz na hcg masz termin!!! :tak: pewnie skonczy sie tak samo jak z Tikanis :-D

Miłego dnia kobitki zycze! :-D

Witam was dziewczynki moje:-)
My juz zaczelismy staranki od wczoraj i zobaczymy jak bedzie,ale mam przeczucie ze i tak z tego nic nie bedzie,jestem jakos negatywanie nastawiona,moze dlatego ze poniedzialek!
Pogoda kiepawa,ciemno i pada deszcz..bleee

Też tak miałam niedawno na parę dni przed terminem @ tyle że druga krecha nie była taka ciemna ale była. Ale wątpie czy to owu, może podwyższany poziom lh z jakiegoś powodu.

Bardzo zdrowe podejście, też takie ostatnio mam i dużo lepiej się czuje psychicznie, nie nakręcam się, nie szaleje z testami, prawdę mówiąc o wiele lepiej się z tym czuje niż ciągłe rozmyślanie o dzidziusiu a przytulanki kiedy tylko zapragnę bo to ma być dla mnie przyjemność a nie tylko chłodna prokreacja. I o wiele lepiej się czuję z takim podejściem do sprawy. Oczywiście to wszystko zależy także od tego na jakim etapie starankowym jesteśmy. Wydaje mi się że dziewczyny które zaczynają bardzie się emocjonują i to przeżywają niż te któe starają siejuż np 2 lata. Choć to nie regóła. Są też oczywiście wśród nas dziewczyny które mają poważne problemy ze zdrowiem, są po poronieniach i różnych zabiegach bądź operacjach. Wszystkim jednak polecam spokój (choć wiem że to nie jest czasami łatwe) i relaks.

Ja nadal bez @ ale pojawiło się już znajome brązowe plamienie więc @ pewnie zawita jutro tylko nieco opóźniona.

Ja tez tak mysle,przestalam sie nakrecac bo warjuje!!!Ciagle o tym mysle,czy teraz sie uda czy za miesiac,a moze bede probowac lata,albo moze cos ze mna albo z nim,ehh mam gdziesz wszystko,przyjdzie to przyjdzie moja dzidzia:-)

Witam was dziewczynki moje:-)
My juz zaczelismy staranki od wczoraj i zobaczymy jak bedzie,ale mam przeczucie ze i tak z tego nic nie bedzie,jestem jakos negatywanie nastawiona,moze dlatego ze poniedzialek!
Pogoda kiepawa,ciemno i pada deszcz..bleee

Ja tez tak mysle,przestalam sie nakrecac bo warjuje!!!Ciagle o tym mysle,czy teraz sie uda czy za miesiac,a moze bede probowac lata,albo moze cos ze mna albo z nim,ehh mam gdziesz wszystko,przyjdzie to przyjdzie moja dzidzia:-)

oj nie myśl tak pesymistycznie. Dzidzia przyjdzie szybciej niz myślisz. Życze owocnych staranek.

Witam poniedzialkowo :-)
Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej :-D oby tak dalej.
Musze nadrobic zaleglosci w postach, bo wczoraj nie dalam juz rady.

Milego dzionka :-D

reklama
Do góry