reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Jejku dzieki wielkie, fajnie pogadac sobie z kims z tymi samymi watpliwosciami wiem ze nie jestem sama. Kocham mojego mezulka i nie chce go martwic moimi watpliwosciami, jego mama zmarla po porodzie i wszystko co jest zwiazane z ciaza chyba troche go stresuje, a ja tez nie mialam przyjemnych wspomnien z moja nieudana ciaza. To wszystko sie kumuluje i troche martwi. :-(

zawsze mozesz pogadać z nami! rozumiem co czujesz, ale nie mozesz się poddawać. Będzie dobrze, nie można nam tracic nadziei. Kup sobie tesy, obserwuj śluz a jak będzie blisko owulki to dorwij męzulka...

katarzynko dziekuje ci bardzo:)
:happy:
Trzymam kciuki i jutro czekam na wieści, bo chyba jutro bedzie odrazu wynik?

Kobitki

Jaka czulosc LH maja wasze testy owulacyjne ?
Zastanawiam sie jakie sa najlepsze, bo za duza czulosc dobra nie jest, malo czujny moze "przegapic" owu ?

Doradzcie pls
LH-TEST DOMOWY TEST OWULACYJNY - Apteka internetowa
ja stosuje takie, wiem ze raz na pewno w 100 % się sprawdził, tzn w tym sensie ze akurat mialam robione USG i lekarz powiedzial kiedy miałam owulke i akurat się zgodziło z testem. Niestety tylko tak sprawdziłam jego czułość i skuteczność...wlałabym inaczej:baffled:

Czesc dziewczynki juz zdrowa i w formie wracam na moją uluboną stronkę:-)

super że jesteś!

reklama
Czesc dziewczynki :-)
Ja zmęczona po pracy, 3 dni robilam po 12 godzin:-( ale jakos zyje :sorry2:
Jutro ide na monitoring na 17 -sta:tak: i zobaczymy co i jak. Dzis mnie brzusio pobolewa tzn jajniki i śluz mi sie zaczął pojawiac :tak: tyle sie naczytalam i tu i w:tak:ogole ze mozna miec owulke w 8 dc wiec my z mężusiem od wczoraj staranka zaczelismy pełną parą!:-D
pozdrawiam wszystkie kochane was dziewczynki:-D

Lilu co u Ciebie kochana?
Jescze nie zdązyłam nadrobic zaległosci ale jestem na dobrej drodze.

U mnie chwilowy odpoczynek od staranek:dry: jeszcze 2 miesiace, i dpoczynek od przytulanek, na czym najbardziej cierpi mężuś, ale musi być dzielny jeszcze kilka moze kilkanaście dni:baffled::nerd::baffled:.
W tym tygodniu skontaktuję się z kobietką, która była połozną a teraz pracuje na oddziale noworodkowym i poproszę ja o namiary na jakiegoś SUPER gina :-)
Oby tym razem wszystko dobrze sie ułozyło.

Dziekuję babo za przywitanie, mam nadzieję, ze teraz nie bedzie u mnie dnia bez BB:-):-):-)

U MNIE KOCHANA WSUMIE WSZYSTKO PO STAREMU, WLASNIE BIORE DUPHASTON NA WYWOLANIE MIESACZKI BO ZNOWU NIE MOGE SIE DOPROSIC ZEBY SAMA DO MNIE PRZYSZLA :baffled:, @ POWINNAM DOSTAN 16 STYCZNIA I OD TEGO DNIA ZACZNE BRAC METFORMAX 500, TE SAME TABLETKI KTORE BIERZE KINGUS I MA PO NICH OWULKE :tak:

kATARZYNKA- TE TWOJE TESTY MAJA CZULOSC 40 mIU/ml

Witam Cię Pysia510 jestem nowa na tym forum i się jeszcze nie znamy ale mam nadzieję, że wkrótce poznamy się. Pozdrawiam :-)

Zrobilam znowu test owu i testowa kreska jest dwa razy ciemniejsza od kontrolnej !! Nigdy w zyciu nie wyszla mi tak ciemna ! Czy to mozliwe ze jutro bede miala owu ? W poniedzialek powinnam dostac @ !!

Też tak miałam niedawno na parę dni przed terminem @ tyle że druga krecha nie była taka ciemna ale była. Ale wątpie czy to owu, może podwyższany poziom lh z jakiegoś powodu.

Dziendobry dziewczynki ja znow tylko na momencik agoniona jestem strasznie :crazy:

Wiecie co wam powiem kochanme dalam se spokuj pojde do lekarza jutro sobie badanka porobic:tak:i zobaczymy ale sie juz nie naganiam jak gupia nie dopatruje sie niczego no i nie policzylam sobie kiedy owulka dziewczynki co ma byc to bedzie i tak niczego nie zrobimy ani nie zmienimy jesli nie dan enam jest zostac mamami taki juz los wszystko w rekach boga:tak:

Bardzo zdrowe podejście, też takie ostatnio mam i dużo lepiej się czuje psychicznie, nie nakręcam się, nie szaleje z testami, prawdę mówiąc o wiele lepiej się z tym czuje niż ciągłe rozmyślanie o dzidziusiu a przytulanki kiedy tylko zapragnę bo to ma być dla mnie przyjemność a nie tylko chłodna prokreacja. I o wiele lepiej się czuję z takim podejściem do sprawy. Oczywiście to wszystko zależy także od tego na jakim etapie starankowym jesteśmy. Wydaje mi się że dziewczyny które zaczynają bardzie się emocjonują i to przeżywają niż te któe starają siejuż np 2 lata. Choć to nie regóła. Są też oczywiście wśród nas dziewczyny które mają poważne problemy ze zdrowiem, są po poronieniach i różnych zabiegach bądź operacjach. Wszystkim jednak polecam spokój (choć wiem że to nie jest czasami łatwe) i relaks.

Ja nadal bez @ ale pojawiło się już znajome brązowe plamienie więc @ pewnie zawita jutro tylko nieco opóźniona.

KOCHANA JA JESZCZE BEDE BRAC 3 DNI DUDPHASTON:-)
No to niedługo zaczynasz metformax ;-)
Ja i Tikanis już niedługo będziemy mamami , a za Was cały czas trzymam kciuki i będę Was śledzić aż do momentu kiedy i Wam będę mogła pogratulować II ;-);-);-)
Dzięki skarbie. Nie zapomnij pochwalić się zdjęciami maluszka :tak::tak:

Czlowiek czeka i sie stara caly miesiac - a tu cykl bezowulacyjny.:(
Ja przy cyklach 31 dniowych miałam owulację w 19 dc.

Hej no i znowu mnie nie ma :zawstydzona/y: ale co robić, Daria po 4 dniach chodzenia do przedszkola znów sie rozchorowała, mi on dzisiaj leje się z nosa, ech samo życie...
Wybaczcie, że nie nadrabiam i nie odpowiadam na Wasze posty :zawstydzona/y:
Zdrówka życzę :tak:

Witajcie Dziewczynki... ja tylko na chwilkę, chciałam się zameldować... komputer mi się zbuntował i nie miałam przez kilka dni dostępu do netu...
Witaj po przerwie;-)

Jejku dzieki wielkie, fajnie pogadac sobie z kims z tymi samymi watpliwosciami wiem ze nie jestem sama.
Jak byś chciała to jest wątek dla kobiet po poronieniu
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronoieniu-3780/index3474.html
serdecznie zapraszam, ja też się tam udzielam.

Czesc dziewczynki juz zdrowa i w formie wracam na moją uluboną stronkę:-)
Bardzo się cieszę, że wróciłaś :tak::tak:

Czesc dziewczynki :-)
Ja zmęczona po pracy, 3 dni robilam po 12 godzin:-( ale jakos zyje :sorry2:
Jutro ide na monitoring na 17 -sta:tak: i zobaczymy co i jak.
Zbieraj siły na przytulanki ;-);-)
Daj znać po wizycie :tak::tak::tak:

Dobry wieczór jeszcze raz...

tylko 2 godz. mnie nie było a już tyle naskrobałyście...

jejku jak ja bym tego chciała. dzis mija 37dzien cyklu bez @ (moj pierwszy w zyciu tak dlugi cykl) no drugi bo juz jedne dziecko mam;) No i nie wiem... jutro sie wyjasni.
Przypuszczam ze u mnie dopiero okolo 3tydzien by był.... czyli zagnierzdzanie
Na pewno jutro dam znac i test pewnie zrobię we wtorek.
Buźka**

pozdrawiam wszystkich mocno
Kinga czyli wszystko wskazuje na to że to jest to o na co wszystkie czekamy...3mam kciuki za jutrzejszy dzień...
A dzisiaj np.mam bardzo przezroczysty ciagnacy zel i nie wiem co to?
jak dla mnie to oznaka zbliżającej się owulki... ja bym zaczęła przytulanki już dziś!!!
Jejku dzieki wielkie, fajnie pogadac sobie z kims z tymi samymi watpliwosciami wiem ze nie jestem sama. Kocham mojego mezulka i nie chce go martwic moimi watpliwosciami, jego mama zmarla po porodzie i wszystko co jest zwiazane z ciaza chyba troche go stresuje, a ja tez nie mialam przyjemnych wspomnien z moja nieudana ciaza. To wszystko sie kumuluje i troche martwi. :-(
Olesia strasznie mi przykro... ale wiesz? próbowac trzeba... wcale Ci się nie dziwię, że się martwisz, po tych przejściach... ale musimy myslec pozytywnie i odganiac te złe, czarne myśli... życzę Ci wszystkiego najlepszego:-)

A co u mnie? byłam u gina... zapisał mi kolejne leki, tym razem inne, tzn na coś innego... mam az 3 opakowania:szok: i nadzieję, że coś się poprawi

Dobranoc
:-)

reklama
Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

Do góry