reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hej no i znowu mnie nie ma :zawstydzona/y: ale co robić, Daria po 4 dniach chodzenia do przedszkola znów sie rozchorowała, mi on dzisiaj leje się z nosa, ech samo życie...
Wybaczcie, że nie nadrabiam i nie odpowiadam na Wasze posty :zawstydzona/y:

reklama
kropeczko- niby lepiej bo juz mnie w gardle nie drapie to 3 dzien z lekami, ale kaszel jeszcze jest.. bardziej moge go wykrzusic wiec sadze ze jest lepiej i ze do srody powinien zniknac oby :sorry2:

Kasia -

Ja przed owu mam tempke 36.47, po owu 36.8-9. Dzisiaj mam 36.3 wiec nawet ponizej sredniej. I mam BARDZO duzo strasznie bialego, gestego sluzu wiec na pewno jest to juz sluz nieplodny.

Mezatko -

U mnie przytulanki byly 14dc, 15dc i 16dc. Ale ja sie obawiam, ze ja wogole w tym cyklu nie mam owu - wiec niezaleznie od tego kiedy byly przytulanki, nic z tego nie wyjdzie. Jesli chodzi o Ciebie to wszystko u Ciebie ok. Owulka jest zwykle w dzien zanikania sluzu, a nie jego szczytu. Pierwszy dzien po szczycie jest zwykle owu (choc wiadomo ze moze byc roznie). Jesli U ciebie szczyt byl w piatek, z duzym prawdopodobienstwem mialas owu w sobote.

Dziewczyny, czy ktoras z Was uzywa fertility.com i jednoczesnie chodzi na monitoring ? Pytam, bo wydaje mi sie ze ten program nie za dobrze wyznaczac dzien owu, i glowny nacisk kladzie na metode termiczna tylko. Ale moge sie mylic, wiec jestesm ciekawa czy ktoras z was miala monitoring i sobie porownywala dokladnosc ich wyliczen z tego co wychodzilo na monitoringu

Ostatnia edycja:
Mezatko

Przytulanki 2 dni po owu na 100% nie dadza Ci fasolki. Dla przyjemnosci zasze mozna, ale dla rozmnozenia juz nie:) Komorka jajowa nie zyje tak dlugo, wiec nie ma takiej mozliwosci zeby 2 dni po zafasolkowac. W rzadkich przypadkach jest tak, ze moze sie zdarzyc dzien po owu. I to zwykle tez zalezy kiedy dokladnie byla owu dnia poprzedniego, i kiedy byly przytulanki dnia kolejnego - rano czy wieczorem....

Dziendobry dziewczynki ja znow tylko na momencik agoniona jestem strasznie :crazy:

Wiecie co wam powiem kochanme dalam se spokuj pojde do lekarza jutro sobie badanka porobic:tak:i zobaczymy ale sie juz nie naganiam jak gupia nie dopatruje sie niczego no i nie policzylam sobie kiedy owulka dziewczynki co ma byc to bedzie i tak niczego nie zrobimy ani nie zmienimy jesli nie dan enam jest zostac mamami taki juz los wszystko w rekach boga:tak:

Ta temp. to w ostatniej fazie jestem 3 dni przed @ i wciaz sie utrzymuje. Niestety wczoraj rozbolal mnie brzuch jak na @. Staram sie nie warjowac ale to takie trudne.
temperatura moze spasc nawet kilka godzin przed @ podobno...u mnie spadła 3 dni przed @. A jeśli chodzi o bóle brzucha to moga one równiez oznaczać ciążę, podobno są bardzo zbliżone. Poczekaj spokojnie 3 dni na @, może nie przyjdzie. A jak długo się staracie?

no jutro juz beta...
eh denerwuje się...
:sorry2:

nie denerwuj się - u Ciebie to na 100% jest ciąża:) :tak:a robiłaś ostatnio test ciązowy? może jak potwierdzisz ciążę betką to strzel sobie teścik na pamiątkę:tak:
daj jutro znać!

Lilu19 a jaka pogoda u was?

PODOGA OKROPNA, LEJE JAK NIE WIEM, WIUCHA JESZCZE BARDZIEJ, MASAKRA :szok: CHOCIAZ TYLE DOBRZE ZE TEMPERATURA DOSC WYSOKA NIE JEST ZIMNO.

Hej no i znowu mnie nie ma :zawstydzona/y: ale co robić, Daria po 4 dniach chodzenia do przedszkola znów sie rozchorowała, mi on dzisiaj leje się z nosa, ech samo życie...
Wybaczcie, że nie nadrabiam i nie odpowiadam na Wasze posty :zawstydzona/y:

kOCHANA DUZOOOO ZDROWKA DLA CALEJ RODZINKI, MOJ SIOSTRZENIEC TAK SAMO CO SIE WYLECZY Z CHOROBY POJDZIE NA DWA DNI DO PRZEDSZKOLA ZNOW CHORY :angry: CALY GRUDZIEN CHOROWAL BYL TYLKO 4 DNI W PRZEDSZKOLU PRZEZ CALY MIESIAC :baffled:

Witajcie Dziewczynki... ja tylko na chwilkę, chciałam się zameldować... komputer mi się zbuntował i nie miałam przez kilka dni dostępu do netu... czeka mnie dziś "samotny" wieczór, to na pewno coś napisze... buziaki dla Was!!! mam nadzieję, ze u Was wszystko ok było przez tych kilka dni...

temperatura moze spasc nawet kilka godzin przed @ podobno...u mnie spadła 3 dni przed @. A jeśli chodzi o bóle brzucha to moga one równiez oznaczać ciążę, podobno są bardzo zbliżone. Poczekaj spokojnie 3 dni na @, może nie przyjdzie. A jak długo się staracie?

Prawie 3 lata temu stracilam ciaze bedac w pozamzcicznej. Straszne przezycie a i szpital nie pomogl, wiec przez dluzszy czas ochota na dzidzie nie minela ale strach blokowal cale cialo.
Minelo troche czasu, ktory zagoil rany wiec postanowilismy z kochanym mezulkiem zadzialac ponownie. Zwlaszcza, ze zegar tyka.
Mam nadzieje, ze szczescie sie do nas usmiechnie i usciskamy kiedys zdrowego bobaska.
Do tej pory nasze staranie polegalo na "nie uwazaniu" :-), choc w ostarnim cyklu sie do tego BARDZO przylozylismy :zawstydzona/y: wyliczajac dokladnie dni i mierzac temp.

reklama
Witajcie Kochane :-D
Wpadlam na chwilke... chcialam Wam cos pokazac.
Zrobilam dzisiaj test owu - znowu bardzo mocna krecha, wiec polecialam do apteki po ciazowy i ... oczywiscie wynik negatywny. Ciazy nie ma, ale o co chodzi z tymi testami owu ? Macie jakas teorie ??
Wieczorkiem poczytam co dzisiaj naskrobalyscie i bede odpisywac :tak:
Poki co zycze Wam milego wieczorka ;-)

Załączniki

• DSC06945.jpg
    DSC06945.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 38
Do góry