reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Teraz dopiero spojrzalam na Twoj suwaczek. Ty masz zawsze krotkie cykle, wiec skrocenie o ok 2 dni w tym przypadku chyba nie byloby az taka anomalia

reklama
Mezatka

Nigdy tak nie mialam. Ale kazdy moze tak miec. Faza I jest zmienna, tylko faza lutealna jest stala. Po prostu mozesz miec znacznie krotszy cykl niz zazwyczaj. W tym przypadku to byloby 25dniowy. Dziwne ze tak cykl by sie skrocil - chyba ze masz cos w swoim zyciu nadzwyczajengo w tej chwili, co moze zachwiac rownowage hormonalna i stad te anomalie?

Wiesz ja miewalam juz cykle nawet 24 dniowe jak rowniez 28 dn, ale raczej mam regularne co 26dni:tak:A moje zycie sie nie zmienilo w ostatnim czasie:-)
Powiem szczerze, ze to jest dla mnie bardzo dziwne, no ale wszystko przeciez moze sie zdarzyc :tak:No nic zobacze jak test owulacyjny wyjdzie jutro. Bede zmykac, bo dzisiaj nie mam sil siedziec na bb.:-(
Jutro poczytam sobie wszystko dziewczyny, bo nie zdolalam dzisiaj.

Ostatnia edycja:
w.kropeczka - male kamyki nie sa na szczescie (w nieszczesciu) trudne do "wyrzucenia". Musi byc dobrze. No i moze warto pomyslec o wizycie u innego gina - wiesz co dwie glowy to nie jedna.:tak:

Tikanis - jak ja bylam w ciazy to poszlam do apteki i zapytalam jaki syrop na kaszel moge zazywac - podobno bezpieczne sa leki, ktore moga dostawac noworodki i niemowleta - jest ich sporo na rynku. Moze sprobuj.
;-)

Mezatka - pozytywny test owu oznacza ze owulka edzie za 24-48 h, wiec przesuniecie nie jest takie duze
:-)

Elfa75 - w koncu przegonisz na dlugo ta wredote @. Na bank :-D

Ostatnia edycja:
Teraz dopiero spojrzalam na Twoj suwaczek. Ty masz zawsze krotkie cykle, wiec skrocenie o ok 2 dni w tym przypadku chyba nie byloby az taka anomalia

To prawda mam krotkie cykle, ale zawsze mialam owulke troche pozniej ok 11-13dc. Lolitka a kiedy dokladnie zaczyna sie faza lutealna?

Shingle ja juz wczoraj zauwazylam sluz i dzisiaj mialam bol zajnika i to duzy:tak:Wczoraj jednak nie robilam testow, bo nie przypuszczalam, ze owulke moge miec tak wczesnie:tak:Zrobie napewno jutro. Kurde zmykam bo maz pizze zrobil. Do jutra dziewczyny!!!

Dziekuje wam za odpowiedzi jutro posiedze dluzej:tak:papa

mezatka, zrobilabym przytulanko dzis na twoim miesjcu :)

Tak wlasnie mamy zamiar zrobic z mezem:tak:tylko najgorsze jest to, ze my wczoraj na imprezce bylismy i ''zaszalelismy '' troche wiec dzisiaj nie najlepiej sie czujemy:-D:-DNo ale nie chcemy starcic szansy na bejbika :-)Dobra ja juz jem, potem kapanko i ....:tak:pozdrawaiam was dziewczyny papa

Mezatko

Faza lutealna jest stala dla kazdej kobiety i wynosi zazwyczaj 13-15 dni liczac wstecz od @. Umownie jest zwykle przyjete, ze jest to 14 dni, ale 13 dni lub 15 uwaza sie za jak najbardziej prawidlowe. (pamietaj, ze jak u Ciebie jest np 15 dni, to w kazdym cyklu masz 15, a inna kobieta moze miec zawsze 13 dni itd)

reklama
Do góry