reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

A mnie czasem głupio, że marudzę z byle powodu. Przeczytałam wczoraj historię wcześniaczka, nazywanego przez mamę Calineczka. Boże jak ja się uryczałam!!! Nawet nie potrafiłam napisać kilku mądrych zdań, że podziwiam, że życzę aby maleństwo było zdrowe! Ile mama Calineczki ma siły i wiary! Medal się kobiecie należy:tak:

reklama
WITAM !
Nektarynka to co ty wymyslasz za domek, że projekt aż 10 tyś?:-D:-D:-D Ja słyszałam, że indywidualny projekt to tak w granicy 5 tyś. Zresztą teraz jest już tyle gotowców,że na pewno można coś pod siebie wybrać i to za połowę ceny indywidualnego. Ja jeszcze nie znalazłam takiego idealnego, ale na pewno ktoś kiedyś taki stworzy:-D Najgorsze jest jednak to że mamy wąską działkę i tam musiałabym wcisnąć coś wąskiego a to nie jest to o czym marzę.:-(
Oj wiem cos o tym, wlasnie wybudowalismy się i będziemy się wprowadzac, siedzimy na pudłach spakowanych..:-)

Kulka - ja sie nie nakrecam, tylko martwie. Zrobilam milon pozytywnych testow ale plamilam i boje sie, ze juz moze byc po ptokach lub cos nie tak :zawstydzona/y: Czekam na dostawe tesciorow i wszystko sie wyjasni. Moze nie wszystko ale przynajmniej to, czy fasolka jest ciagle przy mnie, czy nie :crazy:
Mam nadzieję ze wszystko się wyjasni pozytywnie!:tak:trzymam mocno kciuki!będzie napewno dobrze:tak:

Moje rodzenstwo to bliznieta(parka) , moj brat ma parke, mojej mamy rodzenstwo to tez blizniaki :)I tak idzie to szczescie z pokolenia na pokolenie...moze i mi sie trafi ;).
Moja babcia-mama taty, JEST Z TROJACZEK! a moj tata z blizniaków!

loree i u nas nawalilo sniegu, jest straszny wiatr i zimno, bryyy

U mnie Dziewczynki
1. Piękna pogoda
2. Dobry humorek
3. Na razie @ brak
4. Jeszcze mam trochę czekania bo patrząc na poprzedni cykl to jeszcze jutro mogę nie mieć @ i mogę dostać w piątek z samego rana (oby w ogóle go nie było!!)
5. Najgorsze jest to, że jak dostanę w piątek @ to głupia będzie ta nocka z Moim z soboty na niedzielę, będę się męczyć:(:(

3majcie kciuki!!
trzymam kciuki... bedzie dobrze..

Nektarynka to co ty wymyslasz za domek, że projekt aż 10 tyś?:-D:-D:-D Ja słyszałam, że indywidualny projekt to tak w granicy 5 tyś. Zresztą teraz jest już tyle gotowców,że na pewno można coś pod siebie wybrać i to za połowę ceny indywidualnego. Ja jeszcze nie znalazłam takiego idealnego, ale na pewno ktoś kiedyś taki stworzy:-D Najgorsze jest jednak to że mamy wąską działkę i tam musiałabym wcisnąć coś wąskiego a to nie jest to o czym marzę.:-(
ja zadnego nie wymyslam.. poczytalam sobie kiedys i taki projekt indywidualny z wszystkimi instalacjami itd kosztowal w biurze projektowym 9,700.. czy jakoś tak.. wiem odpuscilam i szukam gotowego.. narazie piszemy do archon'a by przebrneli przez wypis i wyrys.. my mamy piekna (prawie kwadratowa dzialke 13,38 ara:-) )
odnosnie gotowcow jak przeczytałam wypis to sama nie wiem ktory pasuje na tą działke.. jakues lukarny ustawienia.. masakra

WITAM !

Mam nadzieję ze wszystko się wyjasni pozytywnie!:tak:trzymam mocno kciuki!będzie napewno dobrze:tak:

Tak, wlasnie sie wyjasnilo. Przyszly nowe testy, zrobilam 3. Nawet juz nie ma cienia kreseczki. Juz po mojej fasolce qrwa. Nienawidze tego swiata!!!! Teraz musze czekac na @. Jak ja to powiem mojej bidulce, ktory sie mna tak pieknie opiekowal. Ja pierdole, odechciewa sie zyc normalnie.....

Tak, wlasnie sie wyjasnilo. Przyszly nowe testy, zrobilam 3. Nawet juz nie ma cienia kreseczki. Juz po mojej fasolce qrwa. Nienawidze tego swiata!!!! Teraz musze czekac na @. Jak ja to powiem mojej bidulce, ktory sie mna tak pieknie opiekowal. Ja pierdole, odechciewa sie zyc normalnie.....

przytulam :no: będzie dobrze

:szok: a zrob jutro z porannego moczu! a jestes pewna ze te testy sa takie 100% pewne!? nie chce mi sie wierzyc! :nerd: :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Kaprysiu tak mi przykro...:-:)zawstydzona/y: przytulam Cie mocno i łezki ocieram.
Jak to jest ze ta co pragnie nie moze, a ta co nie jest godna ciązy -zachodzi i to jeszcze zabija...
Pytam się jak to mozliwe???

Lilu dopiero doczytalam...ty to się masz z tym chlopem...musisz cos zaradzic na to:no:
Marzenixx tez lublie redsa, a tak wogole to za alkocholem nie przepadam...:baffled:

reklama
Odnosnie projektow to dobrze piszesz. Ja wybralam idealny w internecie poszlam z nim do architekta i okazalo sie ze jest beeeeeee. Za porade nie zaplacilam nic ale Koles zna sie na rzeczy i ostatecznie wybralam jeden z jego projektow za 2500 tys wiec jeszcze do przejscia w tym dostosowal mi go do naszej dzialki tzw adaptacja projektu (za co niektorzy potrafia wziac drugie tyle co za projekt). I o ile tez myslalam o kuchni od ogrodu okazalo sie ze to niezbyt dobry pomysl i jest z drugiej strony. Od ogrodu mamy salon tzn bedziemy miec bo narazie nawet nie zaczelismy budowy. Tak wiec w internecie mozna poszukac i okreslic co sie chce ale ostatecznie wszystko najlepiej skonsultowac z dobrym architektem. Najwazniejsze zebys miala zarys w glowie tego co chcesz o reszte niech martwia sie specjalisci :-). My mamy juz wyrobione pozwolenie na budowe ale brak funduszy. ech zycie moze kiedys. Pozdrawiam
Dobry architekt to połowa sukcesu! Fajne projekty są na stronie muratora. Czasem murator wydaje książkę z tymi projektami, można ją kupić pewnie gdzieś jeszcze. Są super zdjęcia, rzuty i opisy. Tylko zanim zacznie się przeglądanie trzeba wiedzieć tak mniej więcej chociaż czego się chce, bo inaczej można zgłupieć. Jest fajna stronka ( jak któraś chce to znajdę) gdzie przez szukaniem projektu wpisuje się minimalne wymiary działki, ilość metrów która nas interesuje , nawet ilość pokoi i to czy chcemy piętrowy czy parterowy dom. I na tej postawie szuka się projektu, więc można idealnie trafić! Ja tam już dawno mam wizję swojego:-D:-D:-D Wiem jaki będzie, za wszystkimi szczegółami. Tylko kasy brak:-:)-:)-( Póki co mieszkam też w domki i też jest fajny, ale nie taki jeszcze idealny. No ale nie można mieć wszystkiego tak od razu? Ważne że dziecko ma swój prywatny plac zabaw:-)

Do góry