reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania, początki

reklama
Witam Was, ja mam 30 lat, w październiku 2019 poroniłam w 9tc swoje pierwsze dziecko. W grudniu dostałam zielone światło na starania ale mój organizm zwariował i moje cykle, prawdopodobnie bezowulacyjne, trwały 40-50 dni. Obecnie zaczynam stymulację CLO i choć Pani Gin mówi żeby się nie nastawiać, bo w pierwszym cyklu stymulacji rzadko się udaje to i tak jestem pełna nadziei
Trzymam mocno Kciuki za wszystkie staraczki 🥰
Przykro mi z powodu straty. :( Też mam dwa Aniołki. :(

Z "bezowulacyjnością" to bym uważała. :DMiałam cykle po 75-90 dni bez tabsów. Gin zapewniał, że mnóstwo torbieli, nie mam najmniejszych szans na ciążę. Przynajmniej bez pomocy lekarza. Spoko, używalismy tylko globulek. W tym roku moja córeczka będzie miała 16 lat, z cyklu bezowulacyjnego. 😎
😂😂😂

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny! Wiem że jest pełno takich tematów ale trudno jest tam się „przebić” aby twój wpis został zauważony. Zazwyczaj dziewczyny tam już bardzo dobrze się znają i czuje się tam obco. Dlatego założyłam własny temat i zapraszam wszystkie kobietki które właśnie zaczęły starania o dzidziusia. Ja jestem Monika mam 26 lat i obecnie czekam do 7.06 na testowanie. To mój trzeci cykl starań i jestem już bardzo ciekawa czy coś z tego wyszło.
Hej, my zaczęliśmy się starać niedawno, to nasz 2 cykl. Wcześniej dwa poronienia w 2017 i 2019. Czekamy na mały cud😁
Powodzenia życzę 😘

jak to moja gin powiedziała , dla niej bezowulacyjny cykl ale warto próbować, bo różne cuda już widziała :-)

To ja też dołączam. W maju poronienie zatrzymane leczone farmakologicznie. Teraz będzie 1 cykl starań, niestety niepełny, bo mąż wyjeżdża na 3 miesiące, ale może akurat trafi w dni płodne :)
Zobaczymy.

hej dziewczyny :D dołączam się do Was bo w tym miesiącu (ale dopiero od 20stego) ponawiamy starania o dzidziusia :D wcześniej nie moglismy przez leki które przyjmowałam i ogólnie przez różne moje perypetie zrowotne :( trzymam kciuki za Was wszystkie i czekam na dobre wieści :D oby to był owocny miesiąc :):):):)

Hej z chęcią do Was dołączę [emoji4] to będzie mój drugi cykl starań [emoji4] na chwilę obecną dziś dopiero 1 dc :( mam na imię Marta mam 23 lata i staramy się o 3 ciążę. Pierwsza stracona 2016 r( nieplanowana ) , A z drugiej mam dwuletnią córeczkę [emoji4]

@Pixies - przez ten rok nie mieliście żadnych badań?

Nie. Naiwnie myslelismy, ze samo sie uda. W koncu innym sie udaje nawet za pierwszym "strzalem", to czemu nam nie. A teraz zaczelismy robic badania i powoli wychodza rozne rzeczy. Jutro ide do gin i zobacze, co powie, bo juz nie chce czytac internetow, bo osiwieje chyba :)

reklama
Nie. Naiwnie myslelismy, ze samo sie uda. W koncu innym sie udaje nawet za pierwszym "strzalem", to czemu nam nie. A teraz zaczelismy robic badania i powoli wychodza rozne rzeczy. Jutro ide do gin i zobacze, co powie, bo juz nie chce czytac internetow, bo osiwieje chyba :)
Nam się udało za pierwszym razem ale ciąża się nie rozwinęła. Nie ma na to reguły ☹️
Dużo wiary i siły ☺

Do góry