reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po tabletkach antykoncepcyjnych

reklama
Urodziłam w październiku 2015 syna. Od tamtej pory non stop na tabletkach do czerwca 2019. W czerwcu odstawiłam, dostałam okres i potem już nie brałam. Zaszłam w lipcu 2019.
Co ciekawe, jak zaszłam z pierwszym dzieckiem w ciążę to było tak samo; odstawiłam w grudniu, potem już po okresie nie brałam i zaszłam w styczniu 2015

Urodziłam w październiku 2015 syna. Od tamtej pory non stop na tabletkach do czerwca 2019. W czerwcu odstawiłam, dostałam okres i potem już nie brałam. Zaszłam w lipcu 2019.
Co ciekawe, jak zaszłam z pierwszym dzieckiem w ciążę to było tak samo; odstawiłam w grudniu, potem już po okresie nie brałam i zaszłam w styczniu 2015

O kurczę to szybko. Zazdroszczę. Ja wcześniej brałam tabletki przez kilka lat z krótkimi przerwami i w pierwszą ciążę zaczęłam w drugim cyklu starań. Teraz staramy się o drugie dziecko. Tabletki brałam w lipcu- później miałam krwawienie z odstawienia i 21 sierpnia normalny okres więc właśnie zaczął się drugi cykl starań ale chyba ten cykl jest bezowukacyjny. Wczoraj zaczęłam robić testy owulacyjne i wczorajszy był negatywny chociaż pierwsza kreska była delikatnie widoczna "gołym okiem" natomiast dziś dosłownie cień kreski :( wiem że to dopiero drugi cykl starań ale tak bardzo bym chciała już być w ciąży

Rozumiem, u mnie pierwsza ciąża nieplanowana więc szok był że tak od razu. Drugą już z mężem planowaliśmy ale również szok że tak szybko się udało. A jakie tabletki brałaś?

Jak długo trwały wasze starania po odstawieniu tabletek antykocepcyjnych? Jak długo je przyjmowalyscie bez przerwy?
U mnie już w pierwszym cyklu po odstawieniu. Brałam 4 lata bez przerwy [emoji846]
Niestety nie pamiętam już nazwy - było to kupę lat temu.
Nawet gin powiedział mi, że wyszły aż trzy jajeczka - ale tylko jedno zostało zapłodnione [emoji2] Dzisiaj ma już prawie 18 lat [emoji3590]

Rozumiem, u mnie pierwsza ciąża nieplanowana więc szok był że tak od razu. Drugą już z mężem planowaliśmy ale również szok że tak szybko się udało. A jakie tabletki brałaś?
po urodzeniu synka jak karmiłam to piersią brałam jednoskldnikowe cerazette a później jak mały skończył 9 miesięcy przestałam go karmić i od tamtej pory czyli od lutego 2019 brałam yasminelle

U mnie już w pierwszym cyklu po odstawieniu. Brałam 4 lata bez przerwy [emoji846]
Niestety nie pamiętam już nazwy - było to kupę lat temu.
Nawet gin powiedział mi, że wyszły aż trzy jajeczka - ale tylko jedno zostało zapłodnione [emoji2] Dzisiaj ma już prawie 18 lat [emoji3590]
super to faktycznie kupę late temu było i wiadomo że w tamtych czasach te tabletki nie były takiej nowej generacji jak teraz a mimo to udało się szybciutko z malenstwem. Wiem oczywiście że każdy organizm jest inny i niektóre dziewczyny biorą tabletki wiele lat bez przerwy i od razu zachodzą po odstawieniu a inne wręcz przeciwnie ale czytając wasze komentarze trochę wraca mi nadzieja.

Brałam tabletki 7 lat, po ich odstawieniu cały czas miałam plamienia między miesiączkami które potrafiły trwać nawet od połowy cyklu aż do okresu, staraliśmy się praktycznie około 2 lata, udało się ale okazało się puste jajo, po tej sytuacji w szczęśliwą ciążę zaszłam po 7 miesiącach z tym że staraliśmy się niecałe 3 miesiące ( 4 miesiące po poronieniu tego jaja byłam abstynentem seksualnym ).

reklama
Tabletki brałam przez kilka lat przed pierwszą ciążą.
Odstawiłam na 3 miesiące przed rozpoczęciem starań i zaszłam w pierwszym cyklu owych starań.
Po zakończeniu KP powrót do tabletek na 3 lata, znowu odstawienie na 3 miesiące przed rozpoczęciem starań i zaskoczyło w drugim cyklu.

Do góry