reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Czy jest możliwość 2 tyg po poronieniu samoistnym,że mogę odczuwać jeszcze dolegliwości takie jak w ciąży na początku??
Raczej jest możliwe bo beta stopniowo spada. Ja jeszcze jakiś czas czułam się ciążowo. Cztery tyg wychodziły mi testy ciążowe pozytywne.

Z drugiej strony lekarz jak po.zabiegu robił usg i było czysto to ciąża raczej jest wykluczona. Raczej nie ma szans od razu po zabiegu na owulacje i ciążę po 2 tyg. Po 4 to mogło by tak.byc. Słyszałam już historię o tym ze dziewczyny nie dostały pierwszej @ po poronieniu tylko od razu ciąża następna ale nie.po 2 tyg

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

reklama
@90_natka mało się udzielam bo maluchy wchodZą.mi na głowę. Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam że synek ma sporo problemów. Podejrzewalismy u niego autyzm. Nie można go Z oczu spuścić :D ale podczytuje Was regularnie i od czasu do czasu coś tam skrobne.

Jak sobie radzicie z.dwojka maluszków? Masz kogoś do pomocy? Czy sama ogarniasz?

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

@90_natka mało się udzielam bo maluchy wchodZą.mi na głowę. Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam że synek ma sporo problemów. Podejrzewalismy u niego autyzm. Nie można go Z oczu spuścić :D ale podczytuje Was regularnie i od czasu do czasu coś tam skrobne.

Jak sobie radzicie z.dwojka maluszków? Masz kogoś do pomocy? Czy sama ogarniasz?

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png
Tak, pamiętam że pisałaś że podejrzewaliście autyzm i mieliście się zdiagnozować w tym kierunku. I jak po badaniach, potwierdziło się podejrzenie?
My radzimy sobie całkiem dobrze, mój mąż pracuje na zmiany więc nie do końca jest tak że wszystko jest tylko na mojej głowie bo zależy jak on idzie do pracy :) czasem mam więc pomoc ;) choć Julki nie można spuścić z oczu bo kombinuje przy małym, wrzuca mu zabawki do łóżeczka itp. No i chce go nosić i tulić ;) ogólnie to od września dostała się do żłobka więc parę godzin do południa jej nie ma. Chociaż dopiero połowa września a ona już drugi raz chora więc siedzi w domu... W sobotę mamy chrzest Jasia więc mam nadzieję, że mała do tego czasu się wykuruje.

Dziewczyny byłam u lekarza przepisał mi antybiotyk fromilid, zaczęłam czytać o tym w necie i pisze że jeśli sie planuje ciążę lub jest się w ciąży to ten antybiotyk jest nie należy do bezpiecznych. Nie mówiłam lekarzowi ze planujemy bo on wogole ze mną nie rozmawiał nic mi nie wytłumaczył a ja ledwo mówię. Zaczęłam się bać. Wiem że bez antybiotyku mi nie przejdzie ale strasznie sie boję żeby nie zaszkodziło w razie co

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny byłam u lekarza przepisał mi antybiotyk fromilid, zaczęłam czytać o tym w necie i pisze że jeśli sie planuje ciążę lub jest się w ciąży to ten antybiotyk jest nie należy do bezpiecznych. Nie mówiłam lekarzowi ze planujemy bo on wogole ze mną nie rozmawiał nic mi nie wytłumaczył a ja ledwo mówię. Zaczęłam się bać. Wiem że bez antybiotyku mi nie przejdzie ale strasznie sie boję żeby nie zaszkodziło w razie co

Idź do innego . Antybiotyki z grupy penicylin sa bezpieczne dla kobiet w ciąży i kp. Sama brałam w cyklu w którym zaszłam po południu i podczas karmienia piersią już też.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

Idź do innego . Antybiotyki z grupy penicylin sa bezpieczne dla kobiet w ciąży i kp. Sama brałam w cyklu w którym zaszłam po południu i podczas karmienia piersią już też.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png
A ten moze zaszkodzić ? Bo nie jestem pewna czy wogole się udało dopiero w niedzielę był zastrzyk czyli jesteśmy w trakcie starań. To lekarz rodzinny

A ten moze zaszkodzić ? Bo nie jestem pewna czy wogole się udało dopiero w niedzielę był zastrzyk czyli jesteśmy w trakcie starań. To lekarz rodzinny

Jeśli na ulotce pisze że jest nie wskazany w trakcie staram czy wczesnej ciąży to raczej tak. Ja bym poszła albo jeszcze raz po coś z penicylin jak duomox czy augumentin czy co tam w Polsce macie jeszcze bo nie pamiętam. Albo bym sie nie starała w tym cyklu. Ale to ja bym tak zrobiła a to zawsze twoja decyzja. W Internecie jest wypis leków bezpiecznych w ciąży nie pamiętam strony. Tam można sobie leki sprawdzić.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

Przestraszyłam się strasznie i załatwiłam sobie augumentin, tylko ze wziełam dwie tabletki tego antybiotyku i teraz pytanie czy dwie tabletki mogą zaszkodzić? Wzięłam wczoraj wieczór i dziś rano. Jejku ja to mam się zawsze z tym wszystkim

Przestraszyłam się strasznie i załatwiłam sobie augumentin, tylko ze wziełam dwie tabletki tego antybiotyku i teraz pytanie czy dwie tabletki mogą zaszkodzić? Wzięłam wczoraj wieczór i dziś rano. Jejku ja to mam się zawsze z tym wszystkim

Poczytaj blog mamaginekolog.pl Podobno do 14 dni od zapłodnienia nie powinno się nic stać. Ona tam wszystko dobrze tłumaczy. Nie martw się na zapas

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

reklama
Do góry