reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Natka super :) bardzo super nawet :) za 2 tygodnie połowa. No i 190 gram to już duże dziecko :) a co lekarz mówi na temat płci dziecka?
Cieszę się jakby to moja ciąża była. :p naprawdę Natka cieszę się bardzo :)

Każda z nas zostanie w końcu ziemską mamą. ​Każda.

reklama
Doczytałam Was... :-)
Bardzo Wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa. Naprawdę muszę Wam przyznać, że uspokoiłam się dzisiaj. Powoli naprawdę dociera do mnie że musi być dobrze:-)

Ania_Beata my akurat pochowaliśmy naszą córeczkę, także mamy miejsce gdzie możemy się z nią "spotkać". Pomysł z drzewkiem moim zdaniem fajny, zawsze będzie to dla Was jakiś symbol, zawsze będziecie pamiętali o swoim maleństwie.
Co do straty to my przed obumarciem ciąży też mieliśmy dwie ciąże biochemiczne.
Jeśli chodzi o odczekanie to fizycznie tak jak dziewczyny piszą lekarze zalecają różnie, od trzech miesięcy do pół roku. U mnie wstępnie lekarz powiedział o trzech cyklach, ale już po dwóch dostaliśmy od niego zielone światło bo szybko wszystko się zagoiło i zregenerowało. Najważniejsze jest jednak, żebyś psychicznie też czuła się gotowa.

Colly co do płci to nie udało się podpatrzeć bo dzidziuś cały czas zasłaniał strategiczne miejsce nóżką, nawet w 3d/4d się nie udało. Ba, nawet przespacerowanie się po gabinecie żeby zmieniło pozycję nie pomogło. Uparciuch po tatusiu :-D

Natka, fajnie że jest fajnie!
Kamkaz, no właśnie nie ma dobrych i złych rozwiązań w takich sytuacjach. Moje Ziarenko miało 4 mm. Nawet pudełko od zapałek byłoby za duże...
Colly mam nadzieję, że uda się każdej z nas.

Ania_Beata wielkość trumienki naprawdę nie ma znaczenia. Moja Majeczka miała 224 gramy i 25 cm więc była długa dziewczynka ale mniejsze dzieci chowają w dziecinnych trumnach, czyli o wiele większe niż szkatułki. Zresztą jeśli zarejestrowałabyś dziecko w USC to miałabyś możliwość z korzystania z urlopu macierzyńskiego w wymiarze 8 tyg. Też nie każdy o tym wie, zresztą nie zawsze szpital chce wystawić zaświadczenie do USC o martwym urodzeniu dziecka. Ale co by nie było każdy postępuje według własnego sumienia i co mu serce podpowiada i tak być powinno.

Heej, ja już po wizycie i wszystko jest ok :) Bąbel jest większy niż wg. Pierwszego usg, ma 3cm mój gigant :cool2:. Widzieliśmy główke, rączki, nóżki i oczywiście serduszko. Maleństwo się ruszało. Narzeczony cały czas się uśmiechał jak patrzył na ten telewizorek. :-) co za ulga.
Oczywiście z tym tsh muszę iść najpierw do ogólnego po skierowanie i później do endokrynologa. Lekarz mówił że to raczej rzadkie mieć nadczynność w ciąży. No nic. Nie będę się denerwować za wczasu.

Natka, Colly ciesze sie z udanych wizyt! Gratuluje jeszcze raz.

Ja juz dzisiaj umyłam ostatnie okno - balkonowe. Maz mi powiedział, ze juz nie mam arbuza, a prawdziwą amerykańska dynię hallowinową. Ech .... Ledwo juz sie ruszam. Synek bryka, ale skurczy żadnych.

reklama
Do góry