reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Dziewczyny baaardzo dziękuję Wam za miłe słowa. Wierzę, że to była moja córcia i tego będę się trzymała.

Ewel przede wszystkim gratulację za zielone światełko. Oby szybko się udało. Co do inofolicu - ja zaczęłam go pić od początku maja a koniec czerwca zobaczyłam 2 kreski na teście. Oczywiście nie jest powiedziane, ze u Ciebie będzie tak samo. Ale ja mam na temat inofolicu jak najlepsze zdanie więc jeśli macie możliwość to szczerze polecam.Co prawda cena nie jest specjalnie zachęcająca do kupna, jednak przez internet jest o wiele taniej. Ja też już wznowiłam picie 2 saszetek na dzień.

Magda niestety ja dopiero uczę się rozpoznawać śluz jaki jest i co może oznaczać, jednak na wilgotność szczególnie w ciąży moja lekarka mnie bardzo uczulała. Zresztą ja korzystam z NaPro-technology, więc tam jest bardzo jasno wyjaśnione.

A ten infolic cała ciążę też się bierze? Ja niby ostatnio szybko zaszlam...ale nie wiem jak teraz będzie. Więc kupię go... Bo pragnę tego stanu ciazowego ;)

Ja tez mialam cytologie w ciąży i dr mi mowila ze moge plamic w tym dniu. Jak by sie przeciagalo to jechac na IP. Ja źle wspominam wymaz z cewki moczowej. .. Katorga...
Ewel nie mam pojęcia ile należy go zeby dzialal.
Mama z UK mam córeczkę: )

Dzisiaj sie dowiedzialam ze znajoma ze studiow jest w ciąży i ze źle sie czuje i ze ma zle wyniki. I tak od slowa do slowa okazalo sie ze ona tez stracila 1 dzieciatko... Gdzie bym nie popatrzyć kobieta po stracie... Jak lezalam w szpitalu po porodzie bylo nas 4 na sali po cc i wszystkie wczesniejsze ciaze poronilysmy...

Kwiatuszku przepraszam :happy: coś źle doczytałam :-p Tak czy siak buziaki dla niej :tak: To fakt,że mam po stracie jest dookoła bardzo dużo. Człowiek jednak nie chwali się tym...wiadomo....dopiero jak się stanie w obliczu sytuacji, to nagle się słyszy o tym....U nas było tak,że jak nasza Kaya odeszła i dużo o niej mówiliśmy, to i nasi znajomi zaczęli opowiadać,że oni też. Przykre...

Madziorrek, kochana dziewczyno.Ściskam i pozdrawiam. Pochwal się tym ząbkiem jeśli się uda focię zrobić :)
Pietruszka pozdrawiam, kciuki mam zaciśnięte !

Doris Trzymaj się jutro dzielnie. Zobaczysz że po tym zabiegu musi być dobrze. Myślę o Tobie i trzymam mocno kciuki. Jak dasz radę to koniecznie napisz jak będziesz po wszystkim;-)Głowa i uszy do góry Kochana:-pŚciskam mocno i pozdrawiam

Dziewczynki moje kochane powiedzcie mi jakie powinny być wyniki progesteronu w poszczególnych etapach ciąży? Zmartwiłam się bo przyjechałam do Polski porobić badania i wychodzi na to że pomimo brania progesteronu 2xdziennie mam tylko 19,15 ng/ml a to juz 9 tydzien bedziemy zaczynac. Chyba to troszke za niskie :(

reklama
Gosiak normy progesteronu w ciąży to: 1-28 ng/ml tuż po owulacji, 9-47 ng/ml do 12. tygodnia ciąży, 17-146 ng/ml między 12. a 28. tygodniem ciąży i 55-200 ng/ml od 28. tygodnia aż do rozwiązania. U Ciebie jest zatem jak najbardziej ok. Nie martw się :happy:

Do góry