reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Goosiak16 w ciąży też miałam bardzo duży problem z progesteronem. Brałam do samego końca luteinę. Raz w tygodniu musiałam robić poziom progesteronu i porównywałam z wykresem, który dostałam od mojej pani doktor i wiedziałam czy jest ok, czy niestety zbyt niski. Podsunę Ci adres strony gdzie go znajdziesz. Jak będziesz chciała możesz z niego korzystać, ale nie musisz. Konkretnie on pokazuje, jak powinien progesteron wzrastać w ciąży.

http://naprotechnologia.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2012/03/progesterone-levels.gif

reklama
Czy przed zajściem w ciążę badałyscie poziom progesteronu ???

Chciejka jak przed staraniem się robiłam mnóstwo badań, włącznie z poziomem progesteronu. Okazało się, że mam zbyt niski i trzeba było brać leki. No i to był też strzał w dziesiątkę, bo to też mogło być przyczyną nieudanych prób. Z tym, że ja robiłam badania w odpowiednich dniach cyklu.

Cześć, mogę dołączyć? :zawstydzona/y:
W sierpniu zeszłego roku przeszłam laparoskopię ciąży pozamacicznej, był to 5 tydzień ciąży, odczekałam 4 miesiące i w grudniu znowu rozpoczęliśmy starania o dzidziusia. Czy jest ktoś tutaj po cp?
Pozdrawiam :-)

Kamkaz dzięki :) chyba też będę musiała to zrobić, bo nigdy nie miałam ich robionych.A w ciążę ciężko było zajść.

Ewel-INOFOLIC u mnie zadziałał w 1 cyklu, śluzu płodnego było baaardzo dużo. Tylko że ja piłam 2 saszetki dziennie. Jak już zaszłam, lekarz mówił że mam odstawić.

Cześć joawa. Ja przeszłam w listopadzie stratę dziecka 6/ 7 tydz.We wt dowiedziałam się że to była ciąża pozamaciczna. Tylko nie miałam zabiegu, ciąża sama wyszła z jajowodu bo była blisko przy wyjściu umiejscowiona.

chciejka, to chyba lepiej... i już się staracie o kolejne dziecko? Ja boję się bardzo, że sytuacja się powtórzy, ale nie poddaję się :no:

Gosiak moim zdaniem progesteron masz w normie. Pamiętaj też o tym, że jeżeli bierzesz syntetyczny progesteron, dydrogesteron (np. Duphaston) to on zupełnie nie wpływa na poziom progesteronu we krwi. Także nawet jeśli go bierzesz to nie ma wpływu na wynik -taka sytuacja ma miejsce wtedy gdy bierzesz progesteron naturalny. Naturalnym jest np. Luteina.

Joawa1985 witaj i rozgość się. Są tutaj dziewczyny które również miały ciążę pozamaciczną, niestety czasami tak się zdarza...

Doris kciuki za dzisiaj. Będzie dobrze!

Jejku ja to normalnie wczorajszy dzień mam wyjęty z życiorysu! Miałam znowu taką migrenę że myślałam że padnę:-( spacer pomógł tylko na krótko i w końcu i tak tabletkę przeciwbólową musiałam wziąć. Ehh oby jak najmniej takich dni.

Joawa-ja jeszcze mam zakaz.Mam spora torbiel na jajniku i krew w zatoce douglasa właśnie przez ciążę. Tam się wylała wszystko.
A dziś kiepsko się czuje.w sumie już od wczoraj wieczorem. Wymiotów ala, a dziś bardzo słaba jestem prawie mdleje. Mozliwe, że tabletki antykoncepcyjne tak na mnie działają?

Miałam dzwonić do lekarza jak coś będzie się działo i chyba tak zrobię.

reklama
Do góry