Nanulika dla pewności zrobiłabym dzisiaj po pracy jeszcze jeden teścik owu. Jeżeli wyjdzie negatywny, a tempka jutrzejsza będzie równa lub nieco wyższa, założyłabym że owu wystąpiła w okolicy największego spadku czyli 11dc, a pomiar z 10dc uznałabym jako "zakłócenie". Jeżeli owu wystąpiła w 11dc, płodne dni to od 5 do 11 dnia cyklu, oraz 3 dni po owu uznaje się także za potencjalnie płodne (czyli 12-14dc) a więc łącznie dni płodne od 5 do 14 dnia cyklu.
Pamiętaj jednak, że to co na razie piszę jest tylko "przypuszczeniem" i trzeba zobaczyć co pokaże dalej tempka i test owu.
Myszka2829 czekam z niecierpliwością na wieści
Ani@k
A u nas na poddaszu chyba zamieszkało jakieś zwierzątko, bo drugą noc słyszę jak sobie drepta, kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
W nocy koło 3-ciej obudziłam się z ogromnym parciem na słodkie
poszłam do lodówki, i dostałam od teściowej taki kompot z gruszek co się go rozrabia z wodą, wypiłam pół słoika bez rozcieńczania prosto ze słoika
po czym stwierdziłam że mi za mało, i wypiłam 0,3l coca-coli lodowatą z kostkami lodu, no i oczywiście gazu musiało być tyle że mi bąbelki oczami wychodziły. Nie wiem co to był za napad
Tego co dalej nastąpiło mogłam się spodziewać, mianowicie po takiej dawce cukru w środku nocy po chwili Ninka zaczęła wariować. I tak godzinkę się bawiłyśmy. Doszłam do wniosku, że ona się obraca. To znaczy że obróciła się w tym momencie, ale że obracała się już wcześniej - czyli fika sobie jeszcze fikołki. Przeanalizowałam kiedy w jakim miejscu było serduszko, i gdzie czułam kopniaki i czkawkę, i nagle zaczęło się wszystko zgadzać - po wczorajszej zabawie, stwierdziłam że teraz okręciła się ponownie głową do góry, włączyłam dopplera no i serduszko było na wysokości pępka, więc się wszystko zgadza - w nocy okręciła mi się z głowy w dół - na głowę do góry. Dostała też czkawki, i nie miałam jej na dole tylko trząsł się cały brzuch. Co to oznacza? To, że ma jeszcze na tyle miejsca żeby fikać koziołki, więc jest jeszcze szansa że się okręci "pupą na świat" :-)