Pierwsze poronienie?Jestem 2 tygodnie po poronieniu. Lekarz który mnie prowadził żadnych badań nie kazał robić.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pierwsze poronienie?Jestem 2 tygodnie po poronieniu. Lekarz który mnie prowadził żadnych badań nie kazał robić.
Tak pierwsze. W 10 tygodniu serduszko przestało bić. Jeszcze wcześniej miałam plamienia przez 7 dni dostałam duphaston 3x1 ale nie pomógł.Pierwsze poronienie?
To nic dziwnego ze lekarz nie kazal robic zadnych badan. Moglbyc to poprostu przypadekTak pierwsze. W 10 tygodniu serduszko przestało bić. Jeszcze wcześniej miałam plamienia przez 7 dni dostałam duphaston 3x1 ale nie pomógł.
Tylko wcześniej prawie 2 lata nie mogłam zjeść w ciążę za wysoka prolaktyna i brak owulacji. Naprawdę nie wiem czy robić te badania czy po prostu odpuścićTo nic dziwnego ze lekarz nie kazal robic zadnych badan. Moglbyc to poprostu przypadek
Po 1 poronieniu mysle ze nie warto. Jaka wartosc prolaktyny mialas?Tylko wcześniej prawie 2 lata nie mogłam zjeść w ciążę za wysoka prolaktyna i brak owulacji. Naprawdę nie wiem czy robić te badania czy po prostu odpuścić
Ja przez 8 lat nie zachodziłam w ciążę. Wysoka prolaktyna naprawdę nie jest wcale przeszkodą. Kobiety karmiące też mają wysoką ale zachodzą. Ile miałaś sprawdzanych cykli, że pewność iż nie ma owulacji???Tylko wcześniej prawie 2 lata nie mogłam zjeść w ciążę za wysoka prolaktyna i brak owulacji. Naprawdę nie wiem czy robić te badania czy po prostu odpuścić
Więc ostatnia jak robiłam to była ok 27 ok marca robiona potem nie była sprawdzona bo brałam cały czas dostinex ale w wieku 21 mil prawie 1000 gdzie norma była do 400. To 4 lata temu no i brak miesiączki co miesiąc pojawiała się kiedy chcePo 1 poronieniu mysle ze nie warto. Jaka wartosc prolaktyny mialas?
Od listopada 2017 leczę się u niego i od początku w każdym miesiącu miałam sprawdzone oprócz kilku miesięcy kiedy był torbiel. Pęcherzyki w ogóle nie rosły a było ich pełno i nie pękały. Dlatego byłam na dostinex clarzone i ovitrelle zastrzyku przy drugim się udało zajsc ale długo szczęście nie trwało tylko 10 tygodniJa przez 8 lat nie zachodziłam w ciążę. Wysoka prolaktyna naprawdę nie jest wcale przeszkodą. Kobiety karmiące też mają wysoką ale zachodzą. Ile miałaś sprawdzanych cykli, że pewność iż nie ma owulacji???
A miałaś sprawdzane czy nie masz przypadkiem PCO? Dużo pęcherzyków nie rosnących hmmm Mi to wygląda na PCO, ale lekarzem nie jestem.Od listopada 2017 leczę się u niego i od początku w każdym miesiącu miałam sprawdzone oprócz kilku miesięcy kiedy był torbiel. Pęcherzyki w ogóle nie rosły a było ich pełno i nie pękały. Dlatego byłam na dostinex clarzone i ovitrelle zastrzyku przy drugim się udało zajsc ale długo szczęście nie trwało tylko 10 tygodni
Jeden mi lekarz to stwierdził ale teraz jak już była u tego co mnie teraz prowadzi powiedział że to winna prolaktyny którą wszystko blokuje i jak ona się obniży to w wszytko ruszy. Zdarzyło się że w jednym cyklu same rosły a w jednym w ogóleA miałaś sprawdzane czy nie masz przypadkiem PCO? Dużo pęcherzyków nie rosnących hmmm Mi to wygląda na PCO, ale lekarzem nie jestem.
Pierwsza strata przeważnie uważana jest za przypadek. Mój lekarz nie kazał Mi robić po stracie rzadnych badań. Miałam poronienie samoistne całkowite. Między 7 a 8 Tc. Zaraz po pierwszej miesiączce byłam znów w ciąży i mam zdrowego synka. Ciąża bez większych problemów