@aga_agi a jesz tą tzw nocną kolację? Ona jest ważna bo zapobiega niedocukrzeniu w nocy i właśnie wzrostom cukru na czczo. Ja jadłam ostatnią kolację ok 22.00, a o 7.00 już mierzyłam na czczo i wcinałam pierwsze śniadanie. Nie możesz mieć za długiej przerwy między ostatnim posiłkiem a pierwszym następnego dnia. Niestety te cukry na czczo są najgorsze bo ciężko je zbić samą zmianą diety bo w nocy glukoza metabolizuje się inaczej. Ale w ciąży z córką byłam na forum cukrzycowym i tam też dziewczyny pisały że może być tak że im później mierzysz na czczo tym cukier wyższy i czasem wystarczy tylko wstać wcześniej i cukier jest ok bo dopiero później zaczyna rosnąć jak zaczynają się poranne wahania hormonów (bo to wszystko wpływa na metabolizm cukru).
A co do wagi to nie przejmujcie się, jeśli dziecko przybiera to nie ma co się przejmować że u Was spadek. Ja z córką do czasu wykrycia cukrzycy normalnie przybierałam na wadze, a potem na diecie już tylko waga w dół. Na końcu się okazało, że 6 kg tylko przez całą ciążę przytyłam a po porodzie spadek od razu o 9,5 kg
A co do wagi to nie przejmujcie się, jeśli dziecko przybiera to nie ma co się przejmować że u Was spadek. Ja z córką do czasu wykrycia cukrzycy normalnie przybierałam na wadze, a potem na diecie już tylko waga w dół. Na końcu się okazało, że 6 kg tylko przez całą ciążę przytyłam a po porodzie spadek od razu o 9,5 kg