reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
cześć. Cieszę się, ze temat pomocniczy o leczeniu przypadł wam do gustu.
Słowo usprawiedliwienia z mojej strony :) obecnie moderuję cały nasz dział, a tematów jest wiele
Link do: Ciąża po poronieniu
przepraszam jesli mało odnoszę sie do waszych postów, nie czujcie sie pominiete ale fizycznie nie jestem w stanie was wszystkich ogarnąć :) najczęściej mozna mnie spotkać na leczeniu immunologicznym bo tam zaczynałam :) moje zadanie póki co ogranicza sie głównie do spraw pomocniczych, pilnuje porządku, strzelam do spamerów i zakładam wątki ułatwiajace nam współpracę.
Jeśli chciałybyście jakiejś informacji lub kontaktu ze mną to najlepiej przez priv lub prosze o wywolanie @nafoczka. Zawsze wam odpowiem :*
Asia

Ja juz po wizycie [emoji3],bobas ma 2cm i serce bije jak dzwon.Sama widziałam jak pulsuje[emoji2].Juz teraz całe ciśnienie ze mnie zeszło,bo te pogranicze do 9 tc to najwięcej strat jest.Lekarz założył mi karte ciąży i dał skierowanie na wyniki.
1503571917-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@DorciaMamaOlka a Ja za to pamiętam Twój cień[emoji1][emoji1][emoji1]a jeszcze troszkę i koniec 4 miesiąca. Jak ten czas szybko leci. A wiesz już może kto siedzi u Ciebie w brzuszku??? No i na kiedy masz termin??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana nie wiem :) ostatnia wizytę miałam 7.08 i niczego lekarz nie chciał sugerować :) mam nadzieję,że będzie coś wiadomo 8.09 :) tp mam na 14.02

Ja juz po wizycie [emoji3],bobas ma 2cm i serce bije jak dzwon.Sama widziałam jak pulsuje[emoji2].Juz teraz całe ciśnienie ze mnie zeszło,bo te pogranicze do 9 tc to najwięcej strat jest.Lekarz założył mi karte ciąży i dał skierowanie na wyniki.
1503571917-aaaaaa.jpeg

Alunia cudownie [emoji8][emoji177]

Dziewczynki zycze wam nudnych ciąż i zeby przebiegly bez komplikacji[emoji110][emoji110] cudownych zdrowych maluszków [emoji7][emoji7]a tym nie zafasolkowanym cierpliwosci w staraniach [emoji110][emoji8][emoji12]

U mnie dzisiaj temp spadla więc zrobilam test a tu biel jak cholera !!! Wiec pewnie @ sie szykuje ...no i coz na mnie czas pozegnac sie z wami wszystkimi [emoji27] boli zaje.....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki zycze wam nudnych ciąż i zeby przebiegly bez komplikacji[emoji110][emoji110] cudownych zdrowych maluszków [emoji7][emoji7]a tym nie zafasolkowanym cierpliwosci w staraniach [emoji110][emoji8][emoji12]

U mnie dzisiaj temp spadla więc zrobilam test a tu biel jak cholera !!! Wiec pewnie @ sie szykuje ...no i coz na mnie czas pozegnac sie z wami wszystkimi [emoji27] boli zaje.....

Kochana Ja mam nadzieję, że teraz jak sobie odpuścicie to zaskoczysz i mimo iż chcesz się pożegnać z nami to będziesz nasz odwiedzać i za jakiś czas pochwalisz nam się pozytywnym teścikiem!!!!!!!!! Tulę mocno do serduszka[emoji11][emoji11][emoji11]

Kochana nie wiem :) ostatnia wizytę miałam 7.08 i niczego lekarz nie chciał sugerować :) mam nadzieję,że będzie coś wiadomo 8.09 :) tp mam na 14.02
To daj znać po wizycie!!! Ja dzisiaj mam dokładnie 13t1d. I się też zastanawiam kiedy ruchy zacznę czuć. Już nie mogę się tego doczekać!!!
A synkowi już powiedziałaś o rodzeństwie?? Pewnie pisałaś ale Ja oczywiście zapomniałam [emoji12][emoji12]

Tez mam taką nadzieję, że jak tylko troszkę odpuscisz to będą 2 kreski i będziesz wpadać do nas.Starania potrafią wykończyć psychicznie i czasami potrzebna jest odrobina przerwy.[emoji106]

To daj znać po wizycie!!! Ja dzisiaj mam dokładnie 13t1d. I się też zastanawiam kiedy ruchy zacznę czuć. Już nie mogę się tego doczekać!!!
A synkowi już powiedziałaś o rodzeństwie?? Pewnie pisałaś ale Ja oczywiście zapomniałam [emoji12][emoji12]

Tak :) Olek wie już dawno i bardzo się cieszy :) czeka na siostrę w każdym razie :)

reklama
@alunia87 cudowne wieści, bardzo się cieszę :) i mówiłam że na pewno dostaniesz skierowanie na badania :)

@AnetaManiak ja w ciąży z córką w 18 tc poczułam pierwszy raz ruchy takie konkretne (w sensie że bez wątpliwości że to TO :)), teraz w ciąży z Jasiem dobry tydzień później (już się nawet tym denerwowałam bo przecież niby powinny być w każdej kolejnej ciąży wcześniej) :)

@InezkaK mimo wszystko życzę Wam, żeby los Was zaskoczył dwoma kreseczkami :) i wszystkie będziemy tu czekać na dobre wieści od Ciebie i mam nadzieję, że już wkrótce do nas wrócisz.

Co do badań genetycznych to ja też chętnie wtrącę swoje zdanie :) to prawda, że nie należą one do tanich, wręcz powiedziałabym że są bardzo drogie... ale niestety nie ma też żadnych podstaw żeby powiedzieć, że w danym przypadku są one bez sensu bo ktoś ma już zdrowe dziecko. Ja jestem tego najlepszym przykładem-oboje z mężem jesteśmy zdrowi (kariotypy ok), dwoje dzieci, które mamy również są zdrowe a jednak córka, którą straciliśmy w 16tc miała wadę genetyczną. Także niestety... Kwestia tylko jest taka czy ktoś chce szukać przyczyny poronienia czy nie. Jeśli nie to faktycznie badania nie są potrzebne. Dla nas pieniądze które za te wszystkie badania musieliśmy zapłacić nie były małe, ale musiałam wiedzieć. Choć w moim przypadku już w ciąży było podejrzenie wady, więc było duże prawdopodobieństwo że badania tylko to potwierdzą i tak się stało.
Co do pochówku to bez badań również można zabrać szczątki dziecka ze szpitala i pochować je. Szpitale bardzo często o tym nie mówią, ale mamy takie prawo.

Do góry